בלעדי
הביקוש עלה, והאקזיט של מייסדי KSP יגדל ל־700 מיליון שקל
הנתח שימכרו מייסדי החברה יעקב פרילוק וזאב סורקין יעמוד על 30%, לפי שווי של 2.33 מיליארד שקל. מגדל תרכוש 8%‑9% ומור 6%‑7%. אלטשולר שחם ירכוש 15% ויהפוך למשקיע הגדול ברשת
המוסדיים הביעו אמון בחברה. האקזיט של מייסדי זירת המסחר המקוונת ורשת שיווק הסלולר KSP גדל ל־700 מיליון שקל.
לכלכליסט נודע כי מגדל ומור בית השקעות יצטרפו לאלטשולר שחם וירכשו יחד 15% ממניות הרשת. במקביל, ירכוש בית ההשקעות אלטשולר שחם 15% ויהפוך למשקיע הגדול ברשת. הרכישה נעשית לפי שווי של כ־2.33 מיליארד שקל.
חלוקת המניות בין מגדל ומור עדיין לא נקבעה. מגדל תחזיק ככל הנראה בכ־9%-8% ומור ב־7%-6%. עד לחתימת העסקה צפויים לחלוף כמה ימים, עד שתאושר סופית בוועדות השונות של שלושת הגופים המוסדיים ויסתיימו חילופי הטיוטות בין עורכי הדין. את התהליך מנהל לידר בראשות שי בן יקר.
בפרסום הראשון בכלכליסט על כוונת המכירה של המייסדים, דובר על מכירת נתח של 25% לפי שווי של 2 מיליארד שקל לחברה, אולם הנתונים שהוצגו למוסדיים במעין רוד שואו שקיימה החברה שכנעו אותם כי הפוטנציאל גדול יותר. מציעים נוספים היו כלל ביטוח ופועלים אקוויטי, אבל הם לא היו מוכנים לשווי המדובר. הפניקס והראל לא הגישו הצעות.
המכירה תהיה כולה החוצה ‑ כלומר אקזיט לכיסי בעלי השליטה והמייסדים יעקב פרילוק וזאב סורקין, שייפגשו עם 350 מיליון שקל כל אחד.
נראה כי בתי ההשקעות אלטשולר, מגדל ומור מאמינים שהתחומים החדשים שאליהם נכנסה החברה יתרמו להמשך צמיחתה, אף על פי ש־2024 היתה שנת שיא עבור KSP, בעיקר בגלל שבשנה זו האזרחים נשארו בארץ עקב המלחמה ועצירת הטיסות של חברות התעופה הזרות, ואת מקומו של הדיוטי פרי מילאו קניות דרך אתרי האינטרנט, ש־KSP היה המשמעותי שבהם.
החברה תנסה להתגבר על העובדה ש־2025 צפויה להיות שונה מבחינת נוכחות התושבים בארץ, באמצעות שימת דגש על תחום הבשמים לדוגמה, שבו היא מייבאת בשמים של מותגים מובילים ומוכרת אותם במחיר נמוך מזה של היבואן הרשמי. תחומים נוספים שמשמשים עבורה כמנועי צמיחה הם המזון לחיות וכן משחקי הלגו, שברשת נמכרים במחירים נמוכים יחסית.
הרווח של KSP בשנת 2024 מוערך בקרוב ל־150 מיליון שקל, והעובדה שלחברה כמעט ואין חוב מאפשרת לה להציג את רווחיות גבוהה. תחום נוסף שבלט לטובה בעיני המשקיעים הינו תחום הלוגיסטיקה.
על פי הערכות בשוק, אלטשולר שחם, מגדל ומור יקבלו עדיפות בהנפקת החברה העתידית. כזכור, ב־2021 ביקשה החברה להנפיק בבורסת תל אביב לפי שווי של 1.4 מיליארד שקל, אבל נסוגה לאחר שהשוק גמגם מולה. עתה היא חוזרת בשווי של 67% יותר. לחברה תחרות מצד קמעונאיות כמו שופרסל וסופר־פארם שמגדילות את מכירות הנון־פוד באינטרנט.
ל־KSP יש 62 סניפים, בהם ניתן למצוא מקררים, מכונות כביסה, טלוויזיות, שעונים, מוצרי מטבח, צעצועים, מוצרי ספורט, ריהוט גינה, מוצרי רכב, מזגנים, כלי עבודה ומוצרי תינוקות.
KSP הוקמה בידי סורקין, פרילוק ועודד קורן (שכבר עזב את החברה) בשנת 1997 בחיפה. הסניף הראשון היה בדירת חדר בעיר. באותה עת, הם עסקו ביבוא רכיבי מחשוב. כשהשוק החל להיות מוצף והמחירים צנחו, הם החלו לייבא ולמכור מחשבים. כשהקטגוריה הזו הפכה גם היא לתחרותית מאוד, הם התרחבו לקטגוריות של ציוד היקפי למחשבים. ב־2010 החלה החברה להתרחב לתחומים נוספים, שאינם קשורים למחשבים, במטרה להתמודד עם התחרות בשוק.
את הפיתוח העסקי של החברה מוביל אביחי שכטר, חתנו של פרילוק, שגם מנהל את השיווק של החברה; רן, בנו של סורקין, אחראי על הפיתוח הטכנולוגי; ונרקיס, בתו של פרילוק, היא עורכת דין במחלקה המשפטית. את התפעול של החברה מוביל שרון בצרי. שכטר גם מוביל את המהלך מול המוסדיים.