$
בורסת ת"א

בלוני הניסוי של שוק ההון: הנפקה בצל מימושים אגרסיביים

בניגוד לנפילות בבורסה הגישו אתמול שלוש חברות קטנות, סאנדיי אנרג'י, רני צים וגלילאו, תשקיפים לקראת הנפקות ראשונות

ניר צליק 07:3424.05.11

בימים האחרונים חווה הבורסה בתל אביב מימושים אגרסיביים, אבל דווקא אתמול הוגשו לרשות ניירות ערך שלושה תשקיפים בניסיון להוציא חברות פרטיות לשוק הציבורי. בזמן שהשוק מחכה לשתי הנפקות גדולות יותר, של ויקטורי ושל קרסו, התשקיפים שהוגשו היו דווקא של חברות קטנות יחסית: רני צים, מבעלי כמעט חינם, מבקש להנפיק איגרות חוב לחברת הנדל"ן הפרטית שבבעלותו ונושאת את שמו, ואילו סאנדיי אנרג'י וגלילאו, מבקשות להנפיק מניות, כאשר הנפקות הון נחשבות כמאתגרות במיוחד. עתה נותר לראות אם הנפקות אלה יצליחו ויהיו בבחינת הסנונית שמבשרת את בוא האביב, או בציפור הכנרית שמוחזקת במכרות כדי לבשר על אסון ממשמש ובא ויהוו בתמרור אזהרה לקראת הנפקתן של חברות גדולות יותר.

 

1. סאנדיי אנרג'י

תחום: אנרגיה סולארית

מנכ"ל: יעקב דינר

שנת הקמה: 2004

מספר עובדים: 54

היקף גיוס: כ־40 מיליון שקל

 

בתקופה האחרונה התעורר שוק האנרגיה הסולארית בישראל, כאשר מספר חברות סולאריות, ביניהן אנלייט, וסאנפלאואר, זכו בחוזים בהיקף של עשרות מיליוני שקלים. על גל ההצלחות, מנסה כעת לרכוב גם סאנדיי אנרג'י, שהגישה תשקיף לקראת הנפקה ראשונה של מניות לציבור. על פי הערכות, תנסה החברה לגייס כ־40 מיליון שקל לפי שווי של כ־150-100 מיליון שקל. החתם המוביל בהנפקה הוא כלל חיתום.

 

סאנדיי אנרג'י עוסקת בייזום והקמת פרויקטים לייצור חשמל מאנרגיה סולארית ובייצור חשמל ללקוחות. החברה עוסקת בתכנון ובהקמה של פרויקטים עבור לקוחות ובחיבורם לרשת החשמל, כאשר לרוב בפרויקטים אלה החברה מתפעלת אותם באופן שוטף ועוסקת בתחזוקתם תמורת תשלום. בנוסף, החברה עוסקת בהקמת פרויקטים לייצור חשמל, כאשר מערכות הייצור נשארות בעלותה של סאנדיי אנרג'י שנהנית מתשלומים שוטפים עבור החשמל שהיא מייצרת.

 

בין בעלי העניין הגדולים בחברה נמצא המנכ"ל, יעקב דינר, המחזיק בכ־69.4% מהמניות, אחיו תמיר דינר (6.3%), שהוא סמנכ"ל השיווק ואחיו של יעקב דינר, ועופר נחמני, סמנכ"ל התפעול של החברה, שמחזיק ב־8.2% מהמניות. בנוסף, מחזיקה חברת הביטוח מגדל ב־10% מהמניות, ואילו דן ללוז, ששימש בעבר כיועץ לחברה מחזיק ב־4.3% מהמניות בדילול מלא. מגדל קיבלה את המניות שבידה בתמורה לקו אשראי שהוענק לסאנדיי אנרג'י, בגובה של עד 100 מיליון שקל, למימון פרויקטים, כאשר למגדל יש אופציה לרכישת 10% נוספים ממניות החברה.

 

את 2010 סיימה סאנדיי אנרג'י עם הכנסות של 20.8 מיליון שקל, ששיקפו צמיחה של 167% בהשוואה ל־209. ההפסד של החברה הסתכם אשתקד ב־3.1 מיליון שקל. שכרו של יעקב דינר ב־2010 הסתכם ב־135 אלף שקל.

 

2. רני צים מרכזי קניות

תחום: נדל"ן

מנכ"ל: רני צים

שנת הקמה: 2009

מספר עובדים: 17

היקף גיוס: 50־40 מיליון שקל

 

רני צים מרכזי קניות הגישה תשקיף לגיוס בהנפקת איגרות חוב, כאשר ההערכות הן כי החברה מבקשת לגייס כ־50-40 מיליון שקל. החתם המוביל בהנפקה צפוי להיות גיזה זינגר אבן. תמורת ההנפקה צפויה לשמש את החברה בפיתוח מרכזים מסחריים חדשים ופיתוח פרויקטים נוספים.

