$
בורסת ת"א

לקראת כנס ת"א 100: כיצד תראה 2011 בשוק ההון?

כנס היועצים ת"א 100 מתקיים השנה בשיתוף בין "כלכליסט" לבית ההשקעות אקסלנס זאת השנה השנייה ברציפות. מנכ"ל אקסלנס מספק תחזיות לקראת השנה החדשה

כתב כלכליסט 08:3123.01.11

לקראת כנס היועצים ת"א 100 שמתקיים בשיתוף בין "כלכליסט" לבית ההשקעות אקסלנס זאת השנה השנייה ברציפות, שאל "כלכליסט" את מנכ"ל אקסלנס דוד ברוך כיצד, לדעתו, תיראה שנת 2011 בשוק ההון ומה צופן העתיד לבתי ההשקעות הקטנים בעידן של רגולציה מתהדקת.

 

"אין ספק ש־2011 נראית הרבה יותר מורכבת מ־2010, עם הרבה יותר אתגרים - גם ברמה העולמית וגם במקומית", אמר ברוך.

 

"עם זאת, אנחנו חושבים שתנאי הסביבה ימשיכו לשמר שוק מניות טוב. אמנם רמת העצבנות בישראל יותר גבוהה מרמת העצבנות בעולם, אך סביבת ריבית נמוכה ושיפור ברווחי החברות בהחלט מאפשרים לנו להגיד שגם ב־2011 אפיקי המניות ייתנו תשואה חיובית מבטיחה", מוסיף ברוך.

 


 
מהם הסקטורים המועדפים להשקעה השנה?

 

"ישנם ארבעה סקטורים מובילים. הראשון הוא סקטור הבנקאות שאמור ליהנות מעליית ריבית מתונה שתחול בארץ ובעולם. המערכת הבנקאית בישראל תהיה מעניינת עבור משקיעים זרים. הסקטור השני הוא סקטור הנדל"ן, בעיקר אותו חלק בנדל"ן שיש לו פעילות בחו"ל".
 
"אנחנו מניחים שההתאוששות בשוקי העולם אמורה לבוא לידי ביטוי גם בתוצאותיהן של החברות בסקטור זה. הסקטור השלישי הוא התקשורת שמה שאפיין אותו בשנתיים האחרונות זה שפע במזומנים ופוטנציאל גבוה לדיבידנד. החברות בסקטור זה היו חשופות כבר ב־2010 ויהיו חשופות גם ב־2011 לרגולציה מורכבת שהולכת ומתערבת ביחסים בין החברות ללקוחות וגם בתזרים המזומנים. עם זאת, הצמיחה בישראל קיימת ולכן אנחנו מעריכים שחלק מהחברות ימשיכו לייצר מזומנים ורווחיות גם ב־2011", מוסיף ברוך.
 

"הסקטור הרביעי הוא הגז. אין ספק שעד שלא נראה איך האבק שוקע סביב נושא הרגולציה וועדת ששינסקי, תשרור בו עצבנות. עם זאת, אני מניח שמדובר בסקטור שיהיה בלתי נפרד משוק ההון המקומי וימשיך למשוך תשומת לב גם בעתיד".

 

לאיזו רמה שער הדולר צריך להגיע כדי לשנות את נקודת הכובד של החברות המייצאות?

 

"זה נושא מטריד לכל מי שעוסק ביצוא. הלחץ המבני בישראל הוא לכיוון ייסוף. אנחנו חיים בסביבה של עודף ומדברים על כלכלה יציבה ונוחה, מה שגורם לזרימות של הון לישראל. הצד הבעייתי הוא הלחץ על שער החליפין. היצואנים מוטרדים מזה וגם הגנות לטווח קצר על שער המטבע לא פותרות את הבעיה. ברגע שנחצה את קו ה־3.5 שקלים לדולר כלפי מטה, אני מעריך שנראה תעשיות יצוא שיגיעו לסף הרווחיות. אין ספק ששער הדולר עלול להיות גורם שיעיב על קצב הצמיחה".

 

לאן הולך ענף בתי ההשקעות?

 

"הענף ימשיך לצמוח כיוון שתיק הנכסים של אזרחי המדינה ימשיך לגדול. מצד שני, הרגולציה לא תאפשר לגופים מתחת לסף מסויים לשרוד ולכן נראה תהליך של קונסולידציה. אני חושב שיש מקום לבוטיקים ולגופים מתמחים שיכולים לייצר ערך מוסף ללקוח, ולכן זה לא יהיה שוק שבו יפעלו גדולים בלבד", אומר ברוך. 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x