$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

שתי אמריקאיות נוספות בדרך לגיוס אג"ח בתל אביב

חברות הנדל"ן טריטופ וסיימון ברון נמצאות בהליך של הכנת תשקיף לגיוס חוב של 200 מיליון שקל כל אחת בתחילת 2015. בינתיים שלוש מועמדות נוספות מארה"ב נסוגו מהכוונה לגייס אג"ח בישראל

אורן פרוינד 06:5725.12.14

כלל פיננסים, בניהולו של יונתן כהן, מביאה שתי חברות נדל"ן אמריקאיות נוספות לגיוס חוב בישראל. ל"כלכליסט" נודע כי כהן מנהל בימים אלו מגעים מתקדמים עם שתי החברות לגיוס אג"ח בהיקף של 200 מיליון שקל כל אחת.

 

מדובר בטריטופ (TreeTop Development), בשליטת היזמים היהודים אדם מרמלשטיין ואסי מנדל, ובסיימון ברון (Simon Baron Development), בשליטת היזמים היהודים יונתן סיימון ומתיו ברון. שתי החברות נמצאות בהליך של הכנת תשקיף מתקדם, ומועד ההנפקה מיועד לתחילת 2015. החברות האמריקאיות מחכות לתחילת 2015, על רקע המומנטום השלילי בשוק האג"ח, עם ירידה של 2% במדדי התל בונד (תל בונד־20, 40 ו־60) בחודש האחרון בעקבות השפעת המשבר ברוסיה על חברות הנדל"ן הישראליות.

 

 

 

את התשקיף של טריטופ מכין משרד עו"ד ישראל שמעונוב ואת התשקיף של סיימון ברון מכין משרד עו"ד גולדפרב זליגמן.

בתוך כך ל"כלכליסט" נודע כי קריסנט הייטס, של סאני קאהן וראסל גלבוט, וחברת אשכנזי, של בן אשכנזי, החליטו לפי שעה שלא להנפיק בישראל. גם אם.די.ג'י של דיוויד מרקס, שכבר הגישה טיוטת תשקיף לגיוס של 400 מיליון שקל, החליטה לפי שעה שלא להנפיק בישראל. בתחילת אוקטובר הודיעה גם חברת הנדל"ן וויטקוף, של סטיב וויטקוף, כי החליטה לסגת מהחלטתה להנפיק בישראל.

 

טריטופ היא חברת נדל"ן מניב של דירות להשכרה הפועלת בניו יורק, פנסילבניה וניו ג'רזי. בבעלות החברה 26 נכסים מניבים המכילים כ־7000 יח"ד. כמו החברות אולייר וספנסר, שגייסו אג"ח בתל אביב בנובמבר השנה, גם טריטופ עוסקת בהשכרת דירות דרך תוכנית שכירות מפוקחת של משרד השיכון האמריקאי. התוכנית, שמבטיחה שכר דירה קבוע מהממשלה האמריקאית, נחשבת מקור קבוע ויציב לתזרים. היקף הנכסים של החברה מוערך בכמיליארד דולר. מרמלשטיין ומנדל פועלים בשוק הנדל"ן בניו יורק זה 11 שנה ונחשבים לדמויות מוכרות. רק בספטמבר האחרון ביצעו השניים עסקה של 17.5 מיליון דולר לרכישת 200 יח"ד להשכרה במנהטן.

 

פילדלפיה שבפנסילבניה פילדלפיה שבפנסילבניה צילום: בלומברג

 

סיימון ברון הוקמה ב־1990. סיימון הקים את החברה עם הלוואה של מאות אלפי דולרים שלקח מבנקים אמריקאיים והפך אותה לחברה עם נכסים של מיליארד דולר. סיימון וברון (שהצטרף ב־2006) מתרכזים בעיקר ברכישה של נכסים ישנים והפיכתם למגדלים. בבעלות החברה 18 נכסים מניבים בניו יורק ובסביבתה עם פורטפוליו של יותר מ־1,000 יח"ד המכילים גם אזורי קמעונאות. כמו כן החברה מחזיקה מלון בן 250 חדרים במרכז ניו יורק. ברון שימש בעבר כסגן נשיא בחברת ההשקעות בנדל"ן Pergolis Swartz Associates, שבה כיהן כמומחה למימון עסקאות נדל"ן. בעברו עבד ברון גם עם ביל קלינטון, נשיא ארה"ב לשעבר, בצוות הייעוץ של יוזמת הארלם לעסקים קטנים.

 

עד היום החברות האמריקאיות שהונפקו בתל אביב שומרות על יציבות. לייטסטון וספנסר, שהנפיקו בנובמבר השנה, רשמו תשואה של 0.63% ו־0.1% בהתאמה מאז ההנפקה. אולייר ואקסטל ירדו ב־0.9% ו־1.9% בהתאמה בדצמבר, אך הן עדיין נסחרות בתשואה לפדיון סבירה של 6.5% ו־5.7% בהתאמה. חמש חברות נדל"ן אמריקאיות גייסו באג"ח 2.4 מיליארד שקל ב־2014. מכלל פיננסים לא נמסרה תגובה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x