$
בורסת ת"א

בעלי האג"ח דורשים מגיל שרון לקצץ עד 50% מחבילת המניות

המנכ"ל הנכנס של דסק"ש, שאולץ לוותר על הסכם השכר המנופח שעליו חתם עם בעל השליטה באי.די.בי, הבין שהדרך לחבילת השכר עוברת אצל בעלי מניות המיעוט והאג"ח. הערכות: שרון יסכים לוותר על 20% ממניות סלקום ושופרסל

גולן חזני 07:0113.12.15

אחרי שנאלץ לוותר על הסכם השכר המנופח, של 71 מיליון שקל בחמש שנים, שעליו חתם עם בעל השליטה באי.די.בי אדוארדו אלשטיין, ל"כלכליסט" נודע כי גיל שרון, המנכ"ל הנכנס של דסק"ש, מנהל מו"מ אינטנסיבי על הסכם שכר חדש. אלא שהפעם המו"מ איננו מתנהל מול אלשטיין אלא מול נאמנות הרמטיק, שמייצגת את מחזיקי האג"ח של דסק"ש, והיועץ המשפטי שלהם גיא גיסין. הרמטיק, גיסין ובית ההשקעות אלטשולר שחם הם שהביעו התנגדות נחרצת לשכר שביקש שרון למשוך, בהיקף של 15–14 מיליון שקל בשנה, ובעיקר למרכיב המניות.

 

הסכם ההעסקה והתגמול של שרון היה אמור לעלות לאישור של אסיפת בעלי המניות של דסק"ש ביום חמישי בצהריים. אבל כפי שנחשף ב"כלכליסט", לאחר שדוד אדרי, בעל המניות הגדול בחברה מהציבור, העביר יום קודם את כתב ההצבעה שלו והתנגד, הבינו שרון ואלשטיין כי לא ניתן לאשר את השכר באסיפה. עוד באותו יום החל מו"מ קדחתני מול מחזיקי האג"ח, באמצעות מתווכים, על הסכם נמוך יותר.

 

דסק"ש ביקשה מבעלי המניות לאשר לשרון תשלום של כ־200 אלף שקל ברוטו בחודש, בתוספת בונוס שנתי של עד 12 משכורות. בנוסף, היה אמור שרון לקבל 1.8% ממניות דסק"ש ו־0.6% ממניות החברות־הבנות, בהן גם סלקום ושופרסל, בשווי של כ־42.8 מיליון שקל. בפגישה מול שרון הבהירו בעלי האג"ח כי לא יסכימו להתפשר ולהעניק לו מניות של החברות־הבנות, בעיקר כשמדובר בחברה שלא ברור אם השווי הנכסי הנקי שלה שהיה שלילי לפני חצי שנה יישאר כזה גם ב־2016. במהלך השיחה שעלתה לטונים גבוהים ציינו נציגי האג"ח בפני שרון גם את היבט הנראות בשכר הגבוה, והוא הגיב: "את הנראות תשאירו ל'כלכליסט"". במהלך השיחה אמר שרון כי השכר המוצע מגיע לו מכיוון שעזב סביבה יציבה ובטוחה כמו חברת פלאפון שבה שימש כמנכ"ל, לסביבה הרבה פחות יציבה כמו דסק"ש. עוד אמר למחזיקים כי הם לוקחים סיכון שהוא יוותר על התפקיד בדסק"ש ובמקומו יבוא מנהל אחר, "יותר מוכשר, פחות מוכשר".

 

גיל שרון גיל שרון צילום: אוראל כהן

עם זאת, נראה כי מחזיקי האג"ח בניגוד לעמדתם בפגישה, נוטים להתפשר ולאפשר לשרון להפחית כמה עשרות אחוזים ממרכיב המניות שיקבל, וכרגע שיחות הפשרה הן סביב 30%–50%. מקורבים לחברה סיפרו ששרון מוכן לוותר על 20% מהחבילה של מניות שופרסל וסלקום, אולם מחזיקי האג"ח דורשים ויתור גדול יותר של 50% לפחות וחלקם טוענים כי לא יסכימו לשינוי קוסמטי, אלא רק לשינוי מהותי. שווי סך התגמול ההוני לפי הערכות אלו נאמד ב־33–30 מיליון שקל לעומת 42.8 מיליון שקל בחבילה המקורית.

דסק"ש קבעה אסיפה חדשה ל־21 בדצמבר, ונראה כי שרון מאמין שעד אז יגיע להסכמות מול מחזיקי האג"ח ומול בעלי המניות בראשות אדרי, שגם מולם מנהל שרון מו"מ על התנאים החדשים. ל"כלכליסט" נודע עוד כי לפני האסיפה ביום חמישי נפגש אדרי עם שרון והבהיר לו כי לא ייתכן שיקבל חבילה גדולה כזו של מניות של החברות־הבנות. "הרבה יותר הגיוני שתיקח אופציות של דסק"ש. אם התוכנית שאתה מציג לשיפור מצב החברה תתממש — אז במקרה של אופציות אתה תרוויח אפילו יותר מההסכם הנוכחי עם המניות", ניסה אדרי לשכנע. אבל שרון עמד על שלו.

 

על פי מקורבים לחברה, נראה כי שרון העריך שאדרי יימנע בהצבעה ואילו בעלי מניות גדולים אחרים יתמכו בשכר, אבל בסופו של דבר אדרי שסבור כי מדובר בשכר שערורייתי שאיננו קשור לביצועים, התנגד וטרף את הקלפים. עוד נודע ל"כלכליסט" כי אפילו אי.די.בי עצמה, בעלת השליטה בדסק"ש, לא עמדה לתמוך בהסכם. לאי.די.בי אין אמנם זכות הצבעה בגלל היותה נגועה, אבל בהצבעות כאלה נהוג שהחברה מביעה את עמדתה ומצביעה, אבל ההצבעה שלה לא מובאת בחשבון. גיורא ענבר ואלינה פרנקל, הדח"צים באי.די.בי, כך נודע, סירבו גם הם לתמוך בשכר המנופח של שרון.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x