$
משפט

חפש את האשה

סגירת התיק נגד השופט משה גלעד ובמקביל המשך ההליכים נגד רעייתו על אותם חשדות אינה המקרה הראשון שבו בכיר משאיר את בת זוגו לשאת באחריות

זוהר שחר לוי 08:1812.08.15

השופט משה גלעד הודיע אתמול על פרישה אף שתיק החקירה בעניינו נסגר. בהודעת הפרישה שפרסמה הנהלת בתי המשפט כתב השופט כי הוא פורש "כדי להתייצב לצד רעייתו". נציגי הפרקליטות מסרו אתמול לבאי כוחו של גלעד, עורכי הדין יעקב וינרוט ועמית חדד, שתיק החקירה בעניינו שהתנהל ברשות המסים ועסק בחשד להעלמות מס בפרשת UBS נסגר מ"חוסר ראיות", שבועיים לאחר שנמסר לרעייתו אביבה שנשקלת אפשרות להעמידה לדין בפרשה.

  

היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין הודיע אתמול שהחליט לאמץ את המלצת הפרקליטות לשקול את העמדתה לדין של רעיית השופט, אביבה גלעד, בעבירות הנגזרות מהחזקת כסף בחשבון בנק שוויצרי לא מדווח ושהחליט לסגור את התיק נגד השופט גלעד בעילה של "היעדר ראיות מספיקות". לפי וינשטיין יש קושי להוכיח ברף ההוכחה הנדרש שהשופט היה מודע לקיום החשבון ושהכספים שייכים לו. בחקירה התברר שאכן קיים זה כמה שנים חשבון בנק שוויצרי שבו הופקד כסף ששייך לאביבה גלעד. עוד עלה שבני הזוג לא דיווחו מעולם על החשבון או על הכנסות כלשהן הנובעות מניהול החשבון.

 

 צילום: אביגיל עוזי, יאיר שגיא

 

אביבה גלעד שימשה בעבר חברת מועצת העיר עכו והשניים נחקרו לפני מספר חודשים בחשד שהחזיקו בבנק UBS שוויץ חשבון סודי שהכספים שהזרימו אליו, והיו לכאורה חייבים במס, לא דווחו לרשות המסים. מיד לאחר חקירתו, הודיע גלעד על חופשה. מקורבים לפרשה סיפרו אתמול ל"כלכליסט" שלא היתה עסקה בין הפרקליטות לגלעד. "גלעד הוא שהתעקש לפרוש כי אין לו כוחות לחזור לכס השיפוט עם כל מה שזה כולל וגם משפחתו לא רצתה בכך", אמר אחד הגורמים.

 

פרשת UBS פרצה ביוני עם מעצרו של רוני אליאס, יועץ השקעות בבנק. אליאס הגיע לישראל להיפגש עם לקוחותיו, שעל פי החשד החזיקו חשבונות סודיים בשוויץ. הוא נעצר ובכליו נמצאה רשימה של עשרות ישראלים שלפי החשד העלימו מס דרך החשבונות שניהל, רשימה שפרטיה נחשפו לאחרונה ב"כלכליסט". אחד השמות ברשימה היה של אביבה גלעד.

 

השופט משה גלעד על רקע בנק UBS השופט משה גלעד על רקע בנק UBS צילום: עמית מגל, שאטרסוק

 

תופעה נדירה

 

לא היו מקרים רבים בישראל של חקירת שופטים מכהנים. לפני כשנתיים יצא שופט שלום לחופשה לאחר שנפתחה חקירת משטרה בחשד שהכה את ילדיו. המשטרה המליצה להעמידו לדין אולם טרם הוגש כתב אישום. באוגוסט 2011 נחקר לראשונה שופט מכהן בבית המשפט העליון, יורם דנציגר. השופט דנציגר נחקר באזהרה על קשריו עם שלומי לחיאני, לשעבר ראש עיריית בת ים, על שירותיים משפטיים שנתן לו טרם התמנה לכהונת שיפוט. בינואר 2012 סגר היועץ המשפטי את תיק החקירה מחוסר אשמה ודנציגר שב לכהונתו בבית המשפט העליון. ייתכן שסגירה בעילה של חוסר ראיות לא היתה מספיקה כדי להשיבו לכס השיפוט.

 

אכיפה בררנית?

 

נאשם בהעסקת עובד זר טען בפני בית הדין לעבודה שהמדינה מקלה עם בכירים הנתפסים בעבירה זו ומחמירה עם אחרים. אותו נאשם שהועמד לדין יחד עם רעייתו על העסקת עובד זר טען שבעניינם של היועץ המשפטי יהודה וינשטיין ושל אהוד ברק בחרה המדינה להסתפק באישום רעייתם, שלא כמו אצלו. בכך, טען, יש אכיפה בררנית. השופטת מיכל לויט קיבלה חלקית את הבקשה והורתה למשרד הפנים להעביר לידיו את המידע כדי שיוכל לנסות ולהוכיח כי ההחלטה להגיש כתב אישום בעניינו היתה שרירותית ומפלה. ערעור של המדינה על החלטה זו עדיין מתנהל.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x