$
בורסת ת"א

ישי דוידי מפתיע עם גיוס שישי לפימי. היעד: מיליארד דולר

שנתיים וחצי בלבד אחרי שפימי 5 גייסה 850 מיליון דולר, הקרן פונה לגיוס נוסף שיגדיל את סך הגיוסים הכולל שלה ל־3.1 מיליארד דולר. השותפים בקרן — דוידי, גילון בק, שמואל וולודינגר ואלדד בן משה - ישקיעו בגיוס 40 מיליון דולר כהבעת אמון

גולן חזני 07:1922.07.15

ישי דוידי הפתיע אתמול כשהכריז על יציאה לגיוס הקרן השישית של פימי, עם יעד של מיליארד דולר. לפני שנתיים וחצי בלבד פימי 5 גייסה 850 מיליון דולר. פימי היא קרן ההשקעות הגדולה והוותיקה בישראל.  

ב־1996 גייס דוידי את הקרן הראשונה, בהיקף 150 מיליון דולר, ולאחר מכן גייס עוד פעמיים בטווח של אחת לחמש שנים. בשלוש הקרנות האחרונות הקצב גדל לגיוס בשלוש שנים, ועכשיו הוא שוב מתגבר. עד היום עמדו הגיוסים של פימי על 2.1 מיליארד דולר. לאחר סיום הגיוס המיועד של הקרן השישית צפוי הגיוס הכולל של פימי להסתכם ב־3.1 מיליארד דולר.

 

 

כמו בגיוס הקודם, גם זה הנוכחי צפוי להיות מורכב במחציתו ממשקיעים ישראלים ומחציתו מזרים. בגיוס האחרון של פימי השתתפו קרנות מסין ואוסטרליה. מישראל משתתפים כל הגופים המוסדיים, אוניברסיטאות וקופות גמל של החברות הגדולות. עוד נודע ל"כלכליסט" כי השותפים בקרן — דוידי, גילון בק, שמואל וולודינגר ואלדד בן משה — ישקיעו בגיוס 40 מיליון דולר, באקט של הבעת אמון.

 

השקעה ממוצעת של 250 מיליון דולר בשנה

עד היום רכשה פימי את השליטה ב־80 חברות, מתוכן כבר מימשה 50 בהיקף כולל של 4 מיליארד דולר. בשלוש השנים האחרונות השקיעה הקרן בממוצע 250 מיליון דולר בשנה, ובסך הכל 750 מיליון דולר. ב־2015 הסכום צפוי אף לגדול.

 

פימי משקיעה בחברות ישראליות, מרביתן בעלות פעילות בינלאומית ומוטות יצוא. החברות הנרכשות צומחות אורגנית ובאמצעות רכישות בחו"ל. עד היום רכשו חברות הפורטפוליו של פימי לאורך השנים 150 חברות בעולם, ו־80% מהמכירות של חברות הפורטפוליו הן לחו"ל.

 

פימי משתמשת בכספי הקרן לביצוע עסקאות בהיקפי מימון קטנים של כ־10% בממוצע. בהיבט זה היא יוצאת דופן לעומת קרנות בינלאומיות, שממנפות עסקאות ב־50%. הקרן משקיעה כמעט בכל התחומים מלבד פיננסים ונדל"ן, וזו צפויה להמשיך להיות אסטרטגיית ההשקעה שלה.

 

תשואות חריגות לצד נפילות שלא פגעו במוניטין

הרכישות המוצלחות של פימי לאורך השנים הניבו תשואות חריגות. השקעה בחברת תדיראן קשר בתחילת העשור הקודם הניבה רווח של 120 מיליון דולר, רכישת יצרנית מערכות הסליקה ליפמן ב־2002 הניבה רווח של 90 מיליון דולר, וגולת הכותרת אינרום — חברת אחזקות בתחום מוצרי הבנייה — השיאה לפימי עד כה רווח על הנייר של 350 מיליון דולר לאחר שהשקיעה בה 50 מיליון דולר (היא עדיין ברשותה).

 

מנגד, היו לפימי גם השקעות פחות מוצלחות. השקעה של 40 מיליון שקל ביצרנית האופנה לי קופר הוציאה את פימי בהפסד, כשמכרה ב־2010 בחזרה את האחזקה (55%) לידי המייסד גידי גולדפינגר. גם ההשקעות בבגיר, יצרנית אופנה אחרת, ובחברת האנטנות לידקום לא ייזכרו לטובה.

 

ההשקעות הפחות טובות הן חלק קטן מהפורטפוליו של פימי, והן לא הצליחו להרוס את השם שנוצר לדוידי ולמשנה למנכ"ל גילון בק כמשביחי חברות, בעיקר כאלה המצויות במצוקה פיננסית.

 

פימי נחשבת זה שנים כקרן בעלת התשואות הטובות ביותר בהשקעות ב"שאר העולם" (כל המדינות למעט ארה"ב ואירופה). היא נהנית ממוניטין של שותף שמצליח להשביח חברות ולשתף את המייסדים, שנשארים כשותפי מיעוט, ברווח שנוצר מעליית שווי החברה.

 

בין ההשקעות שביצעה פימי השנה מצויות חברת התרופות רקח — השקעה של 20 מיליון דולר; פולירם ממושב רם־און בצפון, המייצרת חומרי גלם לחלקי מבנה לתעשיית הרכב — השקעה של 65 מיליון דולר; נייר חדרה — השקעה של 96 מיליון דולר; ומפעלי חמצן וארגון — השקעה של 49 מיליון דולר.

 

ישי דוידי ישי דוידי צילום: יונתן בלום

בטל שלח
    לכל התגובות
    x