$
שווקי חו"ל

נעילה מעורבת בבורסות אירופה; קאק בפריז נחלש ב-0.5%

בורסת מילנו איבדה 1.2%. מדובר בתקופת הירידות הארוכה ביותר מאז 2003. הבורסות במזרח הרחוק ירדו לשפל של שישה חודשים

שירות כלכליסט 19:0916.10.14

הבורסות באירופה ננעלו היום (ה') במגמה מעורבת, כשמרבית הבורסות המובילות ביבשת נחלשו - ואילו הבורסה בפרנקפורט ננעלה במגמה חיובית. מדובר בתקופת הירידות הארוכה ביותר מאז 2003. מדד קאק בצרפת ירד ב-0.5%, מדד פוטסי הבריטי איבד 0.3% ומדד דאקס הגרמני התחזק בניגוד למגמה הכללית, ב-0.1%. הבורסה במילנו נחלשה ב-1.2%.

 

פוטסי דאקס קאק מילנו

 

מדד סטוקס אירופה 600 נפל ב-3.2% - שיעור צניחה דומה לאתמול. מניית נסטלה נפלה ב-3%, זה היום החמישי ברציפות של ירידות, על רקע הודעת יצרנית המזון הגדולה בעולם כי ההכנסות שלה פספסו את תחזיות בעקבות קשיים בכל השווקים הגדולים.

 

החששות ההולכים וגוברים לגבי הכלכלה העולמית, הפילו את מחיר הנפט מסוג ברנט ל-82.72 דולר לחבית במסחר היום בבוקר, למחיר הנמוך ביותר מאז נובמבר 2010. מחיר הנפט נחלש ביותר מ-28% מאז יוני, אז טיפס לשיא של 115.71 דולר.

 

התשואה על אג"ח יווניות לעשר שנים טיפסה לשיעור של 8%, לראשונה מאז פברואר, על רקע החשש בעקבות התוכנית של יוון לסיים את תוכנית החילוץ.

   

 צילום: שאטרסטוק

 

הבורסות באסיה צנחו היום (ה') לשפל של שישה חודשים, והתשואה על האג"ח של הכלכלות המפותחות הגדולות ביותר צנחה אף היא לשפל, על רקע החשש שהבעיות בכלכלה האירופית יפגעו בהתאוששות העולמית. במקביל, מחיר הנפט המשיך בירידות, ובמסחר בניו יורק נפל ב-1.3% לרמה של 80.75 דולר.

 

מדד MSCI לאזור אסיה והפסיפיק צלל ב-0.9% במסחר בטוקיו, ומרבית המדדים של המדינות יורדים גם כן. מדד טופיקס היפני לדוגמה, נפל ב-2%. מדד האנג סנג בהונג קונג ירד ב-0.6%. התשואה על אג"ח יפניות לעשר שנים נפלה בשל הספקולציות בקרב הכלכלנים לגבי המועד בו הבנק הפדראלי המרכזי בארה"ב יחליט להעלות את הריבית, ועומדת כעת על 0.475%, השיעור הנמוך ביותר מאז אפריל. מדד MOVE של בנק אוף אמריקה, שבודק את התנודות במחירים בהתבסס על אופציות, טיפס ב-26.64 נקודות הבסיס לרמה של 101.28 נקודות בסיס.

 

"חל תיקון משמעותי במניות בארה"ב, שמערער את הביטחון של המשקיעים", הגיב טובי לאסון מחברת ניו אדג' בסידני, אוסטרליה. "סיכונים גיאופוליטיים וההתפרצות של מגיפת האבולה מוסיפים לחוסר הוודאות בכלכלה העולמית. כשהשוק במצב כזה של חוסר יציבות, הכל מועצם".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x