$
בורסת ת"א

הבורסה השעתה את המסחר במניית לידקום; הוצא צו לכינוס נכסי החברה

הבוקר התפטר דירקטוריון החברה לנוכח מצב עסקי החברה ואי יכולתה להמשיך ולפעול כ"עסק חי". בין העוזבים - היו"ר יצחק אנג'ל ושכי גרליץ, מנכ"ל נס טכנולוגיות

ענת ציפקין 15:5730.11.09

הבורסה לניירות ערך השעתה את המסחר במניית לידקום עד להודעה חדשה. מהודעת הבורסה לניירות ערך עולה כי סיבת ההשעיה היא "אי בהירות הקשורה בענייני החברה כפי שעולה מדיווחיה בדבר התפטרותו של הדירקטוריון". בתוך כך צונחות אגרות החוב של לידקום (סדרה א') ב-10% הבוקר.

 

בתוך כך, בית המשפט המחוזי בתל-אביב העניק בצהריים צו לכינוס נכסי חברת לידקום, לבקשת הבנקים. בשלב זה הכוונה היא להפעיל את החברה כ"עסק חי".

 

כל חברי דירקטוריון חברת לידקום התפטרו אמש (א') מתפקידם, זאת לנוכח מצב עסקי החברה ואי יכולתה להמשיך ולפעול כ"עסק חי". בנוסף, תקבל החברה ארכה מרשות ניירות ערך לפרסום דוחותיה הכספיים, זאת מכיוון שדירקטוריון החברה לא מסוגל לאמוד את השפעת מצבה של החברה כעסק חי על דוחותיה הכספיים ומכאן אין באפשרותו לאשר אותם.

 

על חברי דירקטוריון לידקום נמנים היו"ר יצחק אנג'ל, לשעבר מנכ"ל ליפמן, שכי גרליץ, כיום מנכ"ל נס טכנולוגיות, צבי לימון, מבעלי רימון השקעות, ויעקב פרי, לשעבר יו"ר בנק מזרחי טפחות.

 

עוד נודע ל"כלכליסט", כי עובדי החברה פנו אתמול (א') לבית המשפט בתל אביב בדרישה למנות מפרק זמני לחברה, זאת בעקבות ישיבה שערכו נציגי העובדים ביום שישי האחרון לאחר שנודע להם כי כפי הנראה לא יקבלו את משכורות חודש נובמבר, זאת בשל מצבה העסקי הקשה של החברה. לידקום, הפועלת בתחום התשתיות לתקשורת קווית ואלחוטית בארץ וברחבי העולם, נקלעה בשנתיים האחרונות למשבר חמור ממנו היא מתקשה להתאושש.

 

בשבוע שעבר הגיע דירקטוריון החברה למסקנה שהחל מהרבעון הראשון של 2010 לא תוכל לידקום להמשיך לנהל את עסקיה, ומחרתיים צפויים בעלי האג"ח להעמיד את אגרות החוב של החברה לפירעון מיידי. בתוך כך, התפטר מנכ"ל החברה, עופר בלוך, שנכנס לתפקידו רק בחודש ספטמבר.

 

המשבר הפיננסי שהחריף לקראת סוף 2008 פגע קשות בביקושים לשירותיה של לידקום, בעיקר באפריקה ובהודו. במקביל החלו לא מעט לקוחות לדרוש שיפור בתנאי ההתקשרות עמה, בשעה שהחברה עצמה התקשתה לגבות חובות שצברו הלקוחות. בדו"חות הרבעון השני של 2009 ציינה לידקום כי חובותיהם של הלקוחות מסתכמים כבר בכ־61 מיליון דולר.

 

בספטמבר האחרון, לאחר שלושה רבעונים רצופים של הפסדים, החליטו רואי החשבון של לידקום להצמיד לדו"חותיה הערת "עסק חי" בשל הגירעון בהון העצמי והגירעון בהון החוזר. מדו"חות הרבעון השני עולה כי בקופתה של לידקום 14 מיליון דולר בלבד, בשעה שהתחייבויותיה לבעלי האג"ח מסתכמות בכ־21 מיליון דולר, וחובותיה לבנקים מוערכים ב־43 מיליון דולר

 

בחודש יולי לא עמדה לידקום בתשלום מלוא הקרן למחזיקי האג"ח, ושילמה רק 33% ממנו (נוסף על תשלום הריבית). משכך ביקשו בעלי החוב פירעון מיידי, אך בעקבות משא ומתן אינטנסיבי בינם לבין ההנהלה החדשה הושג בתחילת אוקטובר מתווה להסדר שכלל גם את הבנקים, בו הוחלט כי חמשת הבנקים הנושים של לידקום יעמידו לה ערבויות חדשות שיגדלו באופן הדרגתי עד לסכום של 11 מיליון דולר בסוף 2010. כנגד זאת התחייבה לידקום להפקיד סכום שישתווה לגובה הערבויות הללו.

 

אך ל"כלכליסט" נודע, כי כפי הנראה קיבלה לידקום מהבנקים ערבויות בגובה 1.5 מיליון דולר, בלבד, בין היתר בשל העובדה שהחברה לא זכתה בפרויקטים שלהם ציפתה, וכי הערבויות הנמוכות שקיבלה מהבנקים שיקפו את המקום הנמוך שאליו הגיעה מבחינה עסקית, שכן העמדת הערבויות מצד הבנקים היתה צמודה לעמידה של החברה ביעדיה.

 

"מצבה של החברה" , הודיע בשבוע שעבר דירקטוריון החברה, "נובע מגורמים שונים, לרבות השפעת הפרסומים בעיתונות על אודות מצבה הכספי הקשה, השפעת ההתמשכות של המשא ומתן בין החברה, הבנקים ומחזיקי האג"ח, וחוסר יכולתה להשיג מימון לפעילותה באמצעות שירותי פקטורינג כמתוכנן". לידקום נסחרת בבורסת תל אביב בשווי שוק של כ-14 מיליון שקל בלבד, זאת לאחר שביוני 2007 עוד נסחרה בלונדון בשווי שוק של 150 מיליון דולר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x