קיסטון הגישה הצעה לרכישת חלל: פחות מזומן אבל בלי צורך בגיוס אג"ח
קרן ההשקעה בתשתיות הגישה הצעה להסדר חוב ורכישת השליטה בחלל תקשורת, ומתחרה בהצעה שהגישו הבוקר התעשייה האווירית וחברת הביטוח הפניקס; הצעת קיסטון עדיפה מבחינת מחזיקי האג"ח מסדרה ט"ז, המחזיקים ברוב החוב, בעוד שהתעשייה האווירית והפניקס מציעים יותר לי"ז וי"ח
קרן קיסטון מצטרפת גם היא למירוץ והגישה הצעה להסדר חוב ורכישת השליטה בחלל תקשורת - שמתחרה בין היתר בהצעה שהגישו הבוקר התעשייה האווירית והפניקס.
הקרן להשקעה בתשתיות מציעה למחזיקי האג"ח של חלל החזר של 335 מיליון דולר ו-15 מיליון דולר נוספים באג"ח להמרה.
התספורת בהצעה של קיסטון די דומה לזו בהצעה של התעשייה האווירית והפניקס. אבל בעוד שהתעשייה האווירית כורכת את המהלך בגיוס חוב של חלל עצמה, קיסטון ציינה שתביא את המימון בעצמה מידי אחד הבנקים. מי שמובילה את ההצעה מטעם קיסטון היא לירן אבישר, לשעבר מנכ"לית משרד התקשורת.
"אנו מזהים בחלל נכס בעל פוטנציאל משמעותי לצד הסיכונים הכרוכים בתחום", ציינה קיסטון, "אנחנו מציעים למחזיקים עסקה מהירה בוודאות גבוהה, הן במישור הכלכלי והן במישור הרגולטורי,שכן לקיסטון היתר שליטה מהמדינה בנכסי תשתיות לאומיים ואיננו צופים קשיים בקבלת היתר השליטה".
התעשייה האווירית, שהיא גורם סינרגי המכיר את פעילות חלל, הציעה פירעון של 345 מיליון דולר למחזיקים, בכפוף לגיוס חוב של 155 מיליון דולר.
קיסטון מציעה לפרוע את החוב לסדרות המובטחות בהיקף של 251 מיליון דולר לסדרה ט"ז ו-54 מיליון דולר לסדרה י"ח.
התעשייה האווירית והפניקס הציעו 240 מיליון דולר לסדרה ט"ז, ו-55 מיליון דולר לסדרה י"ח. סדרה י"ז, הלא מובטחת קיבלה הצעה לפרעון של 50 מיליון דולר מהתעשייה האווירית והפניקס, ו-31 מיליון דולר לצד אג"ח להמרה של 15 מיליון דולר נוספים מקיסטון שיוכלו להעלות את הסכום ל-46 מיליון דולר - עדיין פחות מההצעה של הפניקס והתעשיה האווירית.
היקף החוב של חלל לשלוש הסדרות הוא 377 מיליון דולר: 259 מיליון לסדרה ט"ז, 54 מיליון לסדרה י"ח ו- 64 מיליון לסדרה י"ז הלא מובטחת.
במונחי מזומן, התספורת של התעשייה האווירית היא של 32 מיליון דולר ושל קיסטון של 42 מיליון דולר, אבל קיסטון אינה מתלה את הפרעון בגיוס אג"ח של החברה. מצד שני, למרות טענתה לפרעון מלא של החוב לשתי הסדרות המובטחות, היא לא כוללת בפרעון את ריבית הפיגורים שמחזיקי האג"ח אמורים לקבל. קיסטון מדגישה שהקרן לא תידרש לגיוס הון לטובת העיסקה וכי לחברה פרטית יתרון על חברה ממשלתית.
כרגע נראה כי ההצעה של התעשייה האווירית והפניקס טובה יותר לסדרות י"ז ו-י"ח וההצעה של קיסטון טובה יותר לסדרה ט"ז - שמהווה כשני שלישים מהחוב הכולל.
חלל תקשורת, שמלווה באיציק עידן ועומר סרבינסקי, תידרש לשאת ולתת עם שני הגופים על שיפור ההצעה.
לחלל הוגשו הצעות הסדר גם מלידר חיתום וברק קפיטל בהצעה משותפת, וכן מדיסקונט חיתום. הצעות אלה כרוכות בגיוסי חוב של 180 ו-150 מיליון דולר בהתאמה, שאמורות להכניס עמלות נאות לחתמים אבל בעלי האג"ח לא צפויים לתמוך בהן כיוון שאין מאחוריהן משקיע אסטרטגי, ולמרות שהתספורת בהן מינמלית ודומה לזו של קיסטון והתעשייה האווירית.