$
בורסת ת"א

בלעדי ל"כלכליסט": מעין ונצ'ורס מבקשת להגיע להסדר חוב עם מחזיקי האג"ח

מפעילת החממות הטכנולוגיות חבה למחזיקי האג"ח 51 מיליון שקל ובקופתה 17 מיליון שקל בלבד. מעין פנתה לנאמן האג"ח והציעה לפרוע 8–12 מיליון שקל עד דצמבר השנה ואת יתרת החוב בפריסה לשלוש שנים עם פיצוי בריבית

שניר הנדלר 07:0304.09.12

חברת ההשקעות מעין ונצ'ורס בדרך להסדר חוב. ל"כלכליסט" נודע כי בימים האחרונים החלה מעין במגעים עם מחזיקי איגרות החוב של החברה במטרה להגיע להסכמה על פריסת החוב.

 

מעין חבה למחזיקי האג"ח שלה 42.3 מיליון שקל (קרן), כשאת מחצית הסכום היא אמורה לפרוע בדצמבר הקרוב ואת היתרה בדצמבר 2013. נכון לסוף יוני, היו בקופתה של מעין מזומנים והשקעות לטווח קצר בשווי של כ־17 מיליון שקל, כך שללא גיוס הון או אקזיט משמעותי באחת מחברות הפורטפוליו שלה, אין בידיה של מעין מספיק מזומנים כדי לשרת את התשלום הקרוב למחזיקי האג"ח, ובמקביל להשביח את פורטפוליו החברות שלה.

  

 

על פי מתווה ההסדר המסתמן, מעין תפרע למשקיעים 12–8 מיליון שקל מתוך הסכום שאותו היא אמורה לפרוע עד דצמבר. את יתרת החוב - 30 מיליון שקל - היא תפרוס על תקופה של שלוש שנים, ובתמורה תעניק למחזיקי האג"ח כפיצוי תוספת לריבית על האג"ח. כאמור, מגעים עם מחזיקי האג"ח כבר מתקיימים, וחברת הרמטיק, הנאמן על האג"ח, מודעת למגעים בין הצדדים.

 

קיזוז בהוצאות התפעוליות

 

במעין מקווים שהעובדה שבשנתיים האחרונות היא עמדה בלוחות הסילוקין ופרעה כ־40 מיליון שקל מהחוב למחזיקי האג"ח, תפעל לטובתה בקרב מחזיקי האג"ח. עוד בונים במעין על הצלחתה לקזז ב־50% את הוצאות התפעול השנתיות ל־5 מיליון שקל בלבד ועל העובדה שהיא פנתה מיוזמתה למחזיקי האג"ח כארבעה חודשים לפני מועד פירעון התשלום בדצמבר. מעין החליטה לזמן אסיפת מחזיקי אג"ח שבה תבחר נציגות למחזיקים שתנהל את המו"מ עם החברה. במקביל, מעין ממשיכה במאמצי ההתייעלות שלה ובניסיונותיה להשלים אקזיט באחת או יותר מחברות הפורטפוליו שלה כדי לעבות את קופתה הדלילה.

 

מעין מנהלת את חברות הפורטפוליו שלה באמצעות שלוש חממות שכל אחת מרכזת תחומי פעילות אחרים. בחממה בעומר נמצאות חברות בתחום המכשור הרפואי, בשדה בוקר נמצא תחום האינטרנט, תוכנה, חומרה ומערכות מידע, ובדימונה מנהלת מעין חברות בתחומי הקלינטק וביטחון פנים. עד 2001 היו בישראל חממות טכנולוגיה פרטיות וחממות שבשליטת המדינה, שנועדו לסייע לחברות צעירות להתפתח, והוחזקו ללא מטרת רווח על ידי המדען הראשי. ב־2001 החממות הועברו לבעלות פרטית והפכו לחברות עם כוונת רווח.

 

על פי המודל הקיים, המדינה נותנת לחממה הלוואה ראשונית של 85% מהסכום והחממה משלימה את 15% הנותרים מאותו סכום ראשוני. אם הפרויקט מצליח, המדינה מקבלת את הכסף בחזרה בתוך שש שנים. לאחר שהופרטה הפכה מעין לחברת אחזקת חממות, שהגדילה את מספר החברות הצעירות שבה מחמש ליותר מ־50. האתגר הגדול של מעין הוא להוכיח את הצד המסחרי. אם בעבר חיפשו המשקיעים המצאה מעניינת, היום על החממה להציג הצלחות במסחור המוצרים או אקזיטים מוצלחים.

 

שחיקה בקופת המזומנים

 

מעין אמנם השלימה בשנתיים האחרונות אקזיטים בהיקף כולל של 15 מיליון שקל, אולם ההשקעה בחברות הפורטפוליו שלה והוצאות המימון בגין האג"ח שגייסה הביאו לשחיקה בקופת המזומנים שלה וביכולתה לשרת את החוב למחזיקי האג"ח.

 

את המחצית הראשונה של 2012 סיימה מעין עם הכנסות של כ־7 מיליון שקל, ירידה של 64% לעומת התקופה המקבילה. בשורה התחתונה מעין ספגה הפסד של 21.4 מיליון שקל. לשם השוואה, במחצית הראשונה של 2011 רשמה חברת האחזקות הפסד של 8.8 מיליון שקל. לאור מצבה הפיננסי של החברה, צירפו רואי החשבון של מעין לדו"חותיה הכספיים הערת "עסק חי".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x