$
המדריך

בדיקת כלכליסט

סמסונג Galaxy Note 10 plus: הפאבלט מת, יחי המלך החדש

סמסונג אמנם בראה את קטגוריית הפאבלטים, אך בשנים האחרונות הלכה ובלעה אותה בתוך מכשיריה הרגילים. התוצאה היא הנוט 10 פלוס, טלפון דגל שלא פונה רק לאנשי עסקים כקודמיו - ואף מנצל את המסך הענקי בצורה נהדרת. מצלמה מתקדמת ועט משופר משלימים את החבילה. מה בכל זאת חסר בו?

ניצן סדן 12:0621.08.19

 


 

 

כשסקרתי בשנה שעברה את הגלקסי נוט 9, לא ידעתי שהוא האחרון מסוגו - פאבלט מגודל שנועד למשתמשים עסקיים. אמנם העט הנשלף שלו סיפק פוטנציאל גדול גם עבור יוצרים וחיות מדיה חברתית, אך עבור סמסונג קהל היעד לבש חליפות ועניבות ולא חולצות היפסטרים אירוניות. היורש של הטלפון הזה, נוט 10 לדגמיו, הוא כבר אופרה אחרת.

 

 

בסקירה זו תכירו את ה-Note 10 Plus, דגם בעל מסך 6.8 אינץ' - הכי גדול שהיה לסמסונג אי פעם. החברה בחרה לנצל את הגודל הזה כדי לפנות לכל המשתמשים כולם - יוצרי תוכן, גיימרים, חובבי סושיאל, ביזנס ומה לא. הוא אחת ההוכחות הכי גדולות שאין דבר כזה יותר,פאבלט; לכל מכשירי הדגל יש מסכים ענקיים, וסמסונג חשפה את הגדול מכולם. האם באמת יש לטלפון הזה מה להציע לכל אחד?

נעים להכיר: Note 10 Plus נעים להכיר: Note 10 Plus צילום: ניצן סדן

 

 

עיצוב ומבנה: שוב הדיסקו כאן

 

הנוט 10 פלוס הוא סמארטפון מרשים ביותר: הדגם שהגיע לידי הוא בצבע כסוף שסמסונג מכנה Aura Glow והוא אכן זורח ומנצנץ בהתאם לתאורת הסביבה, הודות למינרלים שהוטמעו בציפוי שלו. העיצוב נראה מהמם בתמונות, אך במציאות פחות זרחני משנדמה, כנראה כדי להתאים גם למשתמשים שמעדיפים סמארטפון עם סטייל פחות דיסקואי. המינוס, לצערנו, הוא שלטלפון אין ציפוי דוחה שמנוניות, כך שטביעות אצבע נראות היטב על גבו.

 

 

כל הצבעים שתרצו, תלוי בתאורה כל הצבעים שתרצו, תלוי בתאורה צילום: ניצן סדן

 

 

מסגרת השלדה אינה עשויה אלומיניום, כי אם פלדה. הרעיון הוא להוסיף למכשיר חוזק מבני, וגם אסתטיות מתמשכת; בניגוד לאלומיניום, פלדה פחות חשופה לשריטות, ולכן תשמור על צבעה לאורך זמן.

 

 

מסגרת דקה, עשויה פלדה מסגרת דקה, עשויה פלדה צילום: ניצן סדן

 

 

רק דבר אחד מטיל צל על החגיגה הזאת: הנוט 10 פלוס הוא מכשיר ענקי. ע-נ-קי. אורכו כשל הוואן פלוס 7 פרו, בעצמו טלפון גדול ביותר, ורוחבו 7.9 ס"מ - אף יותר מהמתחרה הסיני. אלא אם קוראים לכם ת'אנוס או שאקיל אוניל, כנראה שאין סיכוי שתוכלו להשתמש בו ביד אחת בצורה נוחה

 

הגודל הזה גם יחייב אתכם לשנות הרגלים; נוטים לכתוב ביד אחת טקסט קצר הודעות סטייל "כבר חוזר אליך", חיפושי גוגל וכאלה? אופסי, מסך האדג' הקמור שבשולי הטלפון מיקם את האותיות ף', ץ' ואת המספר 0 בצורה שנלחצת בטעות (מקלידים בשמאל? אז ש', ז' ו-1). אם לא תעברו לכתוב בשתי ידיים (או לאחיזה מאוד רופפת בטלפון), תכתץבו הרףבה יותר מהאותיות הללו ממה שףתכננתם.

