$
שווקי חו"ל

אחרי הקנסות, דויטשה בנק כיווץ את הבונוסים ב־80%

הבנק הגדול בגרמניה נדרש לשלם כ־8 מיליארד דולר בקנסות ב־2016 אחרי ששיווק למשקיעים אג"ח מגובות משכנתאות בתקופת המשבר הפיננסי. בכיר בבנק: "העובדים מתוסכלים, אך ההחלטה התקבלה מתוך מחשבה על בעלי המניות שלנו"

ג'יימס שוטר, פייננשל טיימס 19:4627.02.17

במסגרת מהלכים לשיפור מצבו הפיננסי בעקבות קנסות כבדים שספג בשנה האחרונה מארה"ב, כיווץ דויטשה בנק את מאגר הבונוסים שלו לשנת 2016 "ב־80% כמעט", כך לפי בכיר בבנק הגדול בגרמניה.

 

 

 

קרל פון רוהר, סמנכ"ל האדמינסטרציה, הודה בראיון לעיתון "פרנקפורטר אלגמיינה זונטאגצייטונג" כי צמצום הבונוסים יוצר "תחושת תסכול" בקרב העובדים, אך הדגיש כי ההחלטה התקבלה "באופן מודע, ומתוך מחשבה על בעלי המניות שלנו".

 

 

המנכ"ל ג'ון קריאן. תקופה קשה המנכ"ל ג'ון קריאן. תקופה קשה צילום: בלומברג

 

המשקיעים של דויטשה בנק לא קיבלו דיבידנד בשנתיים האחרונות, שבמהלכם הבנק הלך ושקע פיננסית. עבור 2015 דיווח דויטשה על הפסד שיא של 6.8 מיליארד יורו וב־2016 דיווחה על הפסד של 1.4 מיליארד יורו. זאת בעקבות סדרה של תביעות ועלויות הנלוות לתוכניות הארגון מחדש.בשלהי דצמבר הגיע הבנק להסדר עם משרד המשפטים האמריקאי במסגרתו נדרש לשלם קנס בגובה 7.2 מיליארד דולר. זאת כדי ליישב האשמות לפיהן הטעה משקיעים כאשר מכר להם אג"ח מגובות משכנתאות בתקופת המשבר הפיננסי של 2008.

 

חודש לאחר מכן הסכים הבנק לשלם 630 מיליון דולר כדי ליישב חקירות בארה"ב ובבריטניה סביב עסקאות מראה לכאורה, ששימשו להלבנת 10 מיליארד דולר מרוסיה. לנוכח ההסדרים עם משרד המשפטים האמריקאי הכריז מנכ"ל דויטשה בנק ג'ון קריאן, כי חברי מועצת המנהלים החליטו לוותר על תשלומי הבונוסים שלהם עבור 2016. עוד הוסיף, כי עובדים בתפקידי סגני נשיא ודירקטורים לא יקבלו בונוס אישי ב־2016. עם זאת, הם עדיין יהיו זכאים לבונוס קבוצתי תלוי ביצועים של הבנק.

 

בדויטשה הודיעו בינואר כי המהלך ישפיע על כ־25% מהעובדים, אך לא פירטו את השיעור או את השווי המוניטרי של צמצום מאגר הבונוסים. ב־2015 עמד מאגר הבונוסים של הבנק על 2.4 מיליארד יורו. השיעור המדויק של הצמצום יהיה תלוי בתוכניות חלוקת מניות משנים קודמות, וכן בקיצוץ בבונוסים החדשים שציין פון רוהר בראיון לעיתון הגרמני.

 

 

 

ההחלטה לקצץ את מאגר הבונוסים התקבלה כאשר ברקע מתקיים דיון נרחב על גובה שכר הבכירים בגרמניה, שם פועלות כמה מהחברות הגדולות באירופה. גרמניה נערכת גם לבחירות הכלליות שיתקיימו בסתיו. מפלגת הסוציאל דמוקרטים היושבת בקואליציה עם מפלגת הנוצרים דמוקרטים של הקנצלרית אנגלה מרקל, הגישה בשבוע שעבר הצעת חוק להגבלת גובה ניכוי המס במשכורות של המנהלים הבכירים בחברות ציבוריות ל־500 אלף יורו. בדומה, יצרנית המכוניות פולקסווגן הודיעה ביום שישי כי תשיק מערכת שכר חדשה שתגביל את המשכורת של המנכ"ל ל־10 מיליון יורו ואת המשכורות של חברי הנהלה אחרים בדירקטוריון ל־5.5 מיליון יורו. זאת לאחר שבשנה שעברה ספגה ביקורת נוקבת לאחר שחילקה תגמולים גבוהים, חרף ביצועים פיננסיים מאכזבים.

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x