$
שווקי חו"ל

אנליסט: הריבית השלילית ביפן - "קמיקזה כלכלית"

לדברי פיטר בוקבר, המהלך שבוצע אתמול לראשונה בתולדות המדינה מעיד על כך שנגמרה לבנק המרכזי התחמושת; "הם בתסבוכת רצינית"

שירות כלכליסט 11:2530.01.16

הבנק המרכזי של יפן העמיק עוד יותר את הבור הכלכלי שבו נמצאת המדינה באמצעות קביעת ריבית שלילית של 0.1%, כך אומר פיטר בוקבר, אנליסט ראשי בלינדסי (Lindsey Group) בהתייחסו להחלטה שפורסמה אתמול (ו') וטלטלה את השווקים.

 

 

 

 

לדבריו, "אני חושב שזן קמיקזה כלכלית. הם יוצרים אינפלציה גבוהה יותר לעם היפני שבקושי רואים צמיחת שכר. הם מגבירים את מאבקי המטבע ומקווים שהכול ישתפר".

 

 

הנגיד קורודה הנגיד קורודה צילום: איי אף פי

 

הבנק המרכזי של יפן הפתיע את השווקים כשדחף את שערי הריבית לטריטוריה שלילית לראשונה בהיסטוריה של המדינה. באמצעות מהלך זה מטיל למעשה הבנק תשלומים על בנקים הצוברים עודפי הון. עצם העובדה שההצבעה על המהלך הייתה מעורבת מעידה על רמת ההתנגדות שבו נתקל נגיד הבנק הרוהיקו קורודה, אומר בוקבר. "אם משמעות הדבר שנגמרה להם התחמושת של ההקלה הכמותית וזוהי תקוותם האחרונה, אז אני חושב שהם בתסבוכת רצינית", אמר בוקבר.

 

 

 

בהצהרה לגבי החלטת הריבית, אמר הבנק המרכזי של יפן שהתאוששותה הכלכלית של יפן מתונה בלבד. הבנק התריע כי אי ודאות מעמיקה בשווקים המתעוררים ובכלכלות המייצאות סחורות עלולה לעכב את השיפור באמון העסקי ביפן ולהשפיע לרעה על המגמה הנוכחית של האינפלציה. יעד האינפלציה של יפן הוא 2%. כעת צופה הבנק לאינפלציית ליבה של 0.2%-1.2% בין אפריל 2016 ומרץ 2017.

 

בוקבר אומר שמחשבה שיפן זקוקה לאינפלציה כדי לצמוח היא מוטעית. "נתוני האינפלציה הם תסמין של הצמיחה הבסיסית. כשקורודה חושב שעליו ליצור אינפלציה גבוהה יותר כדי לדרבן את הצמיחה, עבורי גישה זו מנוגדת להיגיון לחלוטין, בייחוד לאור הצמיחה האנמית בשכר. הוא למעשה קונס את הצרכן הפרטי ואני לא יודע איזו מין תיאוריה כלכלית עומדת מאחורי מהלך כזה".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x