 

 

להקליד ביד אחת? בהצלחה עם זה להקליד ביד אחת? בהצלחה עם זה צילום: ניצן סדן

 

 

הנוט 10 פלוס אינו סתם מנופח; סמסונג עמלה להקטנת הפרופיל שלו, ביצעה שינויים גדולים בארכיטקטורה הפנימית והתוצאה ניכרת: ל-10 פלוס מסך גדול משמעותית משל הנוט 9 מאשתקד, אך הוא דק, קל וצר ממנו.

 

 

 צילום: ניצן סדן

 

 

פיזית, המינוס הכי קטן של הטלפון הוא גם הכי מעצבן: שקע האוזניות הסטנדרטי? זה שכל היצרניות נפטרו ממנו וסמסונג לא? לא תמצאו אחד בנוט החדש; סמסונג שלחה אותו לחווה רחוקה, בה יוכל לשחק עם פיתוחים אחרים שכולנו אהבנו ולא נראה יותר. השקע הסטנדרטי איפשר להאזין למוזיקה תוך כדי טעינה, והיה פיתרון נוח ביותר, אך כמו כל שאר היצרניות, סמסונג אוהבת כסף יותר משהיא אוהבת את הנוחות שלנו, ורוצה למכור לנו אוזניות אלחוטיות.

 

תצוגה וממשק: העט הפך למטה קסמים

 

המסך מעולה, וכל סופרלטיב יתבזבז עליו: סמסונג נתנה לנוט 10 פלוס תצוגת סופר AMOLED בהירה ביותר, שקריאה גם תחת תאורה ישירה, ואיכות הצבע מרשימה. רק דבר אחד היה הופך אותה לטובה יותר: קצב רענון של יותר מ-60 הרץ. זה אפשרי - וואן פלוס שמה פאנל 90 הרץ ב-7 פרו שלה. מי יודע, אולי סמסונג שומרת את התכונה הזו ל-S11 של השנה הבאה.

 

 

איכות התצוגה משובחת איכות התצוגה משובחת צילום: ניצן סדן

 

 

כפתור ההפעלה עבר דירה מדופן ימין לדופן שמאל. החדשות הטובות: כפתור ביקסבי הייעודי עבר דירה לפח האשפה, ומי שירצה להפעיל את הסייענית החכמה של סמסונג (דוברים קוריאנית? אני מתכוון אליכם) יצטרך ללחוץ לחיצה ארוכה על הכפתור. זה מאוד לא-אינטואיטיבי, משום שלרוב אנו לוחצים כך כדי לכבות את הטלפון או להפעילו מחדש. והדבר האחרון שבא לי לראות כשאני מנסה לסגור את הנוט שלי הוא את ביקסבי, מנסה לשאול מה תוכל לעשות עבורי באלגנטיות של כוס זכוכית סדוקה.

 

העט הנשלף שופר העט הנשלף שופר צילום: ניצן סדן

 

 

הנוט החדש זכה בעט חדש, בו ג'ירוסקופים ומד תאוצה. בעזרתם, הוא יכול לדעת אילו תנועות אתם עושים איתו באוויר. הסטיילוס כבר תיפקד כשלט רחוק לצמצם המצלמה או למצגות בנווט 9, ועתה קיבל יכולת לתפקד כמעין "מטה קסמים": הנפת הסטיילוס מול המצלמה מאפשרת לשלוט ברכיבים ספציפיים שלה - זום, מצב צילום, מעבר בין מצלמה קדמית ואחורית ועוד.

 

מטה הקסמים של סמסונג מטה הקסמים של סמסונג צילום: ניצן סדן

 

 

לראייתי, זה גימיקי נורא ולא שימושי כלל, אך הפוטנציאל גדול; די בחברה שתפתח משחק בסגנון הארי פוטר שנשען על הסטיילוס כמטה, ויתכן שיהיה ללהיט.

 

הסטיילוס מסוגל גם לתרגם טקסט כקוויקשנרי, להפוך כתב יד למלל אופיס, לכתוב על המסך כשהוא סגור ועוד תכונות שכבר ראינו. החידוש המרכזי הוא התמיכה ביישומי מציאות מוגברת. למשל, אפשר לצייר אלמנטים וירטואליים בפריים המצלמה, וליצור ישויות תלת ממד מרחפות. גם זה נשמע גימיקי, אך צפוי לקסום לצעירים שמנסים להכניס יותר אופי לסטוריז שלהם.

