$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

הסיבוב המהיר של ישי דוידי בג'ון דיר ווטר

קרן פימי, בניהולו של דוידי, מקיימת מגעים מול גורם הודי שירכוש 40% ממניות חברת מוצרי ההשקיה לפי שווי של 180 מיליון דולר. הקרן רכשה את החברה לפני כשנה ב־60 מיליון דולר בלבד

גולן חזני 06:5902.07.15

שנה לאחר שרכש את ג'ון דיר ווטר, חטיבת מוצרי ההשקיה של תאגיד האמריקני, ישי דוידי קרוב לאחת מהצפות הערך המהירות של קרן פימי. ל"כלכליסט" נודע כי קרן פימי, בניהולו של דוידי, מנהלת מו"מ מתקדם להכנסת שותף לריווליס (שמה החדש של החברה) לפי שווי גבוה פי שלוש מהשווי בו רכשה את החברה.  

עיקר המגעים מתנהלים מול גורם הודי אסטרטגי. אם המגעים יבשילו הגורם ההודי אמור לרכוש עד 40% ממניות ריווליס (Rivulis Irrigation)לפי שווי של כ־180 מיליון דולר. השליטה בחברה תישאר בידי פימי. הסכם כזה עשוי לחזק את ריווליס בהודו, שוק ענק שבו היא מפגרת מאחורי המתחרים: נטפים, השחקנית החזקה בשוק עם הכנסות של 100 מיליון דולר בשנה בהודו, ונען־דן־ג'יין, החברה ההודית־ישראלית שבסיסה בהודו. בנוסף, ל"כלכליסט" נודע שקרן פימי קיבלה שתי פניות נוספות לשותפות, אך כעת המגעים מתנהלים מול הגורם ההודי.

 

צפויה לעבור לרווח השנה

פימי השלימה את רכישת ג'ון דיר ווטר (100%) ב־60 מיליון דולר ביוני 2014 בתום מכרז שבו גברה על הקרנות פורטיסימו וטנא. המחיר היה נמוך משמעותית מהונה העצמי של ג'ון דיר שעמד אז, וגם היום, על 160 מיליון דולר. כחלק מהמהלך שונה שמה של החברה לריווליס והמטה העולמי של החברה מוקם בקיבוץ גבת.

 

תהליך ההתייעלות שביצעה פימי היה מהיר וחד: 250 עובדים פוטרו וכיום מעסיקה החברה כ־800 עובדים בעשרה אתרי יצור בעולם, 130 מתוכם בישראל. ההנהלה כולה הוחלפה, והפכה מאמריקאית להנהלה ישראלית. לתפקיד המנכ"ל ממונה ריצ'ארד קלפהולץ, לשעבר סמנכ"ל פיתוח עסקי ואסטרטגיה באורבוטק.

 

החברה עברה ארגון מחדש, והחלה לפעול במבנה גיאוגרפי של יחידות עסקיות עם אחריות מלאה לרווח והפסד. יחידות עסקיות אלו מנוהלות ממטה החברה בישראל.

כחלק מהארגון מחדש, סגרה ריווליס את קווי הייצור בסין והעתיקה פעילות זו לישראל.

 

את הליך ההבראה של החברה מוביל גילון בק, מנהל שותף בפימי. החברה רשמה הפסד של 50 מיליון דולר ב־2013 והמטרה היתה לעצור את הדימום ב־2014. העליה החדה בשווי החברה מיוחסת בין השאר לתחזית כי החברה תהפוך לרווחיות ב־2015 ומכירותיה יעמדו על 250 מיליון דולר.

 

מימין: ישי דוידי וגילון בק מימין: ישי דוידי וגילון בק צילום: אלעד גרשגורן

 

שורה של טעויות ניהול

ג'ון דיר הקימה את חטיבת המים על בסיס שלוש חברות שנרכשו בשנים 2008-2006: יצרנית מוצרי ההשקיה בטפטוף פלסטרו, שהיתה בשליטת קיבוץ גבת ונרכשה ב־120 מיליון דולר, ושתי חברות השקיה אמריקאיות: T-Systems ורוברטס.

 

ג'ון דיר תיכננה להפוך את החטיבה לבעלת מכירות של מיליארד דולר בשנה אבל שגיאות ניהוליות, בהן העברת השיווק של מוצרי ההשקיה בטפטוף ליד מפיצים חסרי ידע אגרונומי, הביאו להידרדרות תוצאות החברה. בנוסף, מוצרי ההשקיה, שמכירותיהם עמדו על 220 מיליון דולר ב־2013, היו נתח זניח ממכירות החברה כולה, שעמדו על 29 מיליארד דולר, ולכן היו במקום נמוך בסולם העדיפויות של המפיצים ומנהלי החברה.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x