$
המלצות ואזהרות

הלמן אלדובי: "פרוטליקס היא הטבע הבאה"

מעניקים המלצת "קנייה" עם מחיר יעד הגבוה ב-100% ממחיר המניה בוול סטריט. אחת מקרנות הנאמנות של הלמן אלדובי מחזיקה 4% מפרוטליקס

מישל אודי 11:3524.01.10

"פרוטליקס היא ה'טבע' הבאה". כך מעריכים היום (א') במחלקת המחקר של הלמן-אלדובי שהחלה לסקר את החברה. בסקירה שהוציאה טוענים כלכלני הקבוצה כי השוק מתמחר כיום את ההערכות להצלחת עסקת הגושה של החברה, אולם אינו משקף את הערך הנוסף הגלום בפלטפורמה הטכנולוגית של החברה.

 

הם מעניקים מחיר יעד של 15 דולר למניה, מחיר הגבוה בכ-100% ממחירה כיום עם שווי שוק של 1.3 מיליארד דולר. בחברה מציינים כי קרן הנאמנות שלהם הלמן אלדובי הזדמנות מחזיקה כמעט 4% ממניות החברה. יחד עם זאת, בהלמן-אלדובי טוענים כי בטווח הקצר יש חשש מהמשך לחץ מימוש הרווחים של קרנות הון סיכון.

 

מה דעתך על מניית פרוטליקס:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

חברת פרוטליקס עוסקת בפיתוח תרופות מבוססות חלבונים המאפשרת גידולם בסביבה צמחית. החברה פונה כיום לשווקי נישה עם פוטנציאל מכירות גבוה והפיתוח הראשון של החברה הינו חלבון שנועד למחלת הגושה. בעקבות תוצאות טובות בניסויים, נחתם לאחרונה הסכם מסחרי מול חברת פייזר העולמית אשר במסגרתו קיבלה פרוטליקס מקדמה בסך 60 מיליון דולר ותמלוגים ראשונים בסך 5 מיליון דולר. החברה צפויה לקבל סכום נוסף של 50 מיליון דולר מאבני דרך רגולטוריות נוספות במהלך המחצית הראשונה של 2010. בהלמן-אלדובי מעריכים כי קיים סיכוי גבוה לקבלת האישור בחצי שנה הקרובה ובמידה ויתקבל, צפויה פייזר להתחיל למכור את התרופה מיד לאחר מכן.

 

בהלמן-אלדובי מסבירים כי מכיוון שמדובר בשיטת ייצור שונה משיטות ייצור קיימות (המתבססות בעיקר על תאי חי, בקטריות וכד') היא מאפשרת לחברה לייצר תרופות ביולוגיות מבלי להפר פטנטים המבוססים על טכנולוגיות ייצור קיימות. תהליך הייצור מתאי חי הנו תהליך מורכב יותר הרגיש מאד לסביבת הייצור ודוגמא טובה לכך הנה הפסקה זמנית בייצור של ג'נזיים, המתחרה בתחום הגושה, בעקבות זיהום באחד ממפעליה במהלך המחצית השנייה של 2009. האירוע נתן הזדמנות לפרוטליקס לספק את התרופה באופן זמני לחלק ממטופלי ג'נזיים בתקופת המחסור, במסגרת ניסויי החברה.

 

לטענת הלמן אלדובי, יתרון נוסף של שיטת הייצור מתאים צמחיים הנו דרישה להשקעות הון ועלויות ייצור נמוכות משמעותית בהשוואה לתהליך ייצור מתאי חי אשר יהוו יתרון תחרותי שיאפשר לתרופות של פרוטליקס חדירה לשווקים קיימים על חשבון תרופות מתחרות, תוך אפשרות לשיעורי רווחיות גבוהים בעתיד.

 

כיום עובדת פרוטליקס על פיתוחים נוספים מעניינים לשנים הקרובות, ביניהם תרופה למחלת הפברי (השוק מוערך בכ700 מיליון דולר בשנה) ומולקולה נגד TNF (שייעודה להוות תחליף לתרופת Enbrel). שני הפיתוחים הללו נמצאו בשלב הניסויים בבעלי חיים במהלך 2009 כאשר לגבי המשך הניסויים צפויה החברה לדון עם ה-FDA במהלך 2010. מעבר לשני הפיתוחים הללו, בהלמן-אלדובי מעריכים כי הפלטפורמה תוכל להמשיך ולייצר ערך למשך תקופה ארוכה, וכי החברה תהווה שחקנית משמעותית בשוק המתפתח של תרופות BioSimilars.

 

במחלקת המחקר של הלמן-אלדובי אומרים כי המחיר מגלם את הערכות השוק להצלחת עסקת הגושה אך אינו משקף את הערך הנוסף הגלום בפלטפורמה הטכנולוגית. בבית ההשקעות מאמינים, כי השוני המהותי שחל באופי החברה לאחר החתימה על עסקת הגושה ובפרט, הצפי לתזרים מזומנים מהעסקה בשנים הקרובות, יאפשר לפרוטליקס לנתב משאבים גבוהים מבעבר לטובת המשך הניסויים ולהגדיל את היקף העסקאות של תרופות העתידיות. היקף המזומן בקופה מראה כי החברה איננה נתונה לסכנה קיומית, להבדיל מחברות פיתוח בראשית דרכן. כמו כן, החברה מתמקדת בשוק הצומח של ה-BioSimilars על בסיס פלטפורמה מוכחת, המגלמים שניהם סיכון נמוך יותר מפיתוח תרופות חדשות לחלוטין.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x