 

ציורים באוויר ציורים באוויר צילום: ניצן סדן

 

 

ממשק התוכנה עצמו לא שונה משל הגלקסי S10, ונשען על אנדרואיד 9. הוא די נוח, וכולל סנכרון טבעי עם מחשבי ווינדוס 10 דרך אפליקציית DEX חדשה. זה עובד היטב, ונוח מאוד. שיקוף הממשק הוא מלא, ומאפשר גם לכתוב בסטיילוס על תוכנות אופיס.

 

העט מדויק מאוד, ומי שאוהב לצייר יהנה ממנו מאוד העט מדויק מאוד, ומי שאוהב לצייר יהנה ממנו מאוד צילום: ניצן סדן

 

 

הטלפון כולל כמה וכמה אפליקציות מיותרות מבית סמסונג - למשל, דפדפן סמסונג ואפליקציית הדרכה ובה הטבות למשתמש שכלל לא זמינות בישראל ופרסומות למוצרי סמסונג אחרים. אפליקציה חריגה אחרת היא סמסונג Global Goals, שמאפשרת למשתמש לצפות בפרסומות, כשההכנסות מהן נתרמות לארגונים למלחמה בעוני או שיפור השוויון החברתי. אני אוהב את הרעיון; אם כבר פרסומות, אז שיהיו למטרה טובה. והנה רעיון עוד יותר נחמד, סמסונג; תירמי קצת מהכנסותיך מכל טלפון לארגוני מלחמה בעוני וכיו"ב, וכך גם לא יהיו תקועות פרסומות בממשק שלנו, וגם יגיעו כספים למטרות ראויות.

 

מצלמה: סופרים כוכבים 

 

הנוט 10 פלוס קיבל מערך צילום שמורכב מארבעה חיישנים. שלושה מהם כבר פגשנו, במכשיר הגלקסי S10 פלוס: חיישן 12 מגה-פיקסל בעל עדשה דינמית שנעה בין תחנות צמצם f/1.5, f/1.8 ו-f/2.4; חיישן 16 מגה-פיקסל בעל עדשה רחבה; וחיישן 12 מגה-פיקסל בעל עדשת זום שמגדילה פי שניים. החומרה שופרה קצת וכוללת ייצוב תמונה טוב יותר. החיישן הרביעי הוא סנסור TOF, אשר נועד לאמוד מרחקים אל שטח הפנים של עצמים בפריים, ולייצר כך מיקוד מדויק יותר - ולסרוק עצמים בתלת ממד.

 

 

מצלמות המכשיר מצלמות המכשיר צילום: ניצן סדן

 

 

סמסונג הדגימה כיצד ניתן לסרוק בובה או צעצוע, להפוך אותו לעצם תלת ממדי, שמחקה תנועות של משתמשים אנושיים. בכך, ניתן להכין בקלות אנימציות לילדים, בכיכובם ביחד עם הצעצועים שלהם. זה קצת מסורבל וגם לא הכי אינטואיטיבי, אבל עובד. המצלמות מפיקות תמונות מעולות ביום, גם בתאורה לא הכי מאוזנת. מערך הצילום הזה הוא אחד הטובים שבשוק המובייל כיום.

 

 

צילום יום צילום יום צילום: ניצן סדן

 

 

השיפור הכי גדול הוא בצילום הלילה; שילוב של אופטיקה מוצלחת ואלגוריתמיקה מאוזנת מפיק תמונות מוארות מאוד ללא איבוד פרטים משמעותי. למעשה, אפשר לראות גם כוכבים בשוטים מסוימים, וזה מאוד נחמד.

 

 

חושך? לא אצלנו חושך? לא אצלנו צילום: ניצן סדן

 

 

יכולות הווידאו של המכשיר שופרו משמעותית אף הן. שימוש במיקרופון כיווני ואלגוריתם שמסנן רעשי רקע מאפשר להקליט אודיו מדויק יותר בכל סרטון. זה לא ברמה של אולפן, אך עדיין טוב משל סמארטפונים אחרים. כמו כן, צילום הסלפי בווידאו שודרג, והפריים נראה מואר יותר בסביבות חשוכות. למשל, פאבים והופעות.

 

ביצועים וזמן סוללה: כוח על, עם חיסרון מפתיע

 

הנוט 10 פלוס שבידי מונע במעבד האקסינוס 9825 של סמסונג, שהוא חזק וחסכוני (דגמים אחרים מונעים ב-855 פלוס של קוואלקום). זיכרון הפעולה שלו עומד על 12 גיגה-בייט, יותר משל הלפטופ הממוצע, ולא ברור מה עושה איתו הטלפון. זיכרון הוא רכיב שצורך אנרגיה בכל רגע שהמכשיר פועל, אך לא משתמשים בכולו כל הזמן, או אפילו רוב הזמן. כך או כך, ביצועי הנוט 10 פלוס מעולים ולא חשתי בשום השתהות בפעולתו. מרחב האחסון עומד על 256 גיגה-בייט, והנוט תומך גם בכרטיס זיכרון של עד טרה-בייט. מי צריך מרחב אחסון טיטאני כזה על טלפון נייד? אין לי מושג, ואני לא בטוח שלסמסונג יש, אבל נחמד להגיד "שלנו הכי גדול".

 

 

מצלמת הסלפי שבראש המסך מצלמת הסלפי שבראש המסך צילום: ניצן סדן

 

 

הטלפון קיבל תא אידוי ייעודי בתוך גופו, רכיב שנועד לסייע בפיזור חום ושמירה על טמפרטורה סבירה במאמץ. הרעיון הוא לאפשר לגיימרים להטיס עליו משחקי מובייל שעות ארוכות ברזולוציה הגבוהה ביותר. זה עובד לא רע; ישנה התחממות והיא גם מורגשת, אך לא מפריעה.

 

הסוללה היא ההפתעה הגדולה בסיפור: יש לנוט 10 פלוס סוללת 4,300 מיליאמפר-שעה, חזקה ביותר, אבל היא לא מחזיקה יומיים פלוס-פלוס כמו בנוט 9: הטלפון הזה מחזיק בערך יום בשימוש סביר. אין מה לעשות, המסך הברונטוזאורי הזה גובה מחיר, וכך גם שבבי הזיכרון.

 

 

מי היה מאמין שהתחלנו את היום עם 100% מי היה מאמין שהתחלנו את היום עם 100% צילום: ניצן סדן

 

 

אפשר להוציא ממנו יותר זמן שימוש, אם מורידים את רזולוציית התצוגה, סוגרים אפליקציות שרצות ברקע ועוד דברים שניתן לעשות מלוח הבקרה. אבל הרעיון במכשיר מעולה הוא לקבל את המקסימום גם בלי נבירה בתפריטים והתעסקות. זה לא שזמן הסוללה עושה את הנוט בלתי-שמיש, והמשתמש הסביר יסתדר איתו לא רע - אך אני מודה שציפיתי ליותר.

 

סיכום ואלטרנטיבות

 

הנוט 10 פלוס הוא טלפון מרשים ונכון לרגע זה, כנראה הכי מתקדם בעולם; עם יכולות המציאות המוגברת, ביצועי המצלמה, העט וכו' יש לחברה בהחלט במה להתגאות - הנוט שלה עושה יותר, עבור יותר סוגי משתמשים, מה שעשוי לתרום משמעותית למכירותיו. הבעיה המרכזית של הטלפון היא העובדה שאינו מתאים לכל כיס, בשני מובנים; מחירו הרשמי של הטלפון מתחיל ב-4,199 שקל, הסלולרי הכי יקר של סמסונג בישראל (1,200 דולר בארה"ב). הוא גם מוצע עם אחריות של שנתיים במקום שנה, אך בכל מקרה מדובר במוצר יקר מאוד. בנוסף, הוא באמת גדול בצורה שיכולה להרתיע חלק מהמשתמשים. כשפונים לאנשי עסקים שצריכים לצפות בטבלת אקסל גדולה, תצוגה ענקית היא פלוס. אבל הקהל הרחב לאו דווקא צריך כזה מין קולנוע בכיס.

 

 

 

בהשוואה למתחרים, הנוט 10 פלוס מביא איתו הרבה מאוד, והיתרון המרכזי הוא העט שאין לאחרים. אבל סמסונג מתחרה גם במחירי השוק, שבישראל צוללים במהירות; הנוט 9 של השנה שעברה - טלפון משובח ועתיר יכולות, שאמנם נופל מה-10 פלוס בביצועי המצלמה אך טוב מאוד בכל סעיף אחר - כבר נמכר בכ-2,200 שקל. בשורה התחתונה, הנוט 10 פלוס הוא הטוב ביותר שיש לסמסונג להציע, ומתחרותיה יצטרכו לזנק לגובה כדי לבנות חוויית צפייה טובה יותר וחוויית שימוש יותר ורסטילית. ואולם, הן הולכות ומשתפרות בכך; המייט 20 פרו של וואווי מאשתקד הציג שורת יתרונות על פני הנוט 9 שנחשף קצת לפניו - ויורשו נמצא כבר מעבר לפינה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x