$
בורסת ת"א

שויד לכחלון: "יש הסתה של פקידי ממשלה נגד תעשיית ההייטק"

בכירים במגזר העסקי תקפו את שר האוצר במפגש בבורסה תוך כדי טענות לעודף רגולציה. ליאורה עופר: "אי הוודאות סביב שכר הבכירים פוגע בתפקוד שלהם". יוחנן דנינו: "כל יומיים מגיעה הוראה חדשה מהפיקוח". שוויד: "אנחנו משלמים מיליארד שקל מסים ואומרים שאנחנו לא משלמים"

גולן חזני 17:1414.06.16

שר האוצר משה כחלון נפגש היום (ג') בבורסה בתל אביב עם שורה של אנשי עסקים בכירים - שתקפו אותו על עודף הרגולציה במשק, לטענתם.

 

ח"כ אלי כהן שיזם את המפגש אמר כי עשה זאת בכדי לחזק את הקשר בין הממשלה לקהילה העסקית ולהעלות את יעד הצמיחה כך שיתרום לכלכלת המדינה, יטיב עם העסקים ויסייע בשמירה על רמת אבטלה נמוכה. כהן עצמו הצטרף לקריאה להפחית את נטל הרגולציה, והדגיש את הצורך בשיפור האווירה האנטי עסקית שקיימת במשק אשר לפיו "לבטח איננה מעודדת הקמת עסקים חדשים והגעה של גופים בינלאומיים".

מימין משה כחלון, אלי כהן ומקסין פסברג מימין משה כחלון, אלי כהן ומקסין פסברג צילום: שאול גולן

 

יאיר סרוסי יו"ר בנק הפועלים בירך על המפגש ואמר: "יש חוסר תקשורת וחוסר אמון בין המגזר העיסקי לממשלה. כל חקיקה שלא קיימת בעולם ומגיעה לישראל מרחיקה אותנו מהעולם. צריך לחזור ולהתקרב לנורמליות ולהגדיר מטרות במונחי צמיחה, ובמונחי תעסוקה".

 

משה כחלון ואהרון פוגל משה כחלון ואהרון פוגל צילום: שאול גולן

 

גיל שוייד מייסד צ'ק פוינט: "בשלוש השנים האחרונות התחלנו לראות רגולציה בהייטק. לפני 20 שנה היה אטרקטיבי להיות כאן. בשנים האחרונות הרושם הוא שהמדינה רוצה לזרוק אותנו מכאן. מס הכנסה לוקח את החוקים והופך אותם. יש הסתה של פקידי ממשלה נגד התעשיה. אנחנו משלמים מיליארד שקל מסים ואומרים שאנחנו לא משלמים. תעודדו שכסף ישראלי יילך להייטק". לדבריו, "הבנקים לא יכולים לדבר על זה, אבל אני כן יכול. חוק שכר הבכירים מנוגד לאינטרס של מדינת ישראל".

 

מקסין פסברג, מנכ"לית אינטל ישראל, אמרה: "אנשים היום לא רוצים טכנאים, אלא מהנדסים... אז יש מהנדסקים סוג ב' בגלל הרמה של בתי הספר, אבל אין טכנאים סוג א', כי הכל מכוון להשכלה גבוהה ולא לבתי ספר מקצועיים".

  

 


  

רקפת רוסק-עמינח, מנכ"לית בנק לאומי, טענה כי המערכת הבנקאית מתקרבת למחנק אשראי בתחום העיסקי וכי הדבר עלול לפגוע בצמיחה במשק. ליאורה עופר, בעלת השליטה במליסרון שמחזיקה בקניונים הגדולים בארץ, נגעה בנושא שכר הבכירים: "האי ודאות שקיימת בקרב לא מעט מנהלים בכירים לגבי הפנסיה פוגעת בתפקוד שלהם", כחלון השיב כי חוק שכר הבכירים לא יחול על משכורות העבר, אלא רק העתיד.

 

משה כחלון ורקפת רוסק עמינח משה כחלון ורקפת רוסק עמינח צילום: שאול גולן

 

יוחנן דנינו, יו"ר מגדל, ויאיר המבורגר, בעל השליטה בהראל, תקפו גם הם את הרגולציה בתחום הביטוח: "אני מחזיק 250 עובדים שעוסקים רק ברגולציה", אמר המבורגר. דנינו: "יש לנו 5,000 עובדים, אתה לא מבין כמה מהם עוסקים רק ברגולציה. זה לא שכל שני וחמישי מגיעה הוראה חדשה מהפיקוח. כל יומיים מגיעה הוראה".

 

סמדר ברבר צדיק, מנכ"לית הבינלאומי: "תן לבנקים להיות שותפים לצמיחה. בוא תראה איך אפשר לתת לבנקים להשתתף בהשקעות במשק, ובהשקעות עם הלקוחות. תוריד את המגבלות".

 

כחלון ויונה פוגל כחלון ויונה פוגל צילום: שאול גולן

 

יונה פוגל, מנכ"ל פז: "50% מהישראלים צעירים מ-24 שנים. לא ההיי-טק ולא הסייבר יתנו להם מקומות עבודה בעתיד. התעשיה המסורתית צריכה לספק את מקומות העבודה, והיא צריכה לגדול ולהיות 25% ולא 15% מהתל"ג כפי שהיא היום. תמנה אנשים מטעמך שיהיו אחראים על הנושאים האחרים כמו שמינית את אביגדור יצחקי על הדיור".

 

יו"ר צים, אהרון פוגל, אמר: "אף אחד בארץ לא רוצה להיות חברה ציבורית. נושא האכיפה המינהלית פוגע; תיקון 20, שלפיו בעל מניות לא יכול לקבוע מי יהיה המנכ"ל של החברה שלו, פוגע. כספי ההשקעות בחברות באים מהמוסדיים, שמו מיגבלה של דמי ניהול מוזרים על השקעה בקרנות , מבית היוצר של האוצר".

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x