$
הייטק והון סיכון

לראשונה בישראל: הכשרת אבטחת מידע ייעודית לאנשים עם מוגבלויות

המיזם יכשיר בני 21 ומעלה על הרצף האוטיסטי בתפקידי בקרת אירועי סייבר בארגונים; מסלול ההכשרה יכלול חניכה מנציגי חברות כ-IBM, פייסבוק, בנקים גדולים ועוד. את הפרויקט יזם רם לוי מחברת קונפידנס בשיתוף "סיכוי שווה" ומערך הסייבר הלאומי

שירות כלכליסט 13:4023.07.19

אתמול (ב') נפתח בישראל קורס ראשון מסוגו שמאפשר לאנשים עם מוגבלויות לטפח קריירה בתחום אבטחת המידע. הקורס הוא יוזמה של מערך הסייבר הלאומי, רם לוי, מנכ"ל חברת הסייבר קונפידנס, מיזם הפייסבוק והלינקדאין סיכוי שווה, ארגון אלאור - ומבוצע במימון משרד העבודה והרווחה.  

 

היוזמה החלה כאשר לוי פנה לצוות סיכוי שווה ובהמשך גם למערך הסייבר הלאומי; הוא הציע להרחיב את מעגל העוסקים המקצועיים באבטחת מידע, כדי לאפשר לאנשים עם מוגבלות להשתלב בתחום. את הקורס מובילים ומממנים מערך הסייבר הלאומי ומשרד העבודה והרווחה. במחזור הראשון שלו משתתפים 16 תלמידים ותלמידות על הרצף האוטיסטי בני 21 ומעלה.

 

אבטחת מידע. אילוסטרציה אבטחת מידע. אילוסטרציה צילום: שאטרסטוק

 

 

הלימודים יימשכו חודש וחצי ויכללו הכשרה תאורטית ומעשית במכללת שיא סקיוריטי. ההכשרה תכלול חיבור של מנטור מקצועי מטעם חברות שונות, ביניהן חברת החשמל, פייסבוק ישראל, IBM ישראל, בנק הפועלים, בנק דיסקונט, IPSEC וקונפידנס. ההכשרה תתמקד באחד המקצועות בתחום האבטחה - עבודה כבקר במרכזי ניהול אירועי הסייבר בארגונים (SOC).

 

המרצה הראשי בקורס הוא יקי בן ניסן, מנהל תחום ומרצה בכיר במכללת שיא סקיוריטי, שבחר במשתתפי הקורס לאחר שראיין עשרות מועמדים. בסוף ההכשרה התלמידים ייגשו למבחן הסמכה של מערך הסייבר הלאומי והמסיימים אותו בהצלחה יקבל תעודת מוסמך לתחום הגנת הסייבר. בהמשך, ייקלטו בארגון שליווה אותם בהכשרה כדי שיצברו ניסיון תעסוקתי, וחלקם אף עשויים להיקלט למסגרת עבודה קבועה באותו הארגון. 

 

אורן הלמן, מייסד מיזם "סיכוי שווה", שהיה שותף להכנת הקורס, גיוס המועמדים והמעסיקים ואב לילדה עם צרכים מיוחדים, בירך בפתיחת הקורס ואמר: "להכניס לעולם הסייבר אנשים עם מוגבלות – קוגניטיבית, נפשית, פזית או על הרצף האוטיסטי – זו פשוט מהפיכה. לא רק של שילוב, אלא של הכלה (שזה הרבה יותר משילוב). יש בישראל יותר ממיליון אנשים עם מוגבלות, 60 אחוז מתוכם מובטלים. האנשים הללו, בזכות המוגבלות שלהם, מביאים איתם נקודות ראות שונות ומגוונות - וזה בדיוק מה שסייבר צריך: חשיבה מחוץ לקופסה".  

 

אבי וייסמן, מנכ"ל שיא סקיוריטי, מסר: "חלק ניכר ממי שמוגדרים כ-'בעלי מוגבלויות' הם בעלי יכולות תפקודיות גבוהות, ולעתים הם גם בעלי כישורים גבוהים מהנורמה בחלק מהתפקודים היומיומיים הטיפוסיים".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x