$
שוק ההון

בלעדי ל"כלכליסט": מאיר שמיר והאחים שושן בדרך למכירת טאואר ויז'ן

בעלי השליטה בחברת אתרי התקשורת הסלולרית בהודו נמצאים במו"מ מול קרן בינלאומית גדולה למכירת טאואר ויז'ן ב־620 מיליון דולר. לפני כשנה וחצי דחו בעלי המניות של החברה הצעה למכירתה בתמורה לכ־700 מיליון דולר

גולן חזני 06:5420.06.12

חברת טאואר ויז'ן הפעילה בתחום אתרי התקשורת הסלולרית בהודו נמצאת בדרך למכירה תמורת כ־620 מיליון דולר, כך נודע ל"כלכליסט". טאואר ויז'ן הפרטית, שהוקמה ב־2006, נשלטת בידי האחים משה ואלי שושן ואיש העסקים מאיר שמיר. את המו"מ למכירת החברה מוביל משה שושן, והוא מתנהל מול קרן בינלאומית גדולה.

 

מדובר בשווי מאכזב יחסית לאור הציפיות הגבוהות שהיו מהחברה, ואחרי שלפני שנה וחצי דחו בעלי המניות הצעה גבוהה יותר של כ־700 מיליון דולר. עם זאת, הסנטימנט הכלכלי השלילי בהודו דוחף את בעלי החברה למכור ולא להמתין להתאוששות השוק המקומי, מתוך אי־הוודאות בנוגע להתאוששות ממשית בהודו בשנתיים־שלוש הקרובות.

 

מאיר שמיר מאיר שמיר צילום: צביקה טישלר

 

טאואר ויז'ן עוסקת בפיתוח, הפעלה, תחזוקה, ניהול והחכרה של תשתיות פסיביות לרשתות סלולריות בהודו. בנוסף, היא בונה בתת־היבשת מגדלי תקשורת עבור כל המפעילים הסלולריים הפעילים בה. החברה מעסיקה כ־900 עובדים והקימה עד כה כ־8,000 אתרים סלולריים בהודו. בעבר הצהירו בעלי טאואר ויז'ן כי בכוונתם להגיע להקמה של עשרת אלפים אתרים סלולריים ולמכור את החברה תמורת מיליארד דולר.

 

קבוצת Fore של האחים שושן מחזיקה ב־36% מהונה של טאואר ויז'ן, כשלחברת ג'רביניה, שבה שותפה מבטח שמיר של מאיר שמיר, יש אחזקה של 13.5% לאחר שרכשה את מניותיה של קרן RP של רפי ברבר (8%) ב־8 מיליון דולר במאי 2010. 51% הנותרים מוחזקים במשותף בידי משקיעים מוסדיים ישראליים וקרן Quadrangle Capital Partners - קרן השקעות אמריקאית שמנהלת נכסים בשווי של מיליארד דולרים - כשהקרן מחזיקה ב־36% והמוסדיים ב־15%.

 

ג'רביניה עצמה, שמחזיקה גם בפעילויות נדל"ן יזמי בהודו, נמצאת בבעלות מבטח שמיר (35%), משפחת שימל (30%) ואנשי העסקים יובל הראל ועופר שני (17.5% כל אחד). בחודש מרץ האחרון הכריז מאיר שמיר בכנס אנליסטים כי הנכסים של ג'רביניה בהודו מצויים לקראת מימוש בשנתיים הקרובות.

 

קרן קוואדראנגל (Quadrangle) היתה זו שהובילה את גיוס ההון האחרון של טאואר ויז'ן, שבוצע בפברואר אשתקד לפי שווי של 405 מיליון דולר. טאואר ויז'ן גייסה אז 190 מיליון דולר, כאשר מתוכם השקיעה הקרן הבינלאומית 125 מיליון דולר, בעוד שיתרת ההשקעה הגיעה ממשקיעים כגון מגדל שוקי הון, הראל וקרן תשתיות ישראל בניהולו של ירון קסטנבאום. בסך הכל גייסה טאואר ויז'ן מאז הקמתה כ־320 מיליון דולר בהון וחוב, כשההשקעה של הקרן האמריקאית בפברואר אשתקד נועדה לפרוע אג"ח בהיקף של כ־100 מיליון דולר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x