$
בארץ

תיק 4000

מעצרם של סטלה הנדלר ושל עמיקם שורר הוארך ב-6 ימים

מנכ"לית בזק ומנהל הפיתוח העסקי בחברה נעצרו ביום ראשון במסגרת תיק 4000 בחשד לביצוע עבירות של מתן שוחד, מרמה, הפרת אמונים ועבירות ני"ע. השופטת שקיבלה את בקשת המשטרה במלואה: "יש 20 פעולות חקירה נוספות שהמשטרה ורשות ני"ע צריכות לבצע"

זוהר שחר לוי ותומר גנון 17:1221.02.18

שופטת בית משפט השלום בת"א רונית פוזננסקי-כץ, נענתה לבקשת המשטרה ורשות ני"ע והאריכה בעוד 6 ימים את מעצרם של מנכ"לית בזק סטלה הנדלר ושל מנהל הפיתוח בחברה עמיקם שורר. 

 

 

 

סטלה היום בביהמ"ש סטלה היום בביהמ"ש צילום: אוראל כהן

 

 

השניים נעצרו ביום ראשון במסגרת תיק 4000 בחשד לביצוע עבירות של מתן שוחד, מרמה, הפרת אמונים ועבירות ני"ע. יחד איתם נעצרו גם בעל השליטה בבזק, שאול אלוביץ' ואשתו איריס; בנו של אלוביץ', אור המכהן כדירקטור בבזק; מנכ"ל משרד התקשורת המושעה, שלמה פילבר; ויועץ התקשורת של משפחת נתניהו, ניר חפץ.

 

 
 
עו"ד איתן מעוז שמייצג את שורר אמר בדיון: "הוא נחקר מדי יום על נושאים מהחקירה הקודמת שהתחילה ביולי ברשות ני"ע. שורר מעולם לא שיבש חקירה אפשר לתת בו אמון ולשלוח למעצר בית. זה שהחקירה מטפסת לגבהים לא אומר ששורר צריך להיות במעצר".

 

 


 

עו"ד ערן שחם שביט, היועץ המשפטי של מחלקת החקירות ברשות ני"ע: "שורר נעצר בעבר ונשלח למעצר בית. לא דין האירועים בחודש יולי כדין האירועים שאנחנו חוקרים היום. החשדות שונים".

   

עמיקם שורר היום בביהמ"ש עמיקם שורר היום בביהמ"ש צילום אוראל כהן

 

השופטת רונית פוזננסקי-כץ: "כעת, כשצו איסור הפרסום הוסר ניתן לומר בפה מלא שמדובר בפרשה המקימה חשד סביר ומעבר לכך לשחיתות חמורה. יש פעולות חקירה נוספות שהמשטרה ורשות ני"ע צריכות לבצע - 19 במספר בעניינו של שורר, ו-20 לתיק בכלל".

 

החשד המרכזי בתיק 4000 הוא כי גורמים בבזק נתנו שוחד לראש הממשלה בנימין נתניהו כדי שיקדם את האינטרסים העסקיים של החברה במשרד התקשורת. השוחד לכאורה ניתן בתקופה שבה נתניהו שימש שר התקשורת.

 

"מתחזק החשד בעניינה של החשודה"

 

"החומרים שהוצגו בפני מבססים את החשד הסביר המתחזק והולך בעניינה של החשודה", כתבה השופטת בהחלטתה לגבי הארכת מעצה של הנדלר.

 

 הנדלר, חשודה בעבירות על פי חוק ניירות ערך, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, עבירות מנהלים ועובדים בתאגיד, שיבוש הליכי משפט, מתן שוחד, מרמה והפרת אמונים בתאגיד.

 

"כעת", כתבה בעניינה שופטת בית משפט השלום בתל אביב רונית פוזננסקי כץ, "משצו איסור הפרסום הוסר, ניתן לומר בפה מלא כי מדובר בפרשה המקימה חשד סביר מבוסס ואף מעבר לכך לשחיתות חמורה".

 

השופטת הוסיפה: "במעגל ביצוע העבירות מעורבים רבים, כל אחד על פי חלקו, כל אחד על פי תרומתו. יחד ביצעו עבירות, כך על פי החשד, שעניינן מתן שוחד, מרמה והפרת אמונים ועבירות לפי חוק ניירות ערך ועוד".

 

 

 

באשר למעורבותה של הנדלר, ציינה השופטת כי החומרים הרבים שהוצגו בפניה על ידי המשטרה והרשות "מבססים את החשד הסביר המתחזק והולך בעניינה של החשודה".

 

במהלך הדיון ביקש סנגורה של הנדלר, עו"ד נתי שמחוני, לשחררה בשלב הזה. לדבריו, מדובר במי שמשתפת פעולה בחקירה. "היא אומרת את האמת, כופרת בחשדות, היא מוסרת גרסה", אמר וציין כי עמדת המשטרה היא שלכאורה נעברה עברה, והנדלר לא משתפת איתם פעולה משום שהיא כופרת בכך.

 

שלמה פילבר השבוע בביהמ"ש שלמה פילבר השבוע בביהמ"ש צילום: אוראל כהן

 

"כולנו יודעים שמטרת המעצר היא למנוע שיבוש חקירה ולא להביא לשבירת רוחו של חלילה שמא יודה בדברים שהוא לא עשה", הוסיף עו"ד שמחוני. עוד ציין כי אם העובדה כי גויס עד מדינה בפרשה זו ההתפתחות החקירתית שבגינה היא צריכה לשהות במעצר אז אין בכך די. "עם כל הכבוד", אמר, "זה שאדם הופך עד מדינה לא בהכרח אומר שהדברים שהוא מספר כרגע כנגד התמורה שהוא מקבל הם אמת לאמיתה".

 

כל אנשי תיק 4000 - הנחקרים, העדים והקשרים ביניהם

 

 

שלמה פילבר, מנכ"ל משרד התקשורת המושעה ומקורבו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, חתם אמש על הסכם עד מדינה בתיק. בשעות הערב כבר מסר פילבר עדות מפורטת על מעורבותו של ראש הממשלה במתן הקלות לחברת בזק.

 

הדלפה של מסמכים חסויים

 

על פי ראיות שאספה הרשות, פילבר והעוזרת הבכירה למנכ"ל, עדי קהאן, עשו שימוש בתיבות הדואר האלקטרוני הפרטיות שלהם (הוט מייל וג'מייל) כדי להדליף מסמכים פנימיים וחסויים של המשרד לגורמים בבזק, ובהם הנדלר. על פי הראיות שאספה הרשות המסמכים הושבו על ידי הנדלר עם הערות ותיקונים מטעם החברה אשר קיבלו ביטוי בנוסח הסופי שלהם.

 

בין המסמכים שהועברו באמצעות מיילים פרטיים לגורמים בבזק, היו טיוטות של המכתב בנושא ביטול ההפרדה המבנית בבזק ומסמכים נוספים. התנהלות משרד התקשורת סביב מכתב זה, גם עמדה בלב דו"ח ביקורת חריף שפרסם לאחרונה מבקר המדינה, יוסף שפירא.  

מנכ"לית בזק סטלה הנדלר ובעל השליטה בבזק שאול אלוביץ' מנכ"לית בזק סטלה הנדלר ובעל השליטה בבזק שאול אלוביץ' צילומים: יחיאל ינאי, אוראל כהן

הנדלר ושורר, יד ימינו של שאול אלוביץ' בקבוצת יורוקום ששולטת בבזק, נחשבים למנהלים בכירים מאוד בחברה שעל פי ממצאי חקירת רשות ניירות ערך עד היום פעלו בה כזרועו הארוכה של אלוביץ'. זאת בין היתר כדי שהוא יוכל למשוך מקופתה למעלה מ-100 מיליון שקל נוספים על מכירת מניותיו ב-yes לבזק בעסקת בעלי עניין ב-2015. עסקה שכללה מנגנון שאיפשר לאלוביץ' לקבל תמורה נוספת של 170 מיליון שקל על עמידה ביעד תזרים המזומנים החופשי של yes.

 

לפי רשות ני"ע, התזרים עוות בסיוע הנדלר (ואחרים כמו מנכ"ל yes רון איילון) על ידי מניפולציות חשבונאיות שונות - דחיית תשלומים לספקים למשל - כדי לאפשר לאלוביץ' להגיע ליעד. יעד שהיום מתברר בדיעבד שכלל לא הושג, ועל כן בזק דורשת מאלוביץ' להחזיר את הכספים. התמורה של אלוביץ' להנדלר, שורר ואיילון הייתה לפי החשד אישור בונוסים כספיים וקידום בתפקידים בתוך הקבוצה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x