$
חדשות טכנולוגיה

קורונה, זום ולשכת התעסוקה: החיפושים המובילים בגוגל בישראל ב-2020

מה היתה מילת החיפוש שעוררה את מרבית העניין בקרב ישראלים בשנה החולפת? אילו אנשים וידוענים עניינו את הציבור ואיזה ערוץ טלוויזיה הפך למדובר ביותר כיום במדינה? המשבר הבריאותי החמור מזה עשורים דחק הצידה את מערכות הבחירות בישראל ובארה"ב לטובת חיפוש תרופה לקורונה, לשעמום ולעבודה מהבית

רפאל קאהאן 07:0109.12.20
גוגל פרסמה היום (ד') את רשימות מונחי החיפוש המובילים ב-2020. זו הייתה ללא ספק שנת הקורונה. המשבר הבריאותי והחברתי החמור מזה עשורים, עורר את מרבית העניין של ודחק החוצה את העניין במערכות הבחירות בישראל ובארה״ב. המושג קורונה מדורג במקום הראשון ברשימה ומשרד הבריאות במקום השני.

 

מונחים כגון: WPAD, פרוטוקול אבטחה לעבודה מרחוק הופיע במקום הרביעי, זום, במקום החמישי, שירות משלוחי מזון פופולרי במקום השישי ולשכת התעסוקה במקום התשיעי. אבל גם בידור כיכב במקום גבוה כמו מיי פסטיגל במקום השביעי, "טהרן" של התאגיד במקום השמיני.

 

 

לגולשים היו גם שאלות רבות כגון: ״איך נדבקים בקורונה?״ (במקום הראשון) ״איך מכינים מסיכה ביתית?״ (במקום השלישי) ו״איך התחילה הקורונה?״ (במקום השביעי), חגיגות המימונה תחת סגר וריחוק חברתי ומשפחתי, העלו את התהייה ״איך מכינים מופלטה?״ למקום השני ברשימה.

 

חיפושים בהקשרים פוליטיים חשפו שהבחירות בישראל היו במקום הראשון. אך באופן מפתיע, הבחירות בארה״ב גם העסיקו את הישראלים במיוחד - ואף יותר - ותפסו לא פחות מארבעה מקומות ברשימה עם: בחירות בארה״ב (במקום השני), תוצאות הבחירות בארה״ב (במקום הרביעי), טראמפ (במקום החמישי) וביידן (במקום השביעי).

 

 

הסכמי השלום עם איחוד האמירויות (במקום השלישי) ובחריין (במקום השישי) יצרו עניין רב. אבל באופן מפתיע שתי הפוליטיקאיות, גילה גמליאל ויפעת שאשא ביטון, תפסו את המקום השמיני והתשיעי בהתאמה וזאת עקב מספר התבטאויות בנוגע לקורונה שעוררו מחלוקת בציבור.

 

שלוש נשים הובילו את רשימת החיפושים של אנשים וידוענים: אתי אלון וענת אלימלך ז"ל, שסיפורי חייהן הונצחו בסדרות טלוויזיה, לצד נעמה יששכר ששוחררה בתחילת השנה מהכלא הרוסי. גם הכדורגלן עומר אצילי, שעלה לכותרות בעקבות חקירתו במשטרה (במקום השמיני) ורוי בוי, שעורר סערה סביב סרטון גזעני שצילם והופץ ברשתות החברתיות (במקום החמישי) עניינו מאוד את הגולשים.

 

למעשה, ניכר שחיפושים אחרי אנשים התבצעו בעיקר בהקשר שלילי, או עצוב. בראש הרשימה יהודה ברקן, אחריו קובי בריאנט ומירית הררי ז"ל. גם כוכב הכדורגל האגדי מראדונה, שחקן הקולנוע הנערץ שון קונרי והשחקנית נאיה ריברה שנפטרה בנסיבות טרגיות, נכללו ברשימה.

 

 

בעולם הטלוויזיה, תאגיד השידור הציבורי, כאן 11, יורשו של ערוץ 1 בעל התדמית העתיקה, הצליח להפוך לערוץ המדובר ביותר כיום במדינה. הסדרות טהרן, מנאייכ ושעת נעילה דורגו בחמישייה הראשונה. רשת הובילה בתוכניות ריאליטי עם הישרדות, המירוץ למיליון והאח הגדול בשלושת המקומות הראשונים בהתאמה בחיפושים בתחום זה. קשת התבלטה בתחום החדשות כאשר במקום השלישי ברשימת עשרת החיפושים המובילים הופיעה אפליקציית N12.

 

עוד ברשימת הסדרות, שני להיטי רמאדן מהעולם הערבי, הנסיך (برنس), שדורגה במקום השביעי, בכיכובו של מוחמד רמדאן, הכוכב המצרי שהסתבך לאחר שהצטלם עם עומר אדם בבר בדובאי, והסדרה אל הייבה (الهيبة الرد) שחותמת את העשירייה. בראש רשימת המילים לשירים מככב WAP של קארדי בי ואחריו השיר "שלמים" של עידן רפאל חביב במקום השני ו"הלב שלי" של ישי ריבו במקום השלישי.

x