סגור
חנות של סטודיו פשה 2 רשת אופנה נקלעה לקשיים
חנות של סטודיו פשה

ביהמ"ש נענה לבקשת רשת סטודיו פשה: הוציא לה צו הקפאת הליכים

רשת האופנה צברה חובות של כ-36 מיליון שקל, ופנתה השבוע להגנת בית המשפט המחוזי בתל אביב; כן נקבע שימונה לה נאמן, שזהותו תיקבע בהמשך

בית משפט המחוזי בתל אביב הוציא היום (ו') צו הקפאת הליכים לבקשת רשת האופנה סטודיו פשה לאחר שצברה חוב של כ-36 מיליון שקל וקבע שימונה נאמן לחברה שיבטיח את ניהולה התקין. זהותו תיקבע בהמשך.
השופט חגי ברנר קבע דיון ל-28 בינואר וציין כי "השהיית הדיון עד לקיומו במעמד הצדדים עלולה לגרום לחברה ולנושיה נזק חמור". לפיכך החליט להוציא צו הקפאת הליכים לחברה. משמעות הצו כי לא ניתן לפתוח ולנהל הליכים משפטיים כנגדה.
חברת סטודיו פשה טרנדים הוקמה בשנת 2007 ומנהלת מערך של עיצוב, ייצור ושיווק של מוצרי אופנה לנשים תחת המותג "סטודיו פשה". החברה מנהלת רשת של 33 חנויות - כאשר 20 מהן מופעלות על ידי החברה ו-13 מהן על ידי זכיינים שלא קשורים לבקשת החברה שמעסיקה 120 עובדים.
מהבקשה עולה כי לחברה בין השאר חוב של כ-1.1 מיליון שקל לעובדים וחוב של כ-35 מיליון שקל לנושים כלליים (ספקים ועוד), כאשר נטען כי רובו מגובה בערבויות אישיות של בעלי המניות.
במסגרת הבקשה שהוגשה על ידי עו"ד שלום גולדבלט ועו"ד ליאת צרפתי שלום, נטען כי תזרים המזומנים של החברה הידרדר ונפגע ויש לכך שלושה גורמים עיקריים: משבר הקורונה והסגרים שאילצו את הרשת לסגור חנויות; בעיה בתזרים המזומנים שנוצרה בשל ההפסדים מתקופת הקורונה אילצה את החברה ליטול אשראים חדשים בעלויות גבוהות במיוחד; אירועי השבעה באוקטובר ומלחמת חרבות ברזל אילצו את החברה לסגור חנויות שלה באזור הצפון.