$
מט"ח וסחורות

פרסום ראשון

בנק ישראל חזר להתערב במסחר במט"ח; הערכות: רכש חצי מיליארד דולר

הדולר היציג עלה היום ב-0.5% ונקבע על 3.786 שקלים, לאחר שבנק ישראל חזר הבוקר לרכוש דולרים. מדובר בשינוי דרמטי במדיניות הבנק מתחילת השנה, לאחר שלקח צעד אחורה בשוק המט"ח. היורו התחזק ב-0.7% ושערו היציג נקבע על 4.31 שקלים

מיקי פלד 12:3301.04.16

בנק ישראל החל להתערב בצורה מאסיבית בשוק מטבע החוץ החל משעות הבוקר היום (ו') ולרכוש כמויות גדולות של דולרים - חצי מיליארד דולר עד כה על פי ההערכות - אחרי שבתקופה האחרונה התחזק השקל אל מול כמעט כל המטבעות העיקריים בסל המטבעות שהגדיר בנק ישראל, מלבד היורו.

 

הדולר עלה היום ב-0.5% ושערו היציג נקבע על 3.786 שקלים  אחרי ירידות חדות בתקופה האחרונה. היורו עלה ב-0.7% ושערו היציג נקבע על 4.31 שקלים. מתחילת השנה ועד אתמול התחזק השקל מול הדולר בכ-3.7%, והליש"ט התחזק בכ-6.17%. היורו דווקא נחלש בכ-0.4% וסל המטבעות כולו נחלש מול השקל ב-1.49%.

 

דולרים דולרים צילום: שאטרסטוק

עד כה מתחילת השנה בנק ישראל לקח צעד אחורה במדיניות רכש מטבע החוץ שלו. על פי הערכות בחדרי המסחר הגדולים במטבע חוץ, בנק ישראל קנה במרץ כ-300 עד 400 מיליון דולר, אחרי שלא היה פעיל בכלל בפברואר ואחרי שרכש כ-300 מיליון דולר בינואר. כלומר שהבנק כמעט ולא התערב בשוק המט"ח מלבד מה שנראה כהמשך התוכנית של רכישות לצורך קיזוז ההשפעות של הקטנת ייבוא האנרגיה כתוצאה מהשימוש בגז ישראלי.

 

הסיבות להתחזקות של הדולר עד כה, כמו חלק גדול מהשינויים ארוכי הטווח במט"ח, לא קשורים לפעילות של בנק ישראל. זה נכון במיוחד בימים אלו על אחת כמה וכמה, כאשר מדינות המערב יחד עם מעצמות עולות כמו סין והודו מנהלות קרב מטבעות גלובלי כדי ליצור פיחות בערך המטבע המקומי על מנת לעזור לייצוא.

 

האמירה של הפד לפיה הוא ככל הנראה לא יעלה את הריבית באפריל וכי קטנים הסיכויים להעלאות ריבית תכופות בתקופה הקרובה, יחד עם המשך המדיניות המוניטרית המרחיבה עד מאוד של הבנק האירופי המרכזי, הביאו להיחלשות המטבעות הגדולים ומכאן להתחזקות השקל.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x