$
הייטק והון סיכון

JVP, סמסונג ובוש משקיעות ביוניספקטרל הישראלית

Unispectral פיתחה טכנולוגיה לניתוח תמונות שיכולה לקבוע אם החומר המצולם הוא מוצק, נוזל או גז ותדע לקבוע האם הירק בסופר מרוסס או האם הכתם על הכביש הוא שמן או מים

מאיר אורבך 12:2005.04.16

חברת הסטארט-אפ הישראלית, יוניספקטרל (Unispectral), גייסה 7.5 מיליון דולר בסבב גיוס ראשון. הגיוס הובל על ידי קרן Jerusalem Venture Partners) JVP) בהשתתפות קרנות ההשקעה של RBVC, סמסונג (Samsung Catalyst Fund) וקרן החדשנות מומנטום של אוניברסיטת תל אביב. הגיוס יאפשר לחברה להאיץ את תהליך פיתוח המוצר שלה. החברה מעסיקה כיום 12 עובדים ברמת גן, ובכוונתה לגייס נוספים בשנה הקרובה. 

 

יוניספקטרל, שנוסדה בשנת 2016, מפתחת חומרה ותוכנה לחיישן צילום המיועד למגוון שימושים בשוק הפרטי. הטכנולוגיה של החברה יכולה להבדיל בין מוצקים, נוזלים וגז. כך לדוגמה, קונה בסופרמרקט יוכל לצלם באמצעות הסמארטפון את הירק שברצונו לקנות והאפליקציה תעדכן אותו האם הירק טרי, האם רוסס בחומרים כימיים וכו׳. תייר יצלם שטר כסף והאפליקציה תבדוק אם הוא אמיתי או מזוייף, מצלמה שמותקנת ברכב תודיע לנהג האם הכתם שעל הכביש הינו מים או שמן ואילו דייר בבית יצלם את המזגן והאפליקציה תעדכן האם צריך לנקות את המסנן. שיטת ההדמיה המהפכנית המפותחת בחברה, אף תספק ביצועים חסרי תקדים בצילום בחשיכה, באיכות צבע עשירה וברזולוצית תמונה משופרת בהרבה מהמקובל כיום.

רמי פייג מנכ"ל יוניספקטרל. מעבר מראיה אנושית לראיה ממוחשבת רמי פייג מנכ"ל יוניספקטרל. מעבר מראיה אנושית לראיה ממוחשבת צילום: רני פרל

 

הטכנולוגיה של יוניספקטרל מבוססת על 7 שנות מחקר באוניברסיטת תל אביב, ומומנה, החל משנת 2014, על ידי השקעה של כחצי מיליון דולר של קרן החדשנות הטכנולוגית "מומנטום" של האניברסיטה. 

 

"אנו ממציאים את המצלמה הדיגיטלית הקומפקטית הראשונה בעולם, בעלת יכולות צילום וחישה ספקטרלית מתקדמת", אומר רמי פייג, מנכ"ל יוניספקטרל. "המהלך ימצב אותנו כמי שמובילים את התהליך העולמי של מעבר מראיה אנושית לראיה ממוחשבת".

 

"יוניספקטרל מפתחת טכנולוגיה שממציאה מחדש את שוק הטלפונים הניידים", אומר קובי רוזנגרטן, שותף מנהל ב- JVP, "שוק הניידים צמא כיום לטכנולוגיה חדשה, שתשנה את הדרך בה אנו מבינים ומנתחים את סביבתנו".

 

יוניספקטרל הוקמה ע"י צוות יזמים מנוסה: פרופ׳ דוד מנדלוביץ, שפירסם כ-200 מאמרים, רשם מעל 40 פטנטים, ואף הקים וניהל מספר מיזמים מצליחים. אריאל רז, אשר כחלק מעבודת הדוקטורט שלו פיתח את הפטנטים המהווים את הבסיס המדעי לפיתוח הטכנולוגי בחברה. רמי פייג (אל"מ במיל'), מנכ"ל החברה, ניהל את המחלקה הטכנולוגית של חיל המודיעין, גוף טכנולוגי המונה כאלף מהנדסים ומומחים טכנולוגים, והינו חתן פרס ביטחון ישראל

בטל שלח
    לכל התגובות
    x