$
בורסת ת"א

מנכ"ל סלקום לוועד: ותרו על תוספות שכר, ולא - נפטר 250 עובדים; ההסתדרות: "חוסר תום לב"

ניר שטרן הודיע כי הניסיונות להגיע להבנות עם הוועד נכשלו; לדבריו, אם הוועד יסכים לקצץ בהוצאות הרווחה ולהקפיא את העלאת השכר השנתית - יוותרו בהנהלה על הפיטורים; ניסנקורן: "שטרן מערער את יחסי האמון, נכריז על סכסוך עבודה"; יו"ר הוועד: "שטרן הצטרף למקהלת ה'פייק ניוז':

שיר רייטר ועומר כביר 15:2021.01.19

הצטרפו לעדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט

 

דרמה בסלקום: בעקבות ההפסדים יוצאת חברת הסלולר למהלך פיטורים נרחב וצפויה לפטר בין 200 ל-250 עובדים - 5% מכוח האדם בחברה.

 

מנכ"ל חברת התקשורת הסלולרית ניר שטרן כתב היום (ב') לעובדים כי ניסיונות ההנהלה להגיע להבנות עם הוועד נכשלו. לפי המכתב, בחודשיים האחרונים ניסו ההנהלה והוועד להגיע להבנות בנוגע לקיצוצים בארגון שלא כוללים פיטורי עובדים.

המנכ"ל שטרן ציין במכתבו כי הוועד יכול למנוע את הפיטורים, אם יסכים לקצץ חלק מהוצאות הרווחה השנה (למשל: טיסות לחו"ל לעובדים) והקפאת העלאת השכר השנתית בגובה 3% לכלל העובדים. 

         

ניר שטרן מנכ"ל סלקום ניר שטרן מנכ"ל סלקום צילום: עמית שעל

      


ניסנקורן: "שטרן מערער את יחסי האמון, נכריז על סכסוך עבודה"

בהמשך למכתב של שטרן, הודיע יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן כי בכוונתו להודיע על סכסוך עבודה בחברה והוסיף כי הוא מצר על התנהגות המנכ"ל. "התנהלות זו, והאופן החד-צדדי שבו נוקטת ההנהלה, מערערים את יחסי האמון שנבנו בין הצדדים בשנים האחרונות וגוררים את החברה למשבר עמוק.

"על אף ניסיונותיהם הרבים של יו"ר ועד העובדים מיה יניב ושל יו"ר איגוד הסלולר, האינטרנט וההיי-טק יקי חלוצי, לחתור למציאת פתרון הולם ומוסכם למען העובדים ועתיד החברה, ההנהלה ממשיכה לפעול בהיעדר תום לב קיצוני, תוך פגיעה חמורה במרקם יחסי העבודה בסלקום".
 

ניסנקורן הוסיף כי "ההסתדרות מגבה באופן מלא את הוועד ותפעל בכל האמצעים שעומדים לרשותה על מנת להגן על מעמדם ועל ביטחונם התעסוקתי של העובדים".

 

יו״ר ועד עובדי סלקום, מיה יניב, אמרה: "מנכ"ל סלקום הצטרף היום למקהלת ה'פייק ניוז' והחליט להפיץ לעובדים מכתב שקרי ורווי בספינים. בחודשיים האחרונים מתנהלים דיונים קדחתניים מול מנכ״ל החברה, במהלכם הצעתי חלופות רבות, איכותיות, רלוונטיות בהן אנחנו העובדים נסייע לחברה ברגעים הקשים. המנכ"ל דחה את כל החלופות שהנחתי על על הסף. אף אחת מהחלופות של הועד לא כוללת התייעלות באנשים. כל אחת מהחלופות שהצענו שומרות עלינו תוך מתן סיוע קריטי ונדיב לתזרים החברה, כולל הצעה להמרת תוספת השכר לשנת 2019 באופציות עבור העובדים ובמקביל מינוי משקיף מטעם העובדים בדירקטוריון, קיצוץ ברווחת העובדים וקיצוץ בשכר הבכירים והדירקטורים".

 

עוד אומרת יניב כי "מדהים שמנכ"ל החברה רוצה לפגוע ולפטר מאות עובדים, אבל חלילה לא חושב לקצץ באופן משמעותי בשכר ההנהלה בכירה. אני לא אתן להנהלה חסרת אחריות לנסות ולנגוס בזכויות שלנו שוב, במיוחד כאשר נחתם הסכם קיבוצי חדש בחברה רק לפני מספר חודשים. לא נאפשר לאף מנכ"ל לאיים במהלכי התייעלות ופיטורים של עובדים מקצועים ומנוסים על מנת לכסות על המחדלים והכשלים שלו בניהול החברה. 250 עובדים לא ישלמו על פאשלות של הנהלה".


סלקום בקשיים - הרווח ברבעון השלישי צנח ב-96%

במכתב ששלח שטרן לעובדים, הוא הסביר שהרקע לפיטורים הצפויים הוא התגברות התחרותיות בשוק הסלולר, שהביאה בין השאר להפסד של 37 מיליון שקל ברבעון השני ולרווח זעום של מיליון שקל ברבעון השלישי. "לאור המשך התחרות הגבוהה הצפויה בשנת 2019 והרגולציה המכבידה, צמצמנו בחודשים האחרונים כמעט לחלוטין הוצאות בחברה שאינן מוגדרות כהכרחיות", כתב. "לצערי, למרות המאמצים שכולנו משקיעים וכל המהלכים שאנו מבצעים, עלינו לבצע מהלכי התייעלות נוספים".

 

בתחילת 2018 היו בחברת הסלולר כ-3,350 עובדים, וברבעון השני הכריזה סלקום על תוכנית פרישה מרצון של 200 מהם.

סלקום עוברת תקופה לא פשוטה. מניית החברה התרסקה ב-42.8% ב-12 החודשים האחרונים, ונסחרת ברמתה הנמוכה ביותר מאז יולי 2015. 

בדוחות הכספיים האחרונים שפירסמה - בנובמבר האחרון - הציגה ירידה בהכנסות וצניחה של יותר מ-96% ברווח הנקי.

 

ההכנסות ברבעון השלישי של 2018 הסתכמו ב-910 מיליון שקל, ירידה של 6.7% בהשוואה ל-975 מיליון שקל ברבעון המקביל. ירידה מהותית יותר נרשמה ברווח התפעולי של סלקום, שירד ב-60.2% והסתכם ב-33 מיליון שקל בהשוואה ל-83 מיליון שקל ברבעון המקביל ב-2017.

 

בשורת הרווח הנקי, שנחשבת לבטן הרכה של חברות הסלולר, רשמה סלקום רווח של מיליון שקל בלבד. מה שמהווה צניחה של 96.9% בהשוואה ל-32 מיליון שקל ברבעון המקביל ב-2017. עם זאת, מדובר בעלייה ביחס לרבעון השני של 2018, שבו רשמה סלקום הפסד נקי של 37 מיליון שקל.

 

הקשיים שהובילו את סלקום להכריז על הפיטורים לא ייחודיים לה. גם שתי המתחרות הוותיקות האחרות, פלאפון ופרטנר, סובלות בשנים האחרונות מאותם אתגרים בדיוק, ובראשם התגברות התחרות בשוק הסלולר והצורך להיכנס לתחומי פעילות חדשים כדי להרחיב את תמהיל ההכנסות (מצבה של פלאפון מורכב עוד יותר, שכן היותה חלק מקבוצת בזק מגבילה את מרחב הפעילות שלה).

 

האם גם הן צפויות להודיע בקרוב על מהלכים דומים? בבזק, החברה האם של פלאפון, התריעו בשבועות האחרונים מקשיים כספיים. אלו התבטאו, בין השאר, בתוכנית פרישה מוקדמת שאושרה בדצמבר, והתרעה מינואר על אפשרות לירידת ערך בשווי חברות בנות, בהם גם פלאפון, שיכולות להיות לה השלכות נרחבות יותר בתקופה הקרובה.

 

פרטנר נמצאת במצב יותר טוב. הרווחים שלה אמנם בירידה חדה, אבל ברבעון השני, כשסלקום הפסידה 37 מיליון שקל, היא הרוויחה 2 מיליון. ברבעון השלישי, בו רשמה סלקום רווח של מיליון שקל, פרטנר רשמה רווחים של 26 מיליון. "פרטנר כבר אחרי הדיאטה", אמר מקור בשוק ל"כלכליסט". "יש לה חוב קטן משמעותית משל סלקום, מאות עובדים פחות והרבה פחות הוצאות בטלוויזיה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x