 

לרני צים יש זכויות בארבעה פרויקטים של מרכזי מסחר הממוקמים בבית שאן, ערד, מעלות ונתיבות בשטח בנייה כולל של כ־49 אלף מ"ר, מתוכם כ־40 אלף מ"ר מיועדים להשכרה, שבהם מתעתדת החברה להפעיל שלושה מרכזי מסחר פתוחים ומרכז מסחרי אחד סגור. נכון למועד התשקיף, החברה חתמה על הסכמים להשכרת כ־48% משטחי המרכזים המיועדים להשכרה. המרכז בנתיבות צפוי להיפתח במהלך החודש, ויתר המרכזים צפויים להיפתח במהלך 2012.

 

אחת הנקודות המעניינות בתשקיף היא השווי ההוגן של צים סנטרס בנתיבות, כאשר עלות הרכישה ההתחלתית של השטח היתה 17.6 מיליון שקל, והחברה השקיעה בשטח כ־26.7 מיליון שקל, כאשר העלות המצטברת בו הסתכמה ב־44.3 מיליון שקל. השווי ההוגן של הנכס עומד נכון להגשת התשקיף על כ־54.9 מיליון שקל. על פי הערכת השווי של יגאל שגיא שמאות מקרקעין, השווי של הפרויקט בערד עומד על כ־9.4 מיליון שקל, השווי של הפרויקט בבית שאן עומד על כ־10.6 מיליון שקל, השווי של הפרויקט במעלות עומד על כ־14 מיליון שקל ואילו שווי הפרויקט בנתיבות עומד על כ־50 מיליון שקל.

 

רני צים מחזיק גם בכ־37% ממניות צים שיווק ישיר, המפעילה את רשת כמעט חינם, כאשר הרשת היא אחד מהשוכרים המרכזיים בשטחי הנדל"ן.

 

בנוסף לפרויקטים אלה, החברה התקשרה בהסכמים לרכישת כ־90 דונם באזור התעשייה החדש בכפר סבא וכ־60 דונם במושב שתולים הסמוך לאשדוד. בשנת 2010 רשמה החברה רווח נקי של 5.1 מיליון שקל, כאשר הכנסותיה הסתכמו ב־1.8 מיליון שקל בלבד. בנוסף להכנסות אלה, רשמה החברה רווח מעלייה בשווי ההוגן של הנדל"ן שבידה, בהיקף 9.5 מיליון שקל.

 

3. גלילאו

תחום: מערכות ניווט לווייניות

מנכ"ל: אליהו אריאל

שנת הקמה: 2006

מספר עובדים: 21

היקף גיוס: כ־20 מיליון שקל

 

גלילאו סאטלייט נביגיישן הגישה תשקיף לקראת הנפקה ראשונה של מניות לציבור, כפי שנחשף ראשונה בכלכליסט. על פי הערכות, החברה תנסה לגייס לפחות כ־17.2 מיליון שקל לפי שווי של 100-80 מיליון שקל לחברה, כאשר את ההנפקה צפויה להוביל רוסאריו קפיטל חיתום.

 

גלילאו, בניהולו של אליהו אריאל, מפתחת סימולטור שמדמה לוויינים ומאפשר בכך לבדוק את תפקודו של מקלט ה־GPS ואת דיוקו. הסימולטור תומך במערכת הלוויינים האמריקאית GPS ובתוכנית הלוויינים האירופאית. לחברת גלילאו גם יש פטנט המאפשר ניווט במקומות סגורים באמצעות מקלט GPS. פעילות החברה החלה כאשר מדינת ישראל החליטה להצטרף לתוכנית גלילאו האירופאית, כאשר במסגרת זו הקצתה המדינה כספים לתמיכה בפיתוח מערכות ניווט לווייניות. בנוסף, החברה מפתחת GPS למכשירים סלולריים.

 

אליהו אריאל, המכהן כמנכ"ל ויו"ר החברה, מחזיק כיום ב־90% מהמניות ואילו אשתו, מרים אריאל שהיא מנהלת משאבי האנוש בגלילאו, מחזיקה ביתרת המניות. אחרי ההנפקה ידולל אריאל ל־71.1%, אשתו תחזיק ב־7.9% ואילו הציבור יחזיק בכ־21% מהמניות. נכון למועד ההנפקה, אין לגלילאו הכנסות מהותיות, כאשר החברה רשמה הפסד של 578 אלף שקל ב־2010 לעומת הפסד של 109 אלף שקל ב־2009 והפסד של 85 אלף שקל ב־2008. עיקר ההוצאות של החברה הן על פיתוח והוצאות הנהלה. עיקר המימון של גלילאו עד כה היה מהמדען הראשי, ובקופתה נכון לסוף 2010 היו כ־426 אלף שקל.

 

עלות שכרו של אליהו אריאל בשנת 2010 הסתכמה ב־239.1 אלף שקל, עלות שכרה של מרים אריאל הסתכמה ב־43 אלף שקל ואילו עלות שכרה של מיטל אריאל, כלתם של בני הזוג אריאל, עמדה על 177.2 אלף שקל ב־2010, כאשר בשנים הקודמות שתיהן לא נימנו על מקבלי השכר הבכירים בחברה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x