$
בורסת ת"א

הפעילות החדשה של האחים נאוי: רכישת איגרות חוב

חברת האשראי החוץ־בנקאי החליטה להקצות 200 מיליון שקל להשקעה באג"ח, ועד כה השתמשה בחצי מהסכום. לדברי המנכ"ל דורי נאוי: "זאת הזדמנות לצמוח. זה בדיוק כמו לתת הלוואה. לא נרכוש אג"ח של חברות BVI"

אורי גלאור 08:1412.09.19

האחים נאוי נכנסים לתחום פעילות חדש: השקעה באג"ח. מדו"חות הרבעון השני של חברת האשראי החוץ־בנקאי שבשליטת האחים שאול ודורי נאוי (34.5%) עולה כי החברה הקצתה עד 200 מיליון שקל לרכישת איגרות חוב בבורסת תל אביב.

 

החברה תרכוש אג"ח של חברות שפרופיל הסיכון שלהן דומה לפרופיל הסיכון של הלקוחות שלהם מעמידה החברה אשראי. מדובר על סכום ששקול כיום ל־10% מתיק האשראי של החברה, שהסתכם בסוף הרבעון השני ב־2.1 מיליארד שקל - הגדול מבין תיקי האשראי של חברות האשראי החוץ־בנקאי.

 

מימין: דורי ושאול נאוי, בעלי השליטה בחברת האחים נאוי מימין: דורי ושאול נאוי, בעלי השליטה בחברת האחים נאוי צילום: אוראל כהן

 

 

עד כה, רכשו האחים נאוי אג"ח בהיקף כולל של כמחצית מהסכום שהוקצה - 98.5 מיליון שקל. מדובר בקצב השקעה גבוה, שכן נכון לסוף הרבעון השני היקף ההשקעה עמד על 33.4 מיליון שקל.

 

ההשקעות נקבעות על ידי ועדת האשראי של האחים נאוי, ולפי החלטת הדירקטוריון סכום רכישה של סדרת אג"ח בודדה לא יעלה על 30 מיליון שקל. כמו כן, המח"מ המקסימלי של האג"ח שבהן תשקיע החברה יוגבל ל־3.5 שנים.

 

בכוונת החברה להחזיק באג"ח עד למועד הפדיון, ובכך ליהנות מתזרים המזומנים שיניבו הריביות והחזרי הקרן. לדברי החברה, בתנאים מסוימים היא תבחר לממש את האג"ח לפני מועד הפדיון.

 

בשל גודלה, תוכל האחים נאוי להשתתף בשלב המוסדי

 

בשל גודלה של החברה, שנסחרת בבורסת ת"א בשווי של קרוב ל־770 מיליון שקל, האחים נאוי יכולה להשתתף ברכישות אג"ח בשלב המוסדי של המכרז ולהנות מההנחה שמקבלים הגופים המוסדיים - חברות הביטוח, קרנות הפנסיה ובתי ההשקעות - שרוכשים אג"חים בעת הנפקתן.

 

בשיחה עם "כלכליסט" אמר דורי נאוי, שמכהן כמנכ"ל החברה, כי "אנו מנצלים הזדמנויות שנקרות בדרכנו בשוק האג"ח וקונים איגרות חוב בתשואות שמעניינות אותנו. זה בדיוק כמו לתת הלוואה ללקוח. מבחינתנו זה אותו דבר. אנחנו יודעים לתת הלוואה בשוטף ויודעים לתת הלוואה באמצעות אג"ח".

 

בכל הנוגע להשקעה באג"ח של חברות הנדל"ן האמריקאיות שמגייסות בבורסת ת"א באמצעות חברות ייעודיות שהתאגדו באיי הבתולה (BVI), אמר נאוי שאין בכוונתם לבצע השקעות כאלו: "כמו שאנחנו לא נותנים הלוואות לחברות האלו כלקוחות, הן לא חלק מתיק האשראי שלנו. לא נשקיע באיגרות החוב של חברות הנדל"ן האמריקאיות. מבחינתנו זה אותו דבר. אנחנו מסתכלים על ההשקעה באיגרות החוב בדיוק כפי שאנחנו מסתכלים על תיק האשראי הרגיל שלנו".

 

נאוי הדגיש כי "החברה רוכשת אג"ח במטרה לצמוח – במקום לחלק דיבידנד. זה תיק נוסטרו, כמו בבנקים. אם למערכת הבנקאית זה טוב, גם לנו זה טוב".

 

את הרבעון השני של השנה סיימה החברה עם הכנסות של 35 מיליון שקל, ירידה קלה של 4% בהשוואה לרבעון השני של 2018. הרווח הנקי של החברה ברבעון זה הסתכם ב־19 מיליון שקל - ירידה של 2.6% בהשוואה לרבעון המקביל. במחצית הראשונה של השנה עלה הרווח הנקי ב־0.5% והסתכם ב־38.4 מיליון שקל. ההון העצמי של החברה עומד, נכון לסוף הרבעון השני, על 518.6 מיליון שקל - זינוק של 16.3% בהשוואה לרבעון המקביל.

 

רוב האשראי שנותנת נאוי הולך לנדל"ניסטים

 

הלקוחות מתחום הנדל"ן מהווים את המסה הגדולה ביותר של נוטלי האשראי מהאחים נאוי — 28%. לאחר מכן ניצבים לקוחות מתחום המסחר והשירותים (15% כל אחד), תשתיות (11%) ואנרגיה (10%). שיעור ההפרש לחובות מסופקים בתום המחצית הראשונה של השנה עמד על 0.31% במונחים שנתיים — ירידה ביחס לשיעור זה ב־2018, אז עמד על 0.73%.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x