$
שווקי חו"ל

מנכ"ל ליהמן ברדרס לשעבר: ארה"ב השתמשה במידע מוטעה כשסירבה להעניק סיוע לבנק

ריצ'רד פולד אמר את הדברים לחוקרי המשבר הפיננסי של 2008. "ליהמן נאלצה לפשוט את הרגל למרות שפעלה באחריות וחיפשה פתרונות למשבר"

בלומברג 16:0201.09.10

ריצ'רד פולד, מנכ"ל ליהמן ברדרס לשעבר, אמר שהרגולטורים הסתמכו על "מידע מוטעה" כשסירבו לספק לחברה שלו סיוע שניתן למתחרים. "חברות אחרות נפגעו מצניחת מחירי המניות שלהן", ציין פולד בהערות המוכנות מראש שהוגשו לנציבות חקירת המשבר הפיננסי לקראת שימוע שנערך אתמול בוושינגטון. "ליהמן

היא החברה היחידה שקיבלה מהרגולטורים הממשלתיים מנדט להגיש בקשה לפשיטת רגל. לאחר מכן הממשלה אולצה להתערב כדי להגן על החברות האחרות ועל המערכת הפיננסית בכללותה" אמר פולד.

 

ליהמן, החתם הגדול ביותר של ניירות ערך מגובי משכנתאות בשיא שוק הנדל"ן האמריקאי, הגישה את הבקשה לפשיטת הרגל הגדולה ביותר בהיסטוריה של המדינה בספטמבר 2008, עם נכסים בשווי 639 מיליון דולר, ובכך העכירה את המצב בשווקים והחמירה את משבר האשראי העולמי. החברה נכנעה למשבר משכנתאות הסאב-פריים שסייעה ביצירתו לאחר ששרדה חדלויות פירעון בתחום הרכבות במאה ה-19 ואת השפל הגדול בשנות השלושים.

 

"ליהמן נאלצה לפשוט את הרגל, לא בגלל שלא פעלה באחריות או כשלה בחיפוש פיתרונות למשבר, אלא בגלל החלטה המבוססת על מידע מוטעה שלא לספק לליהמן את התמיכה שניתנה לכל המתחרות שלה ולחברות אחרות, שאינן פיננסיות, בימים שלאחר מכן", אמר פולד.

 

קריסת ליהמן ברדרס וחילוץ AIG באותו שבוע תרמו לניסוח המחודש הגדול ביותר של החוקים הפיננסיים בארה"ב מאז השפל הגדול, כיוון שהמחוקקים ביקשו להגביל את הסיכון וליצור תהליך להפחתת הסיכון בחברות מסוכנות. ארה"ב חילצה גם יצרניות רכב.

 

יו"ר הפדרל ריזרב בן ברננקי אמר באוקטובר 2008 שהרגולטורים לא יכלו לתמוך בליהמן כיוון שלחברה לא היו מספיק בטוחות וכי "לא היה אף מנגנון לא הייתה אף אפשרות, לא הייתה אף מערכת חוקים, לא היה אף מימון שאפשרו לנו לטפל במצב הזה".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x