$
בורסת ת"א

פותחים דף חדש: ורינט עושה בקדייטינג למורשת של קובי אלכסנדר

דירקטוריון קומברס טכנולוג'י החליט למזג את החברה־האם לתוך החברה־הבת ורינט, למחוק את ההיסטוריה הבורסאית המעיקה, ולהוציא את שתי החברות־הבנות, ורינט וקומברס, לדרך חדשה כחברות בורסאיות עם גיליון חלק

ניר צליק 07:3314.08.12

במהלך מפתיע ויצירתי במיוחד מצא דירקטוריון חברת האחזקות קומברס טכנולוג'י (CTI) את הדרך למחוק את ההיסטוריה הבעייתית של העשור האחרון ולהוציא את שתי החברות־הבנות, ורינט וקומברס, לדרך חדשה כחברות בורסאיות עם גיליון חלק.

 

אחרי שבתחילת 2012 דיווחה קומברס טכנולוג'י על כוונתה לפצל את פעילותה של קומברס באמצעות חלוקת מניותיה כדיבידנד בעין ורישומה למסחר בבורסה, ובמקביל ניסתה ללא הצלחה למכור את אחזקותיה (53.7%) בוורינט, בחר דירקטוריון CTI באפשרות של מיזוג מלא עם ורינט. אלא שבניגוד למקובל, המיזוג שיבוצע יהיה הפוך, כלומר החברה־הבת תבלע את החברה־האם.

 

לאחר השלמת פיצול קומברס, ורינט תרכוש מהציבור את מלוא מניות CTI ותנפיק תמורתן כ־27.5 מיליון מניות של עצמה בשווי של כ־780 מיליון דולר, וכן מניות נוספות בשווי של עד 25 מיליון דולר (ערך הדיבידנד השנתי שמתקבל מוורינט על החזקה במניות בכורה). התהליך אמור להסתיים באפריל 2013, אז יישארו ברשות מחזיקי מניות CTI הנוכחיים עם שתי מניות חדשות. אחת של קומברס ואחת של ורינט.

 

אירוע מס גדול ל־CTI

 

לכאורה, המהלך הפשוט מבחינתה של קומברס טכנולוג'י היה לחלק את מניותיה של ורינט כדיבידנד בעין ולהשאיר את CTI עם בעלות על חברה־בת אחת, קומברס, שעוסקת בפיתוח תוכנות בילינג ושירותי ערך מוסף לחברות הסלולר. אלא שבחירה זו היתה עלולה ליצור אירוע מס גדול ל־CTI ומשום כך ירדה כנראה מהפרק.

 

עם זאת, נדמה כי למהלך הנוכחי יש סיבה נוספת. עם מכירת CTI לורינט, ייסתם הגולל על קומברס טכנולוג'י שתימחק מנאסד"ק ואיתה יימחק לפחות חלק מההיסטוריה הבעייתית שלה, שכוללת את מנוסתו של היו"ר והמנכ"ל לשעבר קובי אלכסנדר לנמיביה, את שינוי תאריך האופציות של העבדים (פרשיית הבקדייטינג) ואת אי הגשת הדו"חות המבוקרים במשך חמש שנים.

 

בנוגע לשאלה מדוע CTI לא חילקה את מניות ורינט שברשותה כדיבידנד במקום ההליך הנוכחי, אמר מנכ"ל ורינט, דני בודנר ל"כלכליסט": "זו שאלה טובה שצריך להפנות לקומברס טכנולוג'י. מה שחשוב הוא שהתוצאה היא הפרדה מוחלטת בין חברת הטלקום, קומברס ובין ורינט שיהיו חברות עצמאיות.

 

סיום של פרשה ארוכה

 

"זה סיום של פרשה ארוכה שכולם מכירים היטב", הוסיף בונדר. "זה לא סיום דרמטי, אבל גם אם הסיום לא דרמטי, הוא סיום. אנחנו מברכים על העסקה כי זה מאפשר לנו להשתחרר מהקשר לקומברס וכל השמועות בנוגע למה שיקרה עם ורינט שהיו בעבר התבררו כמופרכות. זה חשוב למשקיעים, לעובדים וללקוחות.

 

"מבחינה תפעולית, ורינט לא קשורה לקומברס הרבה שנים. היה קשר של בעלות, וכעת גם הקשר הזה יבוטל. בעקבות המהלך מספר הדירקטורים מקומברס בדירקטוריון שלנו יירד עוד לפני הסגירה של ההסכם מארבעה לשניים, וברגע שהעסקה תושלם הם ייצאו לגמרי מהדירקטוריון".

 

לאחר שנקלעה למצוקת מזומנים שכרה קומברס טכנולוג'י את בנק ההשקעות גולדמן זאקס כיועץ אסטרטגי, ומכרה מגרש ברעננה, את השליטה באולטיקום וחלק מהאחזקה בוורינט.

 

לפני פחות משבועיים היא דיווחה גם על מכירת השליטה בסטארהום לקרן פורטיסימו. אך המטרה העיקרית היתה מכירה של חלקים מקומברס ושל השליטה בוורינט, במחירים גבוהים ממחירי השוק. קומברס גם שינתה את המבנה הארוני שלה ובמקביל פיטרה מאות עובדים. אך הליך המכירה לא צלח ולכן נאלצת כעת קומברס לחלק את אחזקותיה בוורינט למשקיעים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x