$
בורסת ת"א

פסיפיק דרילינג של עידן עופר הגישה בקשה להקפאת הליכים בארה"ב

החברה מבקשת את הגנת בית המשפט מפני נושיה, בפריסת חוב של 3 מיליארד דולר. המנכ"ל פול ריז: ״החברה נכנסת להליך זה עם קופת מזומנים איתנה וצוות ניהולי חזק"

גולן חזני 07:5613.11.17

פסיפיק דרילינג של עידן עופר הגישה אתמול (א') בלילה בקשה להליך צ'פטר 11 לבית המשפט בניו יורק - המקבילה האמריקאית לבקשה להקפאת הליכים בישראל (עם הבדלים מסוימים).  

 

במסגרת הפנייה לבית המשפט מבקשת למעשה החברה הגשה מפני נושים ומפני בקשות פירוק, לנוכח מצבה הכספי הקשה, במטרה להגיש הצעה להסדר חוב ולתוכנית הבראה. עם הגשת הבקשה נינת לפסיפיק דרילינג תקופה של 120 יום להגיש הסדר הבראה כולל לפעילותה.

חברת הקידוחים הימיים מבקשת לבצע ארגון מחדש של חוב גדול העומד על 3 מיליארד דולר. בשעה שבקופת החברה 350 מיליון דולר. הסכום שבקופה, מציינת החברה בהודעה שהעבירה לבורסה, יספיק להפעלת 7 אוניות הקידוח שלה למשך שנתיים. בחודש ביולי האחרון הודיעה פסיפיק דרילינג כי 3 מתוך 7 האוניות מצויות בפרוייקטים ברחבי העולם.

 

במסגרת הבקשה לבית המשפט מציינת עוד החברה כי  כי לאחר שבחנה את האלטרנטיבות, החליטה כי ארגון מחודש של חובותיה תחת הגנת צ׳פטר 11 היא האלטרנטיבה הטובה ביותר.

 

מנכ״ל החברה, פול ריז ציין בהודעה, כי "החברה נכנסת להליך זה עם קופת מזומנים איתנה וצוות ניהולי חזק, המאפשרים לה להעניק ללקוחות את השירות ברמה הגבוהה ביותר, תוך עמידה בהתחייבויות כלפי, עובדים, ספקים ושותפים". ריז הוסיף, כי טרם הגשת הבקשה ניהלה החברה דיאלוג עם בעלי החוב הגדולים וכן מול בעלי העניין השונים, וכי היא מתכוונת להמשיך בזאת גם במהלך תקופת הצ׳אפטר 11.

 

במקביל לבקשה לצ׳פטר 11 פרסמה החברה את דוחותיה הכספיים לרבעון השלישי השנה, שהצביעו על הפסד של 157 מיליון דולר, בהמשך להפסד של 138 מיליון דולר ברבעון השני ושל 100 מיליון דולר ברבעון הראשון - בסה"כ 395 מיליון דולר מתחילת השנה.

 

ההבדל המשמעותי בין הליך הקפאת הליכים ישראלי לבין צ'פטר 11 נוגע לאופן ניהול החברה לאחר הבקשה: בישראל ביהמ"ש מעניק לנאמן מטעמו את תפקיד ניהול החברה, בעוד שבארה"ב מועצת המנהלים וההנהלה הן אלה שממשיכות לנהל אותה בפועל - תפקידי הנאמן שממנה בית המשפט האמריקאי מצומצמים רק למהלכים שאינם במהלך העסקים הרגיל.

 

 

 

תעשיית הקידוחים שבמסגרת פועלת פסיפיק דרילינג מצויה במשבר עמוק, לאחר שהירידה במחירי הנפט הפכו את עלויות הקידוח ללא כלכליות. החברה הגדולה בעולם בתחום היא סי דרילינג, הנסחרת בשווי 191 מיליון דולר בלבד, לאחר שאיבדה 90% משוויה בשנה האחרונה. במגעים מול הנושים תטען פסיפיק דרילינג, בין היתר, כי התאוששות במחירי הנפט בעולם, בצירוף הסדר חוב חדש יחד עם קופת מזומנים גדולה, יסייעו לה לצאת מהמשבר בשנים הקרובות.

 

עידן עופר מנסה מזה מספר חודשים להגיע להסדר חוב עם הנושים, שרובם קרנות גידור המתמחות בחוב בתנאי לחץ, אולם אלה דרשו לקבל 98% ממניות החברה בתמורה להסדר. לפני כמה שבועות דיווחה פספיק כי קרנות הגידור המחזיקות במרבית החוב דחו הצעה של עידן עופר להזרים 100 מיליון דולר לתוך החברה בתמורה למניות.

 

 

עידן עופר עידן עופר צילום: בלומברג

בטל שלח
    לכל התגובות
    x