סגור

צמיחה של 12% בהכנסות הרבעוניות של וויקס - הרווח קפץ ב-70%

חברת אתרי האינטרנט  צירפה ברבעון 5.3 מיליון משתמשים חדשים – שיפור של 7% – והגיעה ליותר מ-287 מיליון משתמשים רשומים; התחזית להמשך הדרך היא לקצב צמיחה דומה, גם ברבעון השני וגם בשנה כולה 

חברת וויקס (Wix) מציגה צמיחה שנתית של 13% בהכנסות הרבעון הראשון (לעומת הרבעון המקביל) - אלה הסתכמו ב־473.7 מיליון דולר, מעט מעל התחזיות המוקדמות.
וויקס רשמה ברבעון רווח נקי של 33.8 מיליון דולר והרווח המתואם (ללא סעיפים חשבונאיים) עמד על 93.9 מיליון דולר – זינוק של -70% לעומת התקופה המקבילה.
תזרים המזומנים החופשי הגיע ל- 142.4 מיליון דולר, עומד ביעד של וויקס לתזרים של לפחות 30% מההכנסות. גם שורת ה־Bookings טיפסה ב־12% ל־510.9 מיליון דולר, מה שמאותת על שימור קצב הצמיחה הנוכחית של חברת האינטרנט, המאפשרת בניית אתרים.
במהלך הרבעון צירפה וויקס צירפה 5.3 מיליון משתמשים חדשים – שיפור של 7% – והגיעה ליותר מ-287 מיליון משתמשים רשומים בסך הכל.
וויקס סיפקה תחזית שמרנית למדי להמשך השנה שמאותתת על המשך קצב הצמיחה הנוכחי, שהוא אמנם דו - ספרתי, אך אינו גבוה. בוויקס תולים את הזהירות בתנאי המאקרו המשתנים שישפיעו בעיקר על סגמנט של הפתרונות העסקיים, כמו למשל הקמת חנויות חדשות.
התחזית לרבעון השני היא להכנסות של 489-485 מיליון דולר, כלומר עלייה של כ-12%. התחזית השנתית היא להכנסות של 2 מיליארד דולר, שישקפו קצב צמיחה דומה. תזרים המזומנים צפוי להגיע ל-600 מיליון דולר, או 30% מההכנסות השנתיות. כדי לפצות על היעדר הבשורות בדוח הכספי, וויקס הכריזה על הכפלת תוכנית הרכישה העצמית של מניותיה ל-400 מיליון דולר.
ברמה האסטרטגית, Wix הציגה התקדמות משמעותית בתחום הבינה המלאכותית עם השקת Wixel – פלטפורמה חדשה לעיצוב ויזואלי עצמאי מבוססת AI. לדברי המנכ"ל והמייסד המשותף, אבישי אברהמי, "Wixel תעשה לעיצוב מה ש-Wix עשתה לבניית אתרים – תשים את השליטה היצירתית בידי כל אחד".
בנוסף, הושק העוזר האישי Astro, שמסייע למשתמשים בניווט בתוך הפלטפורמה ומעודד שימוש בכלים מתקדמים. החברה גם הציגה חידושים כמו Wix Automations ו-Wix Functions המאפשרים אוטומציה והתאמה אישית באתרי לקוחות.