$
השורה התחתונה

מניות טכנולוגיה: קרן הסל עדיפה על הקרנות המנוהלות

במונחי תשואה ותנודתיות, קרן הסל של איישרס הציגה תוצאות גבוהות יותר

ארז ברית ויוליה ויימן 07:1324.07.12

מגזר הטכנולוגיה, במיוחד בארה"ב, שונה מאוד ממה שהיה פעם. חברות הענק ובהן אפל, גוגל, מיקרוסופט ואמזון, מובילות את רשימת החברות הגדולות בעולם במונחי היקף הכנסות, ומתהדרות בקצב צמיחה מסחרר. כך למשל, המובילה מבין חברות הטכנולוגיה האמריקאיות, אפל, קפצה השנה ממקום 111 בדירוג החברות העולמי במונחי הכנסות, למקום 55. חברת אמזון עלתה בין 2011 ל־2012 ממקום 270 ל־206, וחברת אורקל - ממקום 364 למקום 300. בינתיים ההערכות הן כי גם אם בתקופת המיתון ההזמנות של חברות הטכנולוגיה יירדו, לחברות האלו יש בלמי זעזועים בצורת מזומנים ומאזנים חזקים.

 

אייפוד טאץ' מבית אפל אייפוד טאץ' מבית אפל צילום: בלומברג

 

בטור זה בחרנו להתמקד בשתי קרנות נאמנות המתמחות בהשקעה במניות הטכנולוגיה הנקובות בדולר. הראשונה היא קרן בניהולה של אליאנס־ברנשטיין, שהוקמה באוקטובר 1995 ומנוהלת על ידי דניאל רוארטי המנהל את אגף טכנולוגיה בצוות מחקר מניות הצמיחה בחברה. רוארטי, רו"ח ובעל תואר שני מאוניברסיטת פנסילבניה, הצטרף לחברה במאי 2011 כאשר לפני כן שימש כמנהל אסטרטגי בחברת ההשקעות Nuveen.

 

מדד הייחוס של הקרן הוא MSCI World Information Technology, ולמרות העובדה שהיא מוגדרת כקרן גלובלית, מרבית האחזקות שלה הן מניות של חברות אמריקאיות. נכון לסוף מאי, יותר מ־84% מנכסי הקרן הושקעו בארה"ב, ושאר האחזקות במניות מגרמניה, טייוואן, סין ועוד. האחזקות הגדולות ביותר היו בחברות אפל, גוגל, יבמ, קוואלקום, סיסקו ו־SAP. עשר האחזקות הגדולות ביותר היוו 60% מהתיק.

 

בשנה האחרונה הניבה הקרן תשואה של 3.2%, לעומת מדד הייחוס שהניב 6.9%. בשלוש השנים האחרונות הסתכמה התשואה שלה ב־68%, לעומת 50% במדד.

הקרן השנייה בניהולה של פרנקלין טמפלטון (צעירה יותר - הוקמה באפריל 2000). הקרן מנוהלת על ידי ג'ון סקנדליוס, שהצטרף לחברת ניהול הנכסים ב־1996 ומחזיק בתואר שני במינהל עסקים מאוניברסיטת קליפורניה.

 

מדד הייחוס של הקרן הוא BofA Merrill Lynch 100 Technology, וגם היא מוגדרת כקרן גלובלית, אך מרבית האחזקות שלה הן במניות חברות אמריקאיות.

 

נכון לסוף מאי, 94% מסך נכסיה הושקעו במניות והשאר במזומן. האחזקות הגדולות ביותר היו במניות אפל, אמזון, גוגל, EMC, אורקל ואמריקן טוואר, ועשר האחזקות הגדולות ביותר היוו כשליש מהתיק.

 

בשנה האחרונה הציגה הקרן תשואה שלילית של 5.9%, לעומת מדד הייחוס שהציג תשואה שלילית של 10.5%. בשלוש השנים האחרונות התשואה המצטברת הסתכמה ב־57%, לעומת המדד שבאותה התקופה הניב 46%.

 

ניתן להשוות את ביצועי הקרנות לתוצאות קרן הסל iShares Dow Jones US Technology המנהלת 1.5 מיליארד דולר. הקרן הניבה בשנה האחרונה תשואה של 10.3% - גבוה יותר משתי קרנות הנאמנות. בשלוש השנים האחרונות הניבה קרן הסל 63%. במונחי סטיית תקן בשלוש השנים האחרונות: הקרן של אליאנס־ברנשטיין עומדת על 20.8 לעומת 20.2 בטמפלטון ו־19.8 בקרן הסל.

 

השורה התחתונה: בבחינת הקרנות המנוהלות, אליאנס־ברנשטיין הציגה תשואות גבוהות יותר. עם זאת, בקטגוריה זו ההשקעה בקרן הסל של איישרס השתלמה יותר, במונחי תשואה ותנודתיות.

 

ארז ברית הוא מנכ"ל טנדם קפיטל, ויוליה ויימן היא אנליסטית מאקרו לשווקים גלובליים

בטל שלח
    לכל התגובות
    x