$
חדשות טכנולוגיה

עיריית ניו יורק ואראל מרגלית השיקו את "מרכז הסייבר העולמי"

המרכז, שהושק בהשקעה כוללת של 100 מיליון דולר, צפוי לתמוך בסטארט-אפים בשלבי צמיחה, ולחבר אותם למשקיעים וחברות בינלאומיות; היעד - לייצר כ-10,000 משרות בתחום הסייבר בעשור הקרוב

ויקי אוסלנדר 20:0207.02.20

עיריית ניו יורק פותחת חזית מול עמק הסיליקון ומשיקה את "מרכז הסייבר העולמי" בשיתוף עם קרן JVP של אראל מרגלית.

 

המרכז שהקימה JVP בלב סוהו צפוי לתמוך בסטארט-אפים בשלבי צמיחה, ולחבר ביניהם לבין משקיעים וחברות בינלאומיות במטרה להפוך אותם לחברות אבטחת סייבר מובילות.

 

במתחם פועלות כבר כיום 28 חברות שמניבות הכנסות שנתיות של מעל ל-10 מיליון דולר, כמחציתן מישראל. ההשקה נערכה השבוע במעמד קונסול ישראל בניו יורק דני דיין, סגנית ראש העיר ניו יורק, ויקי בין, מנכ"ל תאגיד הפיתוח הכלכלי של ניו יורק, ג'יימס פאצ'ט, ובהשתפות השחקנית ומייסדת Goop גווינת' פלאטרו.

 

"ב-2001 שתי הערים שלי היו תחת מתקפה", סיפר מרגלית בהשקת המרכז. "בירושלים התחוללה האינתיפאדה ובניו יורק - התקפת הטרור של 11 בספטמבר. לא רחוק היום שתהיה מתקפת הסייבר של 11 בספטמבר".

 

מרגלית ופאלטרו באירוע ההשקעה מרגלית ופאלטרו באירוע ההשקעה צילום: Shahar Azran

 

מרגלית, שכיהן כחבר כנסת בין השנים 2013 ל-2017, הקים כבר שבעה מרכזי חדשנות בישראל וגייס באמצעות JVP סכום של 220 מיליון דולר עבור השקעה בחברות מרכז הסייבר בניו יורק. מרגלית מצפה כי בחממה יצמחו בשנים הקרובות חדי הקרן - סטארט-אפים בשווי של מיליארד דולר ויותר - ש"יגנו על דמוקרטיות ויחידים", לדבריו.

 

הפרויקט של תאגיד הפיתוח הכלכלי של העיר ניו יורק (NYCEDC) הושק בהשקעה כוללת של 100 מיליון דולר - 30 מיליון דולר מהעירייה והיתר במימון פרטי – וכולל את המרכז של JVP, מרכז נוסף קטן יותר בצ'לסי בניהולה של החברה הישראלית SOSA לקידום שיתופי פעולה, ומסלולי הסמכה אקדמיים וחוץ אקדמיים לתעשיית אבטחת המידע בשיתוף CUNY, NYU, אוניברסיטת קולומביה, אוניברסיטת לה גוורדיה וקורנל טק. לתוכנית שותפים גם גולדמן סאקס, PwC, מאסטרקארד ופייסבוק.

 

התוכנית יצאה לדרך ב-2018 במטרה להפוך את ניו יורק למרכז הגלובלי של אבטחת סייבר. ב-EDC מקווים ליצור מעל ל-10,000 משרות בתחום הסייבר סקיורטי בעשור הקרוב. "פתיחת מרכז הסייבר החדש תקשר בין ערים וחברות עולמיות לבין מערכת הסייבר המשגשגת של העיר ניו יורק ומבטיחה ליצור מקומות עבודה טובים ופתרונות חדשניים בתחום הפורח הזה", אמר מנכ"ל ונשיא ה-EDC פאצ'ט.

 

שוק אבטחת המידע העולמי צפוי לעמוד על 170 מיליארד דולר השנה, והוא סובל ממחסור גדול בכוח אדם. לפי הערכות עד 2021 יהיו מעל ל-3.5 מיליון משרות לא מאוישות, שיקשו על ההתמודדות עם איומיי הסייבר הגדלים. "זה עניין מהותי עבור כל אחת מ-45 חברות הפורצ'ן 500 שממוקמות בעיר", אמר פאצ'ט, "אין שום סיבה שניו יורק לא תהיה הבירה העולמית לסייבר סקיורטי, כאן נמצאים הלקוחות הגדולים ביותר".

 

כחלק מהמאמצים בתחום, פתחה ניו יורק תוכנית הכשרה ייחודית של ארבעה חודשים עבור מועמדים פחות צפויים לשוק עבודה ייחודי זה – מנהגי אובר ועד עובדי השוק הקמעונאי. "כל מה שצריך להפגין היא יכולת לחשיבה מקורית ומחויבות", פירט ראש NYC Cyber ווילסון לין, והסביר כי מטרת התכנית היא לעודד גם מוביליות כלכלית ולהכשיר כל שנה אלף ניו יורקרים שבאופן מסורתי לא לקחו חלק בשוק הטכנולוגיה הרווחי, למשרות כניסה עם משכרות של בין 70 ל-80 אלף דולר בשנה.

 

מרגלית ציין בשיחה עם עיתונאים כי אחד מעקרונות היסוד של התכנית היא להשקיע רק בחברות שפועלות להגן על מערכות, לא חברות התקפיות. הערה שמגיעה גם על רקע דיווחים שליליים רבים בחודשים האחרונים הנוגעים לחברות ישראליות, בהן NSO/

x