$
הייטק והון סיכון

Yodas מגייסת 2 מיליון דולר עבור שירות קונסיירג' למתכנתים מבוקשים

יודאס הישראלית פיתחה מנוע חיפוש משוכלל שעוזר למתכנתים הטובים ביותר בשוק למצוא את המשרה הבאה שלהם. פילוח השוק שלהם שם את הדגש על פרמטרים כמו היקף צמיחה, ותק ממוצע והיסטוריית גיוס

אסף גלעד 10:3815.02.16

בועת השכר בהייטק העולמי כאן כדי להישאר, אך מסתבר שבתוך הבועה הזו חיה ובועטת בועה נוספת, זו של המתכנתים הטובים ביותר. אלו אותם אנשים שמעולם לא חיפשו עבודה, שנאלצים לדחות הצעות שמגיעות אליהם מדי יום ושנוטים לקבל הצעה רק כאשר היא עונה על כל התנאים שלהם, ואף יותר מכך. מתכנתים מבוקשים יסכימו לעבור מקום עבודה רק כאשר הבוס החדש שלהם הוא גורו טכנולוגי מוכר, כשהחברה החדשה תורמת לקוד הפתוח או אם מדובר ברילוקיישן או בעבודה עבור ענקית אינטרנט מוערכת. השדרוג בשכר הוא כמובן חלק מהעניין.

עבורם בדיוק הוקם הסטארט-אפ החדש Yodas שגייס היום 1.95 מיליון דולר בכדי למלא את כל משאלותיהם. בשבוע שעבר דיווחנו כאן על Woo שגייסה סכום דומה בכדי לאפשר לאותם מתכנתים חיפוש עבודה דיסקרטי. השירות של Yodas אמנם אינו דיסקרטי כמו זה של Woo, אך הוא מיועד באופן אקסלוסיבי לשני העשירונים העליונים של המתכנתים, שמוכנים לעשות את הצעד הבא בקריירה. אלה עובדים שלא רק טובים מאוד במה שהם עושים, אלא גם ידועים בקרב הקהילה, ואת הדוגמאות לקוד המשוכלל שפיתחו ניתן לראות באתרים כמו גיטהאב או סטאק אוברפלואו.

מייסדי Yodas: מימין לשמאל משמאל לימין: ואדם רוזנטל, ניר דרמר ורן תבורי מייסדי Yodas: מימין לשמאל משמאל לימין: ואדם רוזנטל, ניר דרמר ורן תבורי צילום: יח"צ

 

השירות של יודאס דורש אקטיביות מהמועמד. המתכנת לא רק פונה לחברה בכדי לשמוע על הצעות מעניינות, אלא נדרש גם להסכים שהחברה תחשוף את פרטיו למעסיק הפוטנציאלי. סך הכל, הדבר נעשה לטובתו תוך התגאות בפרופיל הקידוד שלו באתרים השונים, כך שעבור שני הצדדים לא מדובר בסוד. עם זאת, יודאס מבטיחה דיסקרטיות כלפי כל גורם אחר. הפנייה אל השירות מצד המתכנת נעשית באמצעות תוכנת צ'ט ייעודית, וכאשר ישנה התאמה בינו לבין מעסיק פוטנציאלי הוא מחובר היישר אל ראש צוות הפיתוח הייעודי, תוך דילוג על מתווכים. רק לאחר שמתחיל תהליך ההשמה נוצר קשר גם עם מנהלי הגיוס ופונקציות נוספות בארגון.

 

הייחוד של יודאס טמון במנוע חיפוש משוכלל שפיתחה, שעוקב אחר הפרמטרים שבאמת מעניינים את המפתח האיכותי. תוך מעקב אחר פרטי מידע גלויים ברשת, יודאס יודעת לפלח עבור המועמדים את מקומות העבודה הפוטנציאלים עבור מה שמעניין אותם באמת: היקף הצמיחה של החברה, ותק ממוצע של עובד בצוות, הזמן מאז הגיוס האחרון או עד הגיוס הבא, איכות המנהלים או תרומה לקוד הפיתוח. את המידע הזה משיגה יודאס ללא שיתוף פעולה של החברה, מה שחושף עבור המועמדים מידע אמין שעד כה לא היה זמין להם.

 

באמצעות הפילוח שלהם יכול המועמד לקבל את כל המשרות בחברות שעונות להגדרות צרות מאוד, שהרי מתכנתים מבוקשים בוחרים תמיד את מקום העבודה הבא שלהם בדיוק של פינצטה. למשל, "תנו לי את כל ההצעות שיש לכם בחברות פינטק בנות שנה, שחוות צמיחה מהירה בחצי השנה האחרונה, שמעסיקות פחות מ-50 עובדים ושגייסו לאחרונה סיבוב של מיליוני דולרים".

 

יודאס, ששואבת את שמה מדמותו של יודה, המנטור מסרטי "מלחמת הכוכבים'", שמה דגש על מרכיבים בפיתוח קריירה,לאחר שהמייסדים ניר דרמר, רן תבורי ואדם רוזנטל נתקלו בבעיות דומות של ייעוץ לחבריהם. "במציאות של היום, כאשר אנחנו רוצים לקנות מוצר אנו יכולים תוך דקות ספורות לבצע מחקר שוק ולהגיע למסקנה מהו המוצר המתאים לנו, אבל לא זה המצב בקבלת החלטות משמעותיות בקריירה", אומר ל"כלכליסט" ניר דרמר, מנכ"ל יודאס ואחד ממייסדיה."במרוצת השנים היינו עדים למספר רב של מקרים בהם אנשים מוכשרים פספסו הזדמנויות או נכנסו למצבים שנראו כהזדמנויות אך התבררו כלא מתאימים, וזאת עקב המידע החלקי שעמד לראשותם. Yodas התחיל מתוך אכפתיות ורצון לעזור, מצאנו את עצמנו מייעצים ליותר ויותר חברים בצמתי החלטