$
בארץ

"גם בזק שכרה את שירותי חברת בלאק קיוב"

העיתונאית אילנה דיין פרסמה הערב כי חברת הריגול העסקי הישראלית נשכרה על ידי בזק בזמן שמשרד התקשורת קידם את רפורמת השוק הסיטונאי שהיתה עשויה לפגוע ברווחיה

אביאור אבו 00:1108.06.19

העיתונאית אילנה דיין ("עובדה") פרסמה הערב (ו') פרטים חדשים ב"אולפן שישי" אודות פעילותה של חברת המודיעין העסקי הישראלית בלאק קיוב. לפי הדיווח, גם בזק שכרה את שירותיה של החברה, בעת שבמשרד התקשורת קידמו את הרפורמה בשוק התקשורת הנייחת ("השוק  הסיטונאי") במטרה להוריד מחירים. מי שהיה אז בעל השליטה בבזק הוא שאול אלוביץ', שכמובן התנגד לרפורמה שהיתה מפחיתה את הרווחים בצורה דרמטית. בכתב החשדות בפרשת 4000, היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, אף פירט את המסרים שאלוביץ' העביר לראש הממשלה בנימין נתניהו באותה עת לגבי התנהלות הדרג המקצועי במשרד התקשורת.

 

 

 

לפי הדיווח, במרץ 2014, מנהל של חברת ייעוץ בינלאומית שעובדת עם משרד התקשורת, הוזמן לפגישה במלון בלונדון עם אנשים שייצגו לכאורה חברת ייעוץ בינלאומית אחרת. הוא הרגיש כי התנהלותם מוזרה, בעיקר משום שבשיחה הם כל הזמן שאלו אותו על משרד התקשורת הישראלי. הוא דיווח על כך לאחר מכן למשרד. בנוסף, כאשר הוא ניסה ליצור עימם קשר לאחר מכן - המיילים שלו חזרו והטלפונים לא נענו. לפי המידע שברשות "עובדה", האנשים שהגיעו לפגישה היו סוכנים אקטיביים של בלאק קיוב, ומטרתם היתה לקעקע את אמינות של אותה חברת ייעוץ ובכך לטרפד או לעכב את הרפורמה.

 

 

שאול אלוביץ' שאול אלוביץ' צילום: אוהד צויגנברג

 

רפורמת השוק הסיטונאי

במאי 2012 פרסם שר התקשורת דאז, משה כחלון, מסמך מדיניות בנושא הרחבת התחרות בתחום התקשורת. בהתאם להמלצותיהן של שתי ועדות ציבוריות (ועדת גרונאו וועדת חייק) נקבע במסמך המדיניות בין היתר שחברות תקשורת בעלות תשתית יחויבו למכור לספקיות השירות שירותים סיטונאיים, והאחרונות יספקו את השירותים על גבי אותן תשתיות.

 

בנובמבר 2014 קבע שר התקשורת דאז, גלעד ארדן, תקנות ובהן נקבעה חובת בעלות התשתית לספק שירותים סיטונאיים, וכן נקבעו התעריפים המרביים בגינם. בהמשך נקבע ברישיונן של בעלות התשתית כי השירותים יוצעו משנת 2015.

 

הרפורמה נועדה להתמודד עם השלכות היעדר התחרות בשוק התקשורת הנייחת ולאפשר לספקיות שירות חסרות תשתית להתחרות בחברות בזק ו-HOT, כך שתוכלנה להציע לצרכנים סלי שירותים הכוללים בין היתר שירותי גישה לאינטרנט ושירותי טלפוניה. מטרתו של השוק הסיטונאי היא כאמור להביא לשיפור איכות השירות המוצע לצרכנים וכן להפחית את מחירי השירותים.

 

בלאק קיוב בשירות HOT. שם קוד: "הרווק"

חברת בזק היא לא קבוצת התקשורת היחידה ששכרה את שירותיה של בלאק קיוב, לפי "עובדה". בתכנית ששודרה אתמול נחשף שגם HOT שכרה את שירותי חברת הריגול. בשנת 2014 התוכנית "צינור לילה" שידרה סדרת כתבות ביקורתית על שירות הלקוחות של חברת התקשורת. לפי הדיווח, המשימה של בלאק קיוב הייתה להשתיק את הפרשה ולהציג מצג שווא שמדובר בגורם זר המנסה לפגוע ב-HOT. בתחילה המהלך כוון כנגד התחקירן אדם שפיר אך לא עלה בידי החברה מידע רלוונטי. לאחר מכן כיוונו שם גבוה יותר וניסו להשיג מידע מכפיש אודות המגיש גיא לרר. לפי עובדה, התכנית הייתה לשלוח ללרר בחורה אטרקטיבית שתפתה אותו ובכך תחלץ ממנו מידע.

 

מוקדם יותר דווח כי החברה נשכרה על ידי עידן עופר לאיסוף מידע שלילי נגד בוררים, רגולטורים ופוליטיקאים כדי להשפיע על בוררות כיל וועדת ששינסקי השנייה, הליכים שעופר ביקש להשפיע עליהם ואולי לסכלם בגלל פגיעתם ברווחי החברות שלו. בעקבות כך הגישה בלאק קיוב בלונדון תביעה בסך 15 מיליון דולר נגד "עובדה".

 

מבזק נמסר בתגובה: "חלק מהפרטים המתוארים אינם מוכרים לנו, וחלקם כנראה לא התרחש מעולם. בכל מקרה, האירועים, שעל פי הכתבה התרחשו לפני שנים, אינם תואמים את מדיניות ותרבות בזק ואת ערכיה".

 

לא התקבלה תגובה מ-HOT וממשרד התקשורת.

 

מבלאק קיוב נמסר בתגובה: "בלאק קיוב פועלת רק במרחב העסקי והמשפטי ופועלת רק על פי חוק. החברה מעולם לא נשכרה במטרה לחבל באף רפורמה. החברה לעולם לא תפנה לשר או נושא משרה מכהן. לעומת זאת, עשרות פרויקטים שתורמים לציבור ולחברה בכללותה, שהובילה בלאק קיוב, בתחום של איתור נכסים והשבתם לציבור כגון מקרה מוטי זיסר ואליעזר פישמן, כל אלו לא ענייננו את מערכת עובדה. נוסיף רק שבלאק קיוב הגישה תביעה נגד התוכנית עובדה, אילנה דיין וגורמים נוספים על סך 15 מיליון ליש"ט בבית המשפט העליון של אנגליה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x