$
בורסת ת"א

בלעדי ל"כלכליסט": זיסר מימש נכס באירופה כדי לשמור על אלביט הדמיה

לכלכליסט נודע כי הפועלים דורש מזיסר 160 מיליון שקל כדי להתחיל בשיחות לפריסת החוב. אלביט הדמיה הפסידה 63 מיליון שקל ברבעון הראשון. המנכ"ל מחלוף: "נגביר את השקיפות"

גולן חזני וענת ציפקין 07:2601.06.11

התפתחות נוספת בפרשת החוב של מוטי זיסר, בעל השליטה באלביט הדמיה, לבנק הפועלים: ל"כלכליסט" נודע כי הבנק דורש מזיסר תשלום ראשוני של 160 מיליון שקל כדי להתחיל בשיחות לפריסת החוב של אירופה ישראל, החברה הפרטית של זיסר המחזיקה באלביט הדמיה.

 

מה דעתך על מניית אלביט הדמיה:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

כפי שנחשף ב"כלכליסט" בשבוע שעבר, אירופה ישראל אינה עומדת בתשלומי קרן בהיקף של כ־100 מיליון שקל מתוך חוב כולל לבנק הפועלים המסתכם בכ־980 מיליון שקל, ולכן פתח הפועלים בצעדים משפטיים נגד זיסר. בהמשך לכך, ל"כלכליסט" נודע עוד כי אירופה ישראל מימשה אחזקה במלון באירופה תמורת כ־40 מיליון יורו (שהם כ־200 מיליון שקל).

 

לא ידוע אם האחזקה במלון האירופי היתה ממונפת, ומהו הנתח שיישאר בידי זיסר במזומן, ואולם חלק ממניותיה של אלביט הדמיה משמשות כבטוחה לחובותיה של אירופה ישראל כלפי בנק הפועלים. לכן, סביר להניח כי מימוש הנכס באירופה נועד למנוע אפשרות שהבנק ישתלט על אלביט הדמיה. במילים אחרות, זיסר מעוניין להגיע להסכם פשרה עם בנק הפועלים שבו יקבל הבנק סכום כלשהו שתמורתו הוא יסכים שלא לממש את מניות אלביט הדמיה שבידיו. עוד נודע ל"כלכליסט" כי זיסר מנהל מגעים למכירת אחזקות נדל"ן נוספות שבבעלותו הפרטית, ומהלכים אלו עתידים להניב לו עשרות מיליוני יורו נוספים.

 

אמש פרסמה אלביט הדמיה את תוצאות הרבעון הראשון של 2011 ומנהליה מתכוונים להתחיל היום בסבב פגישות עם המוסדיים כדי לשנות את היחס השלילי כלפי ניירות הערך של החברה. במקביל פורסמו נתונים מפורטים על יתרות החוב והמזומן של אלביט הדמיה ושל החברה־הבת פלאזה סנטרס. אלביט מציינת כי בידה מזומנים (סולו) בשווי של 782 מיליון שקל, אשר כנגדם רשום חוב לבנקים ולבעלי האג"ח בהיקף של 3.2 מיליארד שקל - 60% ממנו לטווח הארוך. אלביט מציינת כי עד סוף 2013 היא אינה צפויה להיתקל במצוקת מזומנים ולספוג ירידה של 286 מיליון שקל בלבד בהיקף מזומניה. כך למשל, ב־2011 היא תידרש לפירעון חובות והשקעות (סולו) של 564 מיליון שקל, שימומנו מהמקורות הקיימים וממכירת מלונות (או לחילופין ממימון מחדש) בהיקף של 297 מיליון שקל. על פי תוכנית החברה, מצבת החובות אמורה להתכווץ בשנתיים ב־1.6 מיליארד שקל בזכות פירעון אג"ח והלוואות בנקאיות.

 

"אנחנו רוצים שהמשקיעים יראו את המצב כהווייתו והמטרה שלנו היא להגביר את השקיפות", אמר אתמול ל"כלכליסט" דודי מחלוף, מנכ"ל משותף באלביט הדמיה. "המספרים והתוכנית האסטרטגית שלנו מדברים בעד עצמם". ברבעון הראשון של 2011 עמדו הכנסותיה של אלביט הדמיה על 221 מיליון שקל, לעומת 162 מיליון שקל ברבעון מקביל אשתקד; ההפסד עמד על 63 מיליון שקל, לעומת 136 מיליון שקל ברבעון מקביל.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x