$
בורסת ת"א

פרטנר וסלקום מתקרבות להדחה מרשימת ת"א-25

צניחה של כ־80% בשווי השוק של שתי החברות בתוך כשנה וחצי מעמידה אותן בסכנת יציאה מרשימת 25 החברות המובילות בעדכון שיתבצע בדצמבר

עומרי כהן 07:5925.07.12

חברות הסלולר סלקום ופרטנר טרם חשפו את תוצאותיהן הכספיות לרבעון השני של 2012, אולם מניותיהן ממשיכות לספוג חבטות קשות מצד המשקיעים. מתחילת השבוע איבדו סלקום ופרטנר עוד כ-% מערכן והן קרובות לאבד את מקומן במדד 25 החברות המובילות בבורסה בת"א - ת"א־25.

 

סלקום נסחרה אתמול בבורסה לפי שווי של 2.1 מיליארד שקל, ואילו פרטנר לפי שווי של 1.9 מיליארד שקל. לשם השוואה, בדצמבר 2010 נסחרה סלקום בשווי שיא (מתואם לדיבידנדים שחולקו מאז) של 10.1 מיליארד שקל ואילו פרטנר בשווי שיא (מתואם לדיבידנדים שחולקו מאז) של 11.1 מיליארד שקל. במילים אחרות, בתוך שנה ו־7 חודשים איבדו משווין סלקום ופרטנר 79% ו־82%, בהתאמה.

מה דעתך על מניית פרטנר:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

פרטנר נכללת במדד ת"א־25 מאז הצטרפה לבורסה בת"א ב־2001. סלקום הצטרפה גם היא למדד ב־2007, לאחר שהונפקה בבורסת ניו יורק ורשמה את מניותיה למסחר גם בת"א.

 

בדצמבר הקרוב תבצע הבורסה את העדכון החצי שנתי של רשימת החברות במדדי המניות השונים. מבדיקת "כלכליסט" עולה, כי אם העדכון היה נערך כבר היום פרטנר הייתה מאבדת את מקומה בת"א־25 לטובת חברת התוכנה לייבפרסון, ואילו סלקום הייתה שורדת בקושי, כאשר המועמדת המובילה להחליפה היא חברות ההייטק אלוט. עם זאת, חשוב להדגיש כי עדכון המדדים יתבצע רק באמצע דצמבר, ויקבע לפי שוווי החברות בשוק במהלך המחצית השניה של נובמבר, כך, שעד אז צפויים עוד שינויים רבים.

 

 צילומים: אוראל כהן, עמית שעל

 

לפי החלטת הבורסה, מניות יאבדו את מקומן בת"א־25 אם שווי השוק שלהן ממקם אותן במקום ה־30 ומטה ברשימת החברות הנסחרות בבורסה במונחי שווי שוק. רשימה זו תכלול רק חברות שעומדות בקריטריון אחזקות הציבור, שמחייב כי הציבור יחזיק בלפחות 25% ממניותיהן.

 

מבדיקת הנתונים עולה כי סלקום מדורגות כעת במקום ה־29 ברשימה ואילו פרטנר במקום ה־37 - לכן היא אמורה לצאת מהמדד. לייברפסון, המחליפה האפשרית, נסחרת כיום לפי שווי של 4 מיליארד שקל, ואילו השווי של אלוט עומד על 2.9 מיליארד שקל.

 

אילן בן דב, בעל השליטה בפרטנר אילן בן דב, בעל השליטה בפרטנר צילום: אוראל כהן

 

עם זאת, זינוק בשווייה של פרטנר בארבעת החודשים הקרובים יוכל להשאירה במדד, וזאת בעיקר בשל הפער הנמוך יחסית בין ערכי השוק שלה לבין זה של החברות במקומות ה־29 ברשימה (סלקום) וה־28 ברשימה, שיכון ובינוי, שנסחרת לפי שווי של 2.2 מיליארד שקל. כך שעליה של כ־12% בשווי השוק של פרטנר מעבר לעליה בשווי השוק של שיכון ובינוי, ושמירה של סלקום על מקומה הנוכחי ברשימה, יכולות להספיק כדי להשאירן במדד.

 

שערי המניות בבורסה משקפים את ציפיות המשקיעים, אולם במקרה של חברות הסלולר, ההרעה בתוצאות העסקיות כבר באה לידי ביטוי בדו"חות הכספיים. ברבעון הראשון של השנה איבדו סלקום, פרטנר ופלאפון כ־400 מיליון שקל מהכנסותיהן המצרפיות בהשוואה לרבעון המקביל. מדובר באובדן הכנסות של כ־1.6 מיליארד שקל במונחים שנתיים. בשורת הרווח התפעולי התמונה עגומה עוד יותר, כשהרווח המצרפי של החברות בענף צנח תוך שנה ב־38% והסתכם ברבעון בכ־800 מיליון שקל בלבד. הצפי הוא שהתחרות המשתוללת בענף בחודשים האחרונים תבוא לידי ביטוי ביתר שאת בתוצאות הרבעון השני, שיצביעו על החמרה נוספת בפעילות חברות הסלולר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x