$
בורסת ת"א

בדיקת "כלכליסט" - מגדל הימרה על ישראמקו - הגדילה חשיפת הפוליסות פי 16

המוסדיים הגדילו את חשיפת כספי הפנסיות למניות הגז והנפט בין הרבעונים השני והשלישי של 2010. פסגות, למשל, הגדיל את חשיפת קופות הגמל שלו לישראמקו בין הרבעונים ב־62%, כשרמת החשיפה שלו למניה היא הגבוהה מבין הגופים שנבדקו

רחלי בינדמן 12:0805.01.11

המסקנות הסופיות של ועדת ששינסקי למיסוי מאגרי הגז הטבעי בישראל טלטלו אתמול את מניות החברות בתחום הנסחרות הבורסה, והוסיפו לאי הוודאות שחווה הציבור, שחלקו בחר לשים את כספו הפרטי על מניות המשקיעות בתחום תגליות הגז והנפט. אבל הציבור משקיע בתחום זה לא רק בכספו הפרטי אלא גם בכספי החיסכון הפנסיוני שלו המנוהל בגופים המוסדיים.

 

"כלכליסט" בדק מה עשו חברות הביטוח וגופי הגמל הגדולים בפוזיציות שלהם במניות הגז בין הרבעון השני שנגמר בסוף יוני לבין הרבעון השלישי שתם בסוף ספטמבר 2010. מהנתונים עולה כי לא כל הגופים מתמחרים את מניות הגז והנפט באופן דומה.

 

לצפייה בחשיפת כספי הפנסיה לחברות חיפושי הגז והנפט לחץ כאן.

 

ישראמקו מככבת

 

המניה אליה חשופים כמעט כל הגופים המוסדיים היא כמובן מניית ישראמקו, הנסחרת במדד ת"א־25 ומחזיקה בקידוח הגז תמר. אלא שבעוד שחלק מהגופים בחרו להגדיל פוזיציה במניה בין הרבעון השני לשלישי, אחרים דווקא בחרו להקטין אותה.

 

כך למשל החליטה חברת כלל ביטוח - שאת כספי ביטוחי המנהלים שלה מנהל ניר מרוז - להקטין את החשיפה לישראמקו ב־12%. שווי השוק של אחזקותיה עלה בסוף הרבעון השלישי ל־56.3 מיליון שקל למרות הורדת החשיפה, אך זאת כיוון שערך המניה עלה במהלך התקופה.

 

לעומת כלל ביטוח בחרה חברת הביטוח מגדל - שאת כספי ביטוחי המנהלים שלה מנהל עומר קרייזל - להגדיל באופן דרמטי את החשיפה לישראמקו עם זינוק של פי 16 (1477%) באחזקות בין שני הרבעונים. במונחי שווי שוק עמדה החשיפה של מגדל ברבעון השני על 8.3 מיליון שקל, ואילו בסוף הרבעון השלישי כבר היה מדובר בחשיפה של 76.5 מיליון שקל, שכמובן הושפעה מהעליות החדות במניה באותו פרק זמן.

 

בית ההשקעות הגדול במדינה - פסגות - הגדיל אף הוא את החשיפה לישראמקו בין הרבעונים ב־62% כשרמת החשיפה שלו למניה היא הגבוהה מבין הגופים שנבדקו. שווי השוק של אחזקות פסגות בישראמקו הסתכם בסוף הרבעון ל־131.2 מיליון שקל.

מה דעתך על מניית ישראמקו יהש:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

בסוף דצמבר, מיד לאחר הפרסום על תוצאות חיוביות בקידוח לווייתן, יצאה מחלקת הסל סייד של פסגות בהמלצה חריפה: אבנר, דלק קידוחים, ודלק אנרגיה, החשופות לתגלית, כך צויין בסקירה, צפויות לרדת ב־26%, ולכן כדאי לצאת מהם כמה שיותר מהר פסגות קובעת הבוקר כי התגלית בלוויתן חשובה אך היא המתומחרת במלואה.

 

להערכתם הרמות כיום מהוות הזדמנות מימוש נוחה, בין היתר בשל השלכות שינוי משטר המס. מעניין יהיה לראות את הדו"ח של הרבעון הרביעי ב־2010 ולגלות האם פסגות פעלה באופן דומה גם בתיק של חוסכי הגמל שלה.

 

אחזקה זניחה

 

כרגע ידוע כי פסגות כבר הקדימה להקטין את החשיפה שלה לאבנר ודלק קידוחים כך שבין הרבעון השני לשלישי החשיפה שלה לאבנר הוקטנה בשיעור של 5%, כששווי השוק של אחזקות פסגות באבנר נכון לסוף הרבעון השלישי הסתכמו ב־291 מיליון שקל.

 

כמו כן, בין שני הרבעונים הוקטנה החשיפה של פסגות לדלק אנרגיהב־4% ושווי השוק של האחזקה הסתכם נכון לסוף ספטמבר 2010 בכ־207 מיליון שקל. בנוסף נפתחה פוזיציה קטנה על דלק קידוחים עם חשיפה של 4.8 מיליון שקל בלבד במהלך הרבעון השלישי.

 

מעניין לגלות כי ביטוחי המנהלים של הפניקס, שנשלטת על ידי קבוצת דלקשל יצחק תשובה המעורב בקידוח לווייתן באמצעות אבנר ודלק קידוחים, סגרו במהלך הרבעון השלישי פוזיציה קטנה (6 מיליון שקל) שהחזיקו על מניות רציו המחזיקה בקידוח לווייתן.

 

בבית ההשקעות אקסלנס, החברה־ההבת של הפניקס לעומת זאת, הגדיל פוזיציה ברציו הגם שמדובר באחזקה זניחה שעמדה נכון לסוף הרבעון השלישי על 2 מיליון שקל שווי שוק בלבד.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x