$
בורסת ת"א

איזי כהן: "אפריקה חוזרת לפעילות מלאה וקוצרת את פירות הארגון מחדש"

על הצניחה במניית אפי פיתוח אמר מנכ"ל אפריקה ישראל כי "מחיר המניה ירד ואנחנו לא מבינים למה זה קורה. אנו מאוד אופטימיים לגבי אפי. זו חברה שתיתן השבחה והצפת ערך גבוהים בשנים הבאות"

גולן חזני 08:0118.07.11

"המטרה שלנו היא להגדיל את הפעילות של הנכסים המניבים באפריקה ישראל ועכשיו יעמדו לרשותנו 120 מיליון שקל נוספים לרכישות של קרקעות חדשות ולפיתוח קיימות", כך אמר אתמול איזי כהן, מנכ"ל אפריקה ישראל, עם השלמת עסקת המימון מחדש של מגדל היובל בתל־אביב. "העסקה מוכיחה שאפריקה חוזרת לפעילות מלאה בכל התחומים ומתחילה לקצור פירות מהארגון מחדש שאותו השלימה".

 

עסקת המימון נחתמה עם חברת הביטוח מגדל, שצירפה כשותפה במחצית המימון את מתחרתה, הראל. המימון יתבצע באמצעות הנפקת איגרות חוב פרטיות שתבצע אפריקה בהיקף של 840 מיליון שקל לטובת מגדל והראל. האג"ח שינופקו יהיו בריבית של כ־5.13% לשנה, צמוד למדד. המימון ישמש בחלקו (577 מיליון שקל) להחזר חוב לבנק הפועלים והיתרה תחולק בין השותפים.

 

במסגרת העסקה המירה המדינה אופציה שהיתה לה לרכוש את המגדל מידי אפריקה ישראל מדי שנה בתשלום שכ"ד נמוך יותר, מה שהבטיח לאפריקה ישראל את הבעלות על הבניין ב־15 השנים הבאות. אפריקה שותפה בנכס (50%) עם קבוצת משקיעים בראשות גבי קטרי.

 

מתרחבים ברוסיה

 

בשיחה עם "כלכליסט" התייחס כהן גם לעובדה שאפריקה רכשה את חלקו של שותפה באפי פיתוח, אלכסנדר חלדאי. אפריקה רכשה 10% ממניות אפי פיתוח תמורת 180 מיליון דולר, לפי מחיר מניה של 1.15 ליש"ט, גבוה בכ־30% מהמחיר בו נסחרת המניה בלונדון. "קנינו את המניות כי אנחנו מאמינים בחברה לטווח ארוך", אמר כהן, "אל תשכח שהענקנו למחזיקי האג"ח של אפריקה 17% ממניות אפי פיתוח בהסדר (המניות ניתנו במחיר של 1.35 ליש"ט למניה - ג.ח.). היתה הזדמנות עכשיו להעלות את האחזקות שלנו בחברה בחזרה ועשינו זאת".

 

על הצניחה במניית אפי פיתוח אמר כהן, כי "מחיר המניה ירד ואנחנו לא מבינים למה זה קורה. אנו מאוד אופטימיים לגבי אפי. זו חברה שתיתן השבחה והצפת ערך גבוהים בשנים הבאות".

 

מה דעתך על גל ההסדרים ששוטף את השוק?

"אני לא רוצה להתייחס להסדרים אחרים כי איני יודע מה הסיבות שהובילו אליהם, אבל אחד האלמנטים החשובים בהסדר של אפריקה היה שהוא איפשר לחברה לחזור לפעילות של יזמות בנייה והצפת ערך. ואכן, בחודשים האחרונים הקבוצה עסוקה בהרחבת הפעילות".

 

בינתיים, ממשיכה אפריקה, שבשליטת לב לבייב, למכור נכסים בארה"ב ולרכוש ברוסיה. ביום חמישי הודיעה החברה על השלמת העסקה עם עיריית מוסקבה להגדלת אחזקותיה בקניון אפימול במוסקבה מ־75% ל־100%. אפריקה תשלם לעיריית מוסקבה 180 מיליון דולר בתמורה לחלקה בקניון. במקביל ממשיכה אפריקה ישראל לנהל מו"מ עם עיריית מוסקבה לרכישת מתחם החניה של הקניון, הכולל 2,700 מקומות חניה.

 

במקביל השלימה אפריקה מכירת שש קומות במגדל הטייס בניו יורק לקרן בלקסטון תמורת 160 מיליון דולר.

הדיווח מגיע, כאמור, עשרה ימים לאחר שאפריקה השלימה את השלב האחרון של העסקה שבו רכשה את אחזקותיו של אלכסנדר חלדאי, השותף שלה באפי פיתוח.

 

קניון אפימול הנו מרכז מסחרי הממוקם במרכז מוסקבה. הקניון, שנפתח בראשית חודש מאי, משתרע על שטח כולל של כ־180 אלף מ"ר, וכולל שטחים להשכרה בהיקף של כ־108 אלף מ"ר. הקניון צפוי לכלול כ־400 חנויות ושטח של 50 מסעדות ובתי קפה ונחשב לפרויקט היזמי הגדול ביותר של אפי פיתוח.

 

לדברי כהן, "רכישת השליטה הבלעדית בקניון אפימול וניצול ההזדמנות העסקית שנוצרה לרכישת אחזקותיה של עיריית מוסקבה הם עדות לכך שהקניון, ספינת הדגל של אפריקה ישראל ברוסיה, צפוי להיות הנכס המניב המוביל בשנים הבאות, שיש לו משקל מרכזי בהגדלת בסיס ההכנסות ותזרים המזומנים של אפי פיתוח וקבוצת אפריקה ישראל".

 

רכישה גם בשוק המקומי

 

בעסקה אחרת, ביצעה קבוצת אפריקה ישראל רכישה מהותית גם בשוק המקומי. פחות מחודשיים לאחר הפרסום ב"כלכליסט" על המו"מ בין הצדדים, רכשה אפריקה תעשיות את פעילות חברת יעקבי ברזל לבטון, הפועלת בתחום עיבוד הברזל לתשתיות ולבניין, תמורת 91 מיליון שקל במזומן. אפריקה תרכוש גם את המלאי של יעקבי, שכיום עומד על כ־50 מיליון שקל.

 

הכנסותיה של יעקבי מגיעות לכ־300 מיליון שקל בשנה, והרווח הנקי מוערך ב־10 מיליון שקל. פרט לעיבוד ברזל לבנייה, מייצרת יעקבי רשתות מרותכות, כלונסאות וכלובי פלדה מרותכים לביסוס ודיפון מבנים בישראל. אפריקה תעשיות ביקשה להיכנס לתחום בשל הסינרגיה לעסקי הבניין של אפריקה ישראל בעיקר בחברה הבת דניה סיבוס, שרוכשת ברזל במאות מיליוני שקלים בשנה לצורך הפרויקטים שהיא בונה.

 

עבור משפחת יעקבי מדובר באקזיט מרשים. סיפור החברה החל ב־1956, במחסן ברזל שהקים אז אבי המשפחה, קלמן יעקבי, ברחוב נחלת יצחק בתל אביב. שש שנים קודם לכן עלה ארצה מהונגריה, שם שרד את השואה במחנה ריכוז. בארץ עסק ברעפים ובלוקים לבניין. המחסן נהפך למפעל, ואחר כך עוד שניים, וכיום פועלים שני מפעלים של החברה בראשל"צ ואחד בקריית־מלאכי, סמוך למפעל של פקר פלדה, החברה־הבת של אפריקה תעשיות שמרכזת את פעילות הברזל. חברת יעקבי מעסיקה 150 עובדים. תפוקת הברזל שלה היא 120 אלף טונות בשנה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x