$
שווקי חו"ל

אירופה ננעלה בעליות שערים בהובלת הבורסה בצרפת

הבורסה בצרפת עלתה ב-0.6% ודאקס בגרמניה הוסיף 0.3%. מוקדם יותר היום המסחר באסיה ננעל בירידות; ברקע: אי ודאות לגבי המועד שבו יחליט הפד על צמצום הרכישות לצד התבטאויות פסימיות של בכירי הבנק האמריקאי

מיקי גרינפלד 19:2724.09.13

בורסות אירופה המובילות ננעלו היום בעליות שערים - על רקע הירידות אמש בוול סטריט. מוקדם יותר הבוקר נסגרו בורסות אסיה בירידות, שהלכו והתמתנו ככל שהתקרבה שעת הנעילה.

 

 אנליסטים מייחסים את הירידות לסימני השאלה בדבר המועד שבו יבצע הפד את המהלך הראשון של צמצום רכישות האג"ח. שורה של התבטאויות מצד בכירי הפד תרמה לאווירה השלילית בניו יורק, שנמשכה הבוקר לאסיה.

 

פוטסי דאקס קאק ניקיי האנג סנג שנחאי

 

מדד אמון המשקיעים בגרמניה רושם עלייה חודשית חמישית ברציפות: המדד עולה קלות בספטמבר לרמה של 107.7 נקודות, מול 107.6 באוגוסט. עם זאת, הקריאה מפספסת את הצפי, שעמד על 108 נקודות. הנתון האוטפימי עולה מצפי המשקיעים לעתיד הכלכלה: בעוד שבכל הקשור לדירוג המצב העסקי הנוכחי נרשמה החודש בסקר ירידה מ-112 ל-111.4 נקודות, הצפי לעוד שישה חודשים רשם עלייה מ-103.3 ל-104.2 נקודות.

 

בין המוקדים באירופה, רכישת טלקו, מחזיקת המניות הגדולה ביותר בטלקום איטליה, על ידי חברת התקשורת הספרדית טלפוניקה. העסקה נעשתה בהסכמת טלקום איטליה, שעולה היום בבורסה של מילנו.

 

הבורסה של טוקיו חזרה לפעילות לאחר חופשת סוף שבוע ארוכה, והתחזקות הין במהלך המסחר פגעה במרבית היצואניות הגדולות. מיצובישי בולטת בין היורדות, לאחר דיווח בארה"ב כי היא מעוניינת ברכישת יצרנית הפחם Zoltek. החברות שעולות היום ביפן הן הספקיות הגדולות של האייפון, לאחר ההצלחה הגדולה שרשמה עם מכירות של 9 מיליון מהדגמים החדשים של האייפון בסוף השבוע הראשון. אפל אף העלתה אתמול את תחזית המכירות לרבעון הרביעי של השנה לטווח העליון של התחזית ל-34 - 37 מיליארד דולר, בהשוואה לתחזיות האנליסטים שעמדו על הכנסות של 36.11 מיליארד דולר.

 

שנגחאי מובילה את הירידות באסיה, ומוחקת את הרווח של 1.3% שרשמה אתמול - לאחר פרסום הנתונים המעודדים של מדד מנהלי הרכש, שרשם בספטמבר 51.2 נקודות, מעל הצפי שעמד על 50.9 נקודות ובהשוואה ל-50.1 נקודות באוגוסט. "ההתאוששות היא אמיתית, אך ככל הנראה לא מספקת כדי לתת לשווקים את הדחיפה הנוספת בשלב זה", אצר כריס ווסטון (Weston), אסטרטג ראשי בבית השקעות Broker IG באוסטרליה.

 

לאחר ימי התגובה הראשונים להחלטת הפד שלא לצמצם בשלב זה את מדיניות התמריצים וסכום הרכישות החודשיות של אג"ח, החלו להגיע התחזיות לגבי המועד העתידי שבו יחליט הבנק המרכזי לנקוט במהלך מצמצם. שורה של התבטאויות סותרות ולא מעודדות מצד בכירים בפד תרמו אמש בוול סטריט והיום באסיה לתחושת עצבנות ואי ודאות. במהלך השבוע צפויים נאומים נוספים של בכירים בפד.

 

מיצובישי מיצובישי צילום: בלומברג

 

נשיא הפד באטלנטה דני לוקהארט (Lockhart) אמר אתמול שכלכלת אה"ב מאבדת מעט מהדינמיקה החיובית שאפיינה אותה בחודשים האחרונים, ו"שנדרשת מנהיגות יצירתית כדי להשיב לה את המוג'ו שלה". לעומתו, נשיא הפד בדאלאס ריצ'ארד פישר (Fisher) אמר שהותרת הרכישות בהיקף החודשי הקיים מעצימה את אי הוודאות בשווקים. פישר עקבי בהתנגדותו לתוכנית התמריצים של הפד, כך שדבריו לא הפתיעו. בהמשך דבריו אמר אמר פישר כי הבנקים הגדולים בארה"ב הם פיגיון המכוון לליבה של הכלכלה האמריקאית.

 

נשיא הפד בניו יורק וויליאם דדלי (Dudley) אמר כי הסימנים להתאוששות בשוק העבודה אינם מספקים. דאדלי ציין כי אף ששיעור מחפשי העבודה נמצא בירידה באופן כללי, המצב במסגרת המשרות בעלות שכר ממוצע עדיין מאד פגיע. בעיה נוספת בשוק העבודה הוא תמיכת חלוקת השכר באי שוויוניות. בניגוד לפישר וללוקהארט, דדלי היה בעל זכות הצבעה בועידת השוק החופשי שבה החליט הפד שלא לצמצם את היקף הרכישות. 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x