$
בורסת ת"א

כיל מוחקת למשקיעים 13 מיליארד שקל בתוך חודש

– כיל וחברה לישראל צונחות בלמעלה מ-16%. מדובר בירידה כמוה לא רשמה כיל ב-5 השנים האחרונות. אמיר אדר מהראל פיננסים: "קריסת המניות מבטאת חשש של המשקיעים למחירי הסחורות"

נעמה סיקולר 16:3902.10.08
מומנטום שלילי למניות הדשנים בעולם מביא את כיל לצניחה חופשית של למעלה מ-16%, ירידה שכמוה לא רשמה החברה ביום מסחר אחד ב-5 השנים האחרונות. כיל מרכזת כרגע בבורסה של תל אביב מחזור מסחר חריג של 730 מיליון שקל פי שניים מהמחזור הרגיל של החברה ושליש ממחזור המסחר הכולל בבורסה.

 

בתחילת חודש ספטמבר נסחרה כיל לפי שווי שוק של 78 מיליון שקל והיום היא נסחרת בשווי שוק של 65 מיליארד שקל – כך שמחקה למשקיעים 13 מיליארד שקל בחודש. מניית החברה לישראל – החברה האם של כיל גם היא מגיבה בירידות חדות של 16.8%. הירידות במניות מביאות את מדד ת"א 25 להיסחר כרגע, כשעה לפני נעילת המסחר בירידות של למעלה מ-3%.

 

שני אירועים בשוק הדשנים משפיעים על מגמת המסחר בכיל, מלבד המגמה השלילית הקיימת ממילא בשווקים עקב הסערה הפיננסית. האחד, כאמור מומנטום שלילי למניות הדשנים בעולם – פוטאש, מוזאיק, אגריום כתוצאה מירידת מחירי הסחורות. מניית פוטאש איבדה לדוגמה קרוב ל-30% מערכה בעשרת ימי המסחר האחרונים. לכך מתווספות תוצאותיה של יצרנית הפוספט והאשלג - מוזאיק אשר פרסמה אתמול בלילה דוחות אתמול פושרים שלא עקפו את תחזיות האנליסטים והודיעה כי בכוונתה להקטין את ייצור הפוספט ב-500 אלף עד מיליון טון בשנה הקרובה מה שמהווה למעשה הפחתה של תחזית המכירות השנתית.

 

לדברי האנליסט אמיר אדר מהראל פיננסים: "הירידות במניות מגלמות את העובדה שאנחנו עדיין בעין הסערה בהקשר של שווקי ארה"ב אשר מצטרף לאירועים בשק הדשנים". קריסת המניות אומר אדר "מבטאת חשש של המשקיעים למחירי הסחורות. התירס הגיע אתמול לרמה של 4.8 דולר לבושל שזו רמה נמוכה יחסית והשאלה המתעוררת היא האם החקלאים יוכלו לעמוד במחירים הגבוהים ששילמו פעם ולשם כך להיעזר באשראי חיצוני כפי שעשו עד עכשיו בארה"ב ובדרום אמריקה". להערכתו של אדר מבין שלושת חומרי הגלם - פוספט חנקן ואשלג הסבירות שמחירי האשלג ייפגעו היא הנמוכה ביותר. על תוצאותיה של כיל לרבעון הקרוב לא צפויה להיות השפעה כי השוק כבר מסתכל הרבה יותר קדימה – על שנת 2009 ושואל את עצמו האם לצורך העניין מחירי האשלג יכולים להישמר.

 

מגמת המסחר בכיל תושפע להערכת אדר מהמגמה בחו"ל. והסנטימנט השלילי יכול שיימשך עוד תקופה מסוימת.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x