משטרת ישראל דורשת: בשעת חירום נשתמש ראשונים בעמדות הטעינה הציבוריות
במכרז משותף של המשטרה, המשרד לביטחון לאומי, רשות כבאות והצלה ושירות בתי הסוהר, יינתן שירות טעינה ציבורי לרכבים חשמליים במחירים נמוכים, עם זכות ראשונים לשימוש בעמדות טעינה בשעת חירום. המכרז יאפשר יצירת מנגנון תשלום אחיד לכל הספקים ופריסת עמדות ברחבי הארץ
משטרת ישראל תוכל לקבל "זכות ראשונים" לשימוש בעמדות טעינה ציבוריות לרכבים החשמליים שלה אם המשק הישראלי יקלע ל"שעת חירום" – כך עולה ממכרז משותף שמפרסמים המשרד לבטחון לאומי, משטרת ישראל, שב"ס ורשות כבאות והצלה.
המחירים שהגופים הללו דורשים מזוכי המכרז נמוכים מהמחירים המקובלים כיום בעמדות הטעינה הציבוריות של רוב הספקים: לפי המסמכים, תעריף השירות לקילוואט אחד הוא 1.9 שקל בעמדת DC (מהירה) ו-1.5 שקל לקילוואט בעמדת AC. זהו תעריף קבוע לכל שעות היממה ולכל העמדות שברחבי ישראל.
המכרז הוא ראשון מסוגו שמזמין ספקיות טעינת רכב חשמלי להציע לכל הגופים שירותי טעינה ציבורית לרכב חשמלי. משטרת ישראל היא הראשונה שכבר מחזיקה בניידות חשמליות שמשמשות בעיקר בכירים במשטרה ושוטרי סיור עירוניים אך אלה מוטענות בעמדות שמותקנות בבתיהם של השוטרים או לסירוגין - בתחנות המשטרה.
המכרז החדש שכולל מספר גופים ממשלתיים הוא מכרז בו ספקיות טעינה יספקו שירותים בעמדות הציבוריות. לפי עיקרי המכרז, במסגרתו יוכרזו מספר זוכים כדי "להגדיל את זמינות השירות", הגופים האמורים יעשו את מה שעד כה מדינת ישראל לא הצליחה לעשות: הם ייצרו לעצמם מנגנון שיאפשר "תשלום" עבור הטעינה אצל כל הספקים - בלי שהנהג ברכב יצטרך להשתמש בשלל אפליקציות שונות או צ'יפים שונים לטעינה. לפי מסמכי המכרז, כל הגופים שישתמשו ברשת הטעינה ישתמשו באותו שבב (צ'יפ) שישמש את כל הזוכים.
תנאי הסף שתקפים בנפרד לכל אחת מחברות טעינת הרכב כוללים פריסת עמדות מינימלית של חמש עמדות AC או DC ציבוריות ברחבי הארץ. משך ההתקשרות הוא שנה – ולאחר מכן החוזה יוארך למשך עד שנתיים נוספות.