$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

בכירי וורלד גרופ בדרך לביהמ"ש

הפרקליטות החליטה להגיש כתב אישום, בכפוף לשימוע, נגד החברה ונגד בעל השליטה אילן אופיר, שנחשד בהסתרת מידע

גולן חזני 07:5021.11.12

פרקליטות מיסוי וכלכלה מחוז ת"א החליטה להגיש כתבי אישום (בכפוף לשימוע) נגד חברת וורלד גרופ ונגד נושאי משרה בכירים בה: הדירקטור ובעל השליטה אילן אופיר ויו"ר הדירקטוריון רון חשמונאי, וזאת בסיומו של הליך שנמשך כארבע שנים.

וורלד גרופ ומנהליה חשודים בעבירות שונות שבוצעו בין השנים 2008-2007 בה ובחברה־הבת נפקו סטאר, והם זומנו לשימוע כדי להציג את עמדתם בפני הפרקליטות. לאחר השימוע תתקבל החלטה סופית. כתב האישום שגיבשה הפרקליטות מכיל שני אישומים, הראשון עוסק בשרשרת העסקאות שהובילה לרכישת חברת גונתר אנרגיה ירוקה. לפי ממצאי החקירה שערכה הרשות, סיכם אילן אופיר על מכירת מניות חברת DCI שבבעלותו, לחברת ראסל ברדרס של עופר ארביב ב־2.6 מיליון דולר.

 

אופיר וארביב סיכמו כי לאחר ש־DCI תועבר לרשות ארביב, היא תמכור לוורלד גרופ הבורסאית את גונתר והתמורה תשמש את ראסל ברדרס לתשלום חלק מרכישת DCI. כדי לקדם את המהלך סוכם שאופיר יפעל לכך שוורלד גרופ תעניק ל־DCI הלוואה של מיליון דולר וכנגדה תקבל וורלד גרופ אופציה מ־DCI לרכישת גונתר ב־2.45 מיליון דולר. מתן האופציה נועד להבטיח את רכישת גונתר ע"י וורלד גרופ, דבר שיזרים כסף ל־DCI ויאפשר לארביב לשלם לאופיר בגין רכישת DCI.

הפרקליטות טוענת כי אופיר הסתיר מדירקטוריון וורלד גרופ עובדה זו שגרמה לו להיות בעל עניין אישי בעסקה ובנוסף הסתיר את אחזקתו במניותיה של חברה נוספת שהחזיקה ב־5.9% מ־DCI ואת העובדה שאביו החורג, יונתן רגבי, משמש סמנכ"ל כספים ב־DCI. הפרקליטות טוענת כי עובדה זו הוסתרה מהדירקטוריון גם ע"י היו"ר רון חשמונאי. בסופו של דבר רכשה נפקו סטאר, החברה־הבת של וורלד גרופ, את גונתר ב־2.6 מיליון דולר.

 

הפרקליטות טוענת שאופיר הסתיר מדירקטוריון נפקו סטאר כי כבר שולמה לו כבר מלוא התמורה בגין מכירת DCI לראסל בראדרס ומכאן שיש לו עניין אישי בעסקה, מאחר שהכספים שתקבל DCI בעיסקה זו יאפשרו לראסל ברדרס לשלם את יתרת התמורה לאופיר בגין רכישת מניות DCI. וורלד גרופ מואשמת כי כללה פרט מטעה בדו"ח מיידי שפרסמה בנוגע לעסקת ההלוואה והאופציה, וזאת במטרה להטעות משקיע סביר.

 

האישום השני הוא בעבירות דיווח לפי חוקי ני"ע. באוקטובר 2007 העניקה וורלד גרופ הלוואה לחברת מתיישבי הגליל. אחת הבטוחות להלוואה היו 100 מניות בחברה־הבת של מתיישבי הגליל - מצפה בראשית יזום והשקעות בע"מ. חודשיים וחצי לאחר מכן החלו הליכי פירוק נגד מצפה בראשית, אולם אופיר וחשמונאי לא עדכנו את וורלד גרופ בנוגע לכך ועובדה זו לא נכללה בדו"ח שפרסמה וורלד גרופ. על כך תואשם החברה בהכללת פרט מטעה בדו"ח בכדי להטעות משקיע סביר.

 

עו"ד נאור. "חשד לעסקאות תמוהות" עו"ד נאור. "חשד לעסקאות תמוהות" צילום: עמית שעל

 

ב־2009 קבע בית המשפט כי לוורלד גרופ ימונה מפרק זמני, לאחר שורה של עסקאות כושלות בתחום הנדל"ן שביצעה

החברה ולתפקיד מונה רו"ח עופר אלקלעי. עו"ד אופיר נאור שמונה יחד עם עו"ד רנן גרשט לנציגות מחזיקי האג"ח אמר כי ל"כלכליסט" כי "הגשנו את בקשת הפירוק לאור חשדות בנוגע לשורה של עסקאות תמוהות שנעשו בכספים ובנכסים של החברה, ושהביאו אותה לחדלות פרעון. מפרקי החברה חקרו ומצאו שיש ממש בחשדות האלו, והגישו לבית המשפט בקשה לחיוב המנהלים ובעלי השליטה בסכומים המסתכמים במעל 25 מיליון שקל. זו הזדמנות לשלוח מסר לשוק ההון, ובעיקר למנהלים ולבעלי שליטה בחברות שמנהלים כסף של הציבור, שלא הכל מותר, ושאם החברות ירוקנו מהנכסים שלהם בעסקאות תמוהות ועמוסות באינטרסים חבויים ומנוגדים, יבוא היום שבו יוגשו כנגדם הליכים משפטיים".

 

עו"ד גרשט אמר כי "אני מקווה שהפעם יוגשו כתבי אישום בהקדם ושזה לא יתמסמס כמו בדלק נדל"ן". אופיר אמר כי על פניו העובדות אינן מדויקות, אך סירב להרחיב לפני שיקבל את החומר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x