$
בארץ

מסתמן: תקציב המענקים יגדל לטובת מעסיקים שלא הוציאו עובדים לחל"ת

בעקבות בקשתו של שר הכלכלה עמיר פרץ החליטה ועדת השרים לעניין ההתמודדות עם משבר הקורונה להקצות חצי מיליארד שקל נוספים לפיצוי מעסיקים שלא הוציאו עובדים לחופשה ללא תשלום. רק עסקים שהיתה להם ירידה של 25% ומעלה במחזור יהיו זכאים לפיצוי

עמרי מילמן 23:5227.05.20

בדיון שהתקיים היום בוועדת השרים לעניין ההתמודדות עם משבר הקורונה סיכמו השרים בעקבות בקשתו של שר הכלכלה עמיר פרץ להקצות חצי מיליארד שקל לפיצוי מעסיקים שלא הוציאו עובדים לחל"ת.  

לפי פרץ, ראש הממשלה בנימין נתניהו הורה לשרים להידבר ביניהם, ובמידה והסכום אינו מספק להקצות סכום נוסף. 

שר הכלכלה עמיר פרץ שר הכלכלה עמיר פרץ צילום: יריב כץ

 

לפי המתווה של פרץ, תהיה אבחנה בין עסקים שנפגעו כלכלית ממשבר הקורונה לכאלה שלא נפגעו. רק עסקים שהיתה להם ירידה של 25% ומעלה במחזור הכספי יהיו זכאים לפיצוי. כמו כן, יהיה פיצוי שווה למעסיקים ששמרו על עובדיהם ולא הוציאו אותם לחל"ת למרות הפגיעה בהכנסות שלהם.

 

עוד מציע המתווה כי המענק על השבת העובדים יתבצע בארבע פעימות עד לסוף חודש יולי והוא יהיה מותאם לשכר העובד טרם יציאתו לחל"ת ועד לגובה של 7,500 שקל. לפי גורמים שנכחו בדיון, גנץ ואשכני נתנו גיבוי מלא לפרץ, ובסופו של דבר הוחלט לשפר את מתווה האוצר בהתאם לדרישות של שר הכלכלה.

 

כזכור, המתווה המקורי של האוצר קובע כי מעסיקים שיחזירו את עובדיהם מהחל"ת החל מתחילת יוני יקבלו 7,500 שקל בארבע פעימות, ואילו מעסיקים שהחזירו את עובדיהם אחרי תחילת מאי יקבלו 3,500 עבור כל עובד. מעסיקים שהחזירו את עובדיהם לפני כן או ששמרו על עובדיהם למרות הפגיעה בעקבות משבר הקורונה לא היו אמורים לקבל דבר. המתווה המקורי לא מתייחס לשאלה אם העסק נפגע או לא.

 

בכל מקרה, לפי המתווה הקיים המענקים ניתנים מהעובד הראשון, ולא כפי שתכננו בהתחלה באוצר רק מעל היקף העסקה מסוים. המתווה הקיים מיטיב בעיקר עם עסקים גדולים, הן לאור התאריכים שבהם הוא מתחשב, שכן מרבית החנויות הקטנות חזרו לפעול לפני מאי, והן לאור העובדה שהמענק ניתן מהעובד הראשון ללא כל הגבלה.

x