קרעי מקדם מינויים פוליטיים לרשות השנייה: שמאלוב ברקוביץ' ובן חי שגב מועמדות ליו"ר
ח"כ לשעבר יוליה שמאלוב ברקוביץ כיהנה בעבר בין היתר כיו"ר הרשות, והתנהלותה ספגה ביקורת קשה מצד ארגון העיתונאים. את תפקידה כמנכ"לית רשת 13 עזבה לאחר מספר חודשים על רקע התנגדות העובדים. ד"ר יפעת בן חי שגב, שמונתה על ידי קרעי ואמסלם לדירקטורית בדואר, הייתה עדת תביעה במשפט נתניהו, ושינתה את עמדתה בהמשך
שר התקשורת שלמה קרעי, שפועל להרוס את התקשורת החופשית מאז שמונה לתפקיד, ממשיך במשימתו. קרעי גיבש רשימה של מועמדים לכהן במועצת הרשות השנייה – וביניהם שלושה מועמדים לתפקיד יו"ר המועצה: יוני שמעוני, יוליה שמאלוב ברקוביץ' ויפעת בן חי שגב. ברשימה של קרעי 33 מועמדים, מתוכם 15 צפויים להיבחר. מתוך ה-33, שלושה הם לתפקיד יו"ר המועצה.
יוליה שמאלוב ברקוביץ' כיהנה כיו"ר הרשות השנייה בשנים 2017–2022 ובעבר שימשה כחברת כנסת. בשנה שעברה מונתה לתפקיד מנכ"לית חברת החדשות של ערוץ 13 אך עזבה לאחר מספר חודשים, כשברקע התנגדות העובדים ועתירה שהוגשה כנגדה על ידי ועד העובדים וארגון העיתונאים. ברשת שילמו כ-2 מיליון שקל לשמאלוב ברקוביץ'.
התנהלותה של שמאלוב ברקוביץ' ברשות השנייה הייתה בעייתית - ושר התקשורת בזמנו, איוב קרא, אף ניסה להדיח אותה אך המהלך לא יצא לפועל. התנהלותה קיבלה ביקורת קשה גם מצד ארגון העיתונאים, שהובילה את מנכ"ל המשרד לכתוב דו"ח חריף על התנהלותה והיא לא נשארה בתפקיד לכהונה נוספת.
מועמדת נוספת היא ד"ר יפעת בן חי שגב שכיום מכהנת כדירקטורית מטעם הציבור בחברת החדשות של 13. בן חי שגב הייתה עדת תביעה במשפט נתניהו, ושינתה את עמדתה בהמשך: "בדברי החקירה ימצאו אמירות שהן תוצאה של הטעיה ודברים שהוצאו מהקשרם. כשביקשתי בחקירה את הזכות לעיין במסמכים ובתאריכים, כי ידעתי שהדברים שנאמרים לי לא אמת, נתקלתי בסירוב מוחלט. אז חזרתי למסמכים שלי ולניירות ומצאתי שהגזלייטינג שעשו לי בחקירה אולי הצליח בחלקו אבל לא הצליחו למחוק לי את הזכרון. ב-16 באפריל 2015 ישנו מכתב שלי לשר התקשורת ורה"מ שאני מלינה על כך שהמשרד עוצר את הטיפול של גיוס יועצים כלכליים. חרף מאמציי, לא קיבלתי סיוע כלכלי".
בדצמבר 2023, לאחר הניסיון להדיח את יו"ר הדואר בזמנו מישאל וקנין על ידי שר התקשורת קרעי והשר הממונה על רשות החברות דודי אמסלם (שהוחזר לתפקיד בהנחיית בג"ץ), מונתה בן חי שגב על ידי שני השרים לתפקיד דירקטורית בחברה. בהמשך חברת הדואר הופרטה.






























