$
בורסת ת"א

הסגנים של סלינגר ערערו על פסילתם ובחירת ממונה חדש מתעכבת

יואב גפני, הראל שרעבי ואסף מיכאלי הגישו השגה לנציבות על פסילתם לתפקיד הממונה על שוק ההון בטענה לחוסר ניסיון ניהולי נדרש; לפי הערכות, גם גיתית גור גרשגורן צפויה להגיש השגה אם לא תזומן לוועדת האיתור

רחלי בינדמן 12:2517.09.18

לחצו כאן לערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט

 

ההשגה שהגישו הסגנים של הממונה על שוק ההון לשעבר דורית סלינגר על אי עמידתם לכאורה בתנאי הסף למינוי ממונה חדש/ה, מעכבת את מינוי המחליף.

אסף מיכאלי, הראל שרעבי ויואב גפני, שלושת סגניה של סלינגר הגישו מועמדות להחליפה לצד שורה של מועמדים מן החוץ שאמורים לעבור את המסננת של ועדת איתור בראשות מנכ"ל משרד האוצר שי באב"ד.

 

אלא שבנציבות שירות המדינה המנהלת את התהליך מצאו כי השלושה לא עומדים בתנאי הסף, כי הדרגה הניהולית שלהם אינה בכירה דיה כדי לעמוד בדרישת חמש שנות הניסיון הניהולי הנדרש. 
             

     

מימין: אסף מיכאלי, הראל שרעבי ויואב גפני מימין: אסף מיכאלי, הראל שרעבי ויואב גפני צילום: לע"מ, Mark Neyman

          

 

מפתח תנאי הסף מגדיר עשר שנות ניסיון בתחומי פעילות רשות שוק ההון וחמש שנות ניסיון ניהולי, או עשר שנות ניסיון ניהולי וחמש שנות ניסיון ניהולי.

 

לכאורה, דרגת המשרה של השלושה לא עונה לקריטריון הניהולי הנדרש. אלא שהשלושה שהגישו כאמור השגה על ההחלטה טוענים כי לא יעלה על הדעת שעל מועמדים מן החוץ שכמובן הניסיון הניהולי שלהם לא נמדד על פי דרגות בשירות המדינה יחילו דין אחר מאשר לשלושת המועמדים מבפנים.

 

לפי הערכות כבר בשעות הקרובות אמורים השלושה לקבל תשובה סופית להשגה ואז יתברר אם הם נשארים במירוץ או יוצאים ממנו.

                        
היום (ב') היה היום שבו נטען על ידי משרד האוצר שהוועדה תגבש המלצה על שלושה מועמדים שמתוכם יבחר שר האוצר משה כחלון את המועמד הנבחר אלא שהמחלוקת סביב שלושת הסגנים עלולה לעכב את ההכרעה.

 

כבר שבועיים שרשות שוק ההון מתנהלת ללא ממונה כך ששום החלטה אופרטיבית – חתימה על חוזרים, תקנות והוראות לא יכולה להתבצע. 

                

יו"ר ועדת האיתור שי באב"ד יו"ר ועדת האיתור שי באב"ד צילום: אלכס קולומויסקי

                 

 

בינתיים ועדת האיתור ממשיכה לעבוד כשאתמול למשל נפגשה עם אחת המועמדות – עו"ד שגית אפק, היועצת המשפטית של ועדת הכספים. אפק מכהנת בתפקידה כשני עשורים וחתומה על שורה של רפורמות וחקיקה בתחום שוק ההון ומכירה היטב הן את המגרש הכלכלי ואת המגרש הפוליטי הנדרש מאד לממונה שלא מעט מהרפורמות שלו עוברות דרך ועדת הכספים.

 

אפק (42) נהנת מגיבוי ותמיכה כמובן של יו"ר ועדת הכספים משה גפני, שלא פעם נקלע לעימותים מול סלינגר וגם מול שר האוצר משה כחלון. גם סגן שר הבריאות ח"כ יעקב ליצמן תומך במינויה. על פניו כחלון לא ירוץ למנות מועמדת המקורבת לגפני או לליצמן אך גורמים בכנסת מציינים את הלויאליות של אפק לכל יושבי ראש הועדה תחתם כיהנה בהם פרופ' אבישי ברוורמן וח"כ ניסן סלומינסקי. סגן שר הבריאות ליצמן מסר ל"כלכליסט" כי "מדובר באשת מקצוע המשלבת אנושיות וירידה לפרטים לטובת כלל אזרחי ישראל.

 

במשך השנים ובייחוד בתפקידי כיו"ר ועדת הכספים, הוכיחה שגית אפק יכולות מיוחדות בשירות המדינה, וגילתה חריצות ומסירות בצורה הראויה ביותר". גם ח"כ מיקי לוי (יש עתיד) מצדד באפק ומסר "שגית מקצוענית, ישרה ולוחמת צדק שצברה ניסיון עצום בתחום, מכירה על בוריה את עבודת שוק ההון ומסייעת לפשר לאורך שנים במחלוקות שמתגלעות לעיתים בועדת הכספים ומחפשת כל העת את טובת הציבור אל מול חברות הביטוח והמוסדיים".

 

אפרופו ניסיון ניהולי, בקרב המועמדים עלו טענות כנגד הכשרת המועמדות של אפק על ידי נציבות המדינה שכן לכאורה אין לה ניסיון ניהולי על כמות משמעותית של עובדים, בטח שלא יותר מסגניה של סלינגר.

 

עוד מועמדים ששמם עלה עד כה הם לימור דנש, לשעבר מנהלת השקעות העמיתים של כלל ביטוח, רמי דיין, לשעבר בכיר בכלל ביטוח ושותף בסוכנות אגם לידרים ובני שיזף, עד לאחרונה משנה למנכ"ל הפניקס.

 

אחד מסימני השאלה סביב תהליך האיתור נוגע למועמדות של ד"ר גיתית גור גרשגורן, מנהלת המחלק הכלכלית של רשות ניירות ערך שעברה את תנאי הסף אך משום מה לא זומנה לוועדת האיתור.

לפי הערכות, אם גור גרשגורן לא תזומן לבסוף לוועדה, אף על פי שעמדה בתנאי הסף, אף היא צפויה להגיש השגה לנציבות.

 

עד כה הגיעו לוועדה רק ארבעה מועמדים: דיין, דנש, אפק ורון וייסברג. מתוכם לכאורה אמורה הוועדה להמליץ על שלושה מועמדים לשר האוצר.

 

לפי ספקולציות שעלו בימים האחרונים, הוועדה מעוניינת לפנות באופן יזום למועמדים שלא הגישו מועמדות ולשם כך עליה לטעון כי המועמדים שזומנו לא מספיק מתאימים. כך, עשויה לחזור לתמונה עו"ד מאיה ליקוורניק, המועמדת המועדפת על כחלון בעבר שלא הגישה מועמדות ולכאורה לא עמדה בתנאי הסף (חוסר ניסיון מקצועי) וגם ענת לוין, שלא הגישה מועמדות. על פניו, אם אפק עונה לקריטריונים של ניסיון ניהולי ומקצועי, לכאורה גם ליקוורניק עומדת בהם.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x