$
בורסת ת"א

דיווח שוטף

הבורסה בת"א ננעלה ביציבות: פרוטרום עלתה ב-3.8% במחזור גבוה

מדד ת"א 25 התחזק ב-0.2% ומדד ת"א 100 ננעל בקרבת רמת הבסיס; מניית בזן התחזקה ב-3.6%, בזק עלתה ב-2.8%; מזרחי טפחות: "יש לקחת כל עלייה או ירידה מסין בערבון מוגבל"

גיל קליאן ואמיר רוזנבאום 17:3026.01.16

דיווח שוטף מהמסחר בבורסה של תל אביב: כל העדכונים החשובים של החברות בשוק של ת"א, המניות הבולטות, המחזורים והניתוחים של האנליסטים המובילים בשוק ההון הישראלי

 

מדדי מניות

ת"א 25 ת"א 100 בנקים תקשורת נפט וגז יתר 50 ביומד

 

מדדי אג"ח

תל בונד 20  תל בונד 40  תל בונד 60

אג"ח ל-10 שנים אג"ח ל-5 שנים  אג"ח לכ-30 שנה 

 -----

 

 

17:30 - נעילה יציבה בבורסה בת"א

 

הירידות החדות בבורסות אסיה לא השפיעו על הבורסה בת"א שנעלה את יום המסחר ביציבות, מדד ת"א 25 התחזק ב-0.1 ומדד ת"א 100 ננעל ברמת הבסיס.

 

 מניית בזן התחזקה ב-3.6%, מניית החברה לישראל איבדה 2.5%, רבוע נדל''ן חברת הבת של אלון רבוע כחול התחזקה ב-3%, בזק עלתה ב-2.8%.

 

 צילום: עמית שעל

 

 

16:50 - הפסד תפעולי של 15 מיליון שקל למגה

 

בתום שבוע להקפאת ההליכים לרשת מגה, הגישו הנאמנים שמונו לרשת דו"ח ראשון לבית המשפט המחוזי בלוד. עפ"י הדו"ח, החודש הראשון של הקפאת ההליכים במגה יסתכם בהפסד תפעולי של 15 מיליון שקל. הנאמנים מאשרים חשיפת "כלכליסט" כי יגישו בקשה להארכת הקפאת ההליכים מעבר לחודש שאישר בית המשפט.

 

בדו"ח מציינים הנאמנים כי בכוונתם להעלות את מכירות הרשת שהסתכמו בשבוע החולף בכ-40 מיליון שקל ל-50 מיליון שקל בשבוע בעוד כ-3 שבועות.

 

 

15:30 - יציבות גם באגרות החוב

 

התשואה של האג"ח הממשלתי שקלי ל-10 שנים עומדת על 1.99% לאחר עלייה מתונה של 0.12%, התשואה של האג"ח הממשלתי שקלי ל-3 שנים עומדת על 0.16%.

 

14:35 - עדכון מניות ממדד ת"א 100

 

עולות: מניית בזן מתחזקת ב-3.5%, מניית ישראמקו ב-0.2%, מניית בזק ב-1.3%.

 

יורדות: מניית כיל נחלשת ב-2%, אבנר מאבדת 1%, אלון רבוע כחול נחלשת ב-1.2%.

 

 

14:00 - הירידות מתמתנות, הבורסה נסחרת ביציבות

 

על רקע הירידות החדות באסיה וההתחזקות של הנפט, המדדים המובילים בבורסה בת"א שפתחו יום המסחר בירידות חדות של 1.4%, נסחרים קרוב לרמת הבסיס כאשר מדד ת"א 100 נחלש ב-0.2%, מדד ת"א 25 יורד ב-0.1%.

 

13:00 - "בנק ישראל מרגיש בנוח עם זה שלא ישיג את יעד האינפלציה"

 

יניב חברון, הכלכלן הראשי של אקסלנס, אומר בתגובה להחלטת הריבית אמש: "כל עוד מחירי הנפט לא יתאוששו, נראה שבנק ישראל ימשיך לאפשר לעצמו להרגיש בנוח ולהתעלם מהאפשרות שלא ישיג את יעד האינפלציה בתוך שנתיים. בבנק למעשה מדגישים כי קיימים גורמים חיצוניים רבים שאינם בשליטתם ושאינם פוסחים על המשק המקומי. מחד גיסא, גורמים אלו, המדכאים את ציפיות האינפלציה, מחייבים פעולות מוניטריות קיצוניות ובלתי קונבנציונליות כדי להרים את הציפיות. מאידך גיסא, אלו גורמים חיצוניים שלא בטוח שנקיטת פעולה באמת תצליח לשפר את המצב".

 

 

11:20 - "המצב בסין אכן אינו מזהיר, אך רחוק מלהיות גרוע"

 

רונן מנחם מנהל מחלקת המחקר והאסטרטגיה במזרחי טפחות מתייחס לירידות החדות בבורסה הסינית: "שוק המניות של סין תנודתי מאוד ויש לקחת כל ירידה, או עלייה, בו, חדה ככל שתהייה, בעירבון מוגבל. היום, חוששים כי יתרות המט"ח העצומות של סין תלכנה ותידרדרנה, אם הממשלה אכן תפעל, כפי שהצהירה, לבלום פיחות מהיר בשער היואן, מטבע שבעבר נטה לייסוף הדרגתי. היואן פוחת 6% כנגד הדולר מאז אוקטובר ורבים חוששים כי הדבר יפעל לטובת הייצוא הסיני, על חשבון ייצוא של רוב המדינות האחרות. נציין, כי עצם הצורך של הייצוא הסיני לקבל תמיכה נובע מתהליך הדרגתי – מחויב המציאות - שסין עוברת כעת – מעבר מכלכלת מוטית ייצוא ושוק הסחורות לכלכלה המושתתת על צריכה פרטית וסקטור השירותים".

 

לדבריו "משקיעים, החוששים כי על אף הבטחות הממשלה, יימשך קצב הפיחות המהיר של היואן, נוטים להקדים רפואה למכה ולהעביר חלק מנכסיהם למטבעות של שווקים אחרים, ובראשם ארה"ב, היכן שהריבית החלה לעלות. הנתון לפיו יציאת ההון מסין הגיעה לטריליון דולר בשנה שעברה מהווה קטליזאטור כשלעצמה לתהליך. אולם, כשהם עושים זאת, הם גורמים לירידות חריפות יתר על המידה של שוק המניות הסיני, גם אם לא נמסרו נתונים כלכליים חדשים המצדיקים ירידות כה חדות. זו הסיבה, שאנו עדים, מעת לעת, לתפניות ועליות חדות, מה שמוליך לתנודתיות הגבוהה."

  

מנחם מסכם ואומר כי "המצב בסין אכן אינו מזהיר, אך רחוק מלהיות גרוע. בטח לא ברמה המשתקפת לכאורה מירידות השערים החדות. לשלטונות יש עדיין ארסנל כלים לפעול שמדינות מפותחות רבות, הנמצאות בקשיים משלהן – יכולות להתקנא בו. הפחתת הריבית היא אחת מהן וגם גם היכולת להגדיל הוצאות על תשתיות – מהלך שננקט רבות בעבר. יש לה גם רקורד של השגת המטרות שלה".

 

 

10:40 - עדכון מניות ממדד 25

 

כשעה לאחר פתיחת המסחר, כל המניות במדד ת"א 25 יורדות: אופקו מאבדת 4% מערכה, חברה לישראל אחריה עם ירידה של 3.9%, כיל ב-4.5, דלק קידוחים ב-2%, שטראוס ב-0.6%, בינלאומי ב-0.2%.

 

 

9:45 - פתיחה אדומה בברוסה

 

הבורסה בת"א נפתחה בירידות חדות על רקע המפולת בסין: מדד ת"א 100 נחלש ב-1.2%, מדד ת"א 25 יורד ב-1.4%.

 

 צילום: יריב כץ

 

8:30 - עיכוב במכירת מגה

 

נאמני מגה שבבעלות אלון רבוע כחולצפויים לבקש בחודש הבא מבית המשפט המחוזי להאריך את הקפאת ההליכים של החברה. ל"כלכליסט" נודע כי אף שהנאמנים רו״ח גבי טרבלסי, עו״ד אהוד גינדס ועו״ד אמיר בר טוב שואפים למכור את הרשת בתוך חודש אחד, הם כבר מבינים שזה ככל הנראה לא יקרה. אחד המהלכים שנבעו מההבנה הזאת היא פגישה שערכו הנאמנים בתחילת השבוע עם עובדים במטה מגה, שבמסגרתה ביקשו מהם להיערך לקראת חג הפסח שיחול השנה באמצע חודש אפריל. המכירה צפויה להשפיע על המבנה העתידי של שוק קמעונאות המזון - שופרסלאינה יכולה לרכוש את הסניפים, אך הרשתות ויקטורי ורמי לויצפויות להתמודד על העסקה.

סניף סגור של מגה סניף סגור של מגה צילום: דוד הכהן

 

7:40 - ירידות בשוקי העולם

 

הירידות בשווקים ממשיכות היום במסחר בבורסות אסיה. ניקיי בטוקיו מאבד 2.5%, שנגחאי מחסירה 2.5% והאנג סנג בהונג קונג יורד ב-1.8%. הנפט מסוג WTI נסחר כעת בירידות של 2.5% סביב 29.6 דולר לחבית.

  

אתמול, המסחר בבורסות ניו יורק נסחר בירידות שהתעצמו לקראת סוף יום המסחר. דאו ג'ונס איבד 1.3%, נאסד"ק ירד ב-1.6% ו-S&P 500 - ב-1.5%. הירידות הוחרפו לקראת סיום המסחר בעקבות הירידה החדה בנפט. הנפט מסוג WTI איבד אתמול 5.8% מערכו וננעל ברמה של 30.3 דולר לחבית.

 

אתמול, הבורסה בת"א ננעלה בירידות: ת"א 25 ירד ב-0.8%, ת"א 100 ירד ב-0.7%, ת"א בנקים נחלש ב-0.7%.

 

אי.די.בי פתוח הודיעה על גיוס הון בהנפקת מניות - והמניה נפלה ב-12.6%; בנק ישראל הותיר את הריבית על 0.1%.

 

קרנית פלוג נגידת בנק ישראל קרנית פלוג נגידת בנק ישראל צילום: נמרוד גליקמן
בטל שלח
    לכל התגובות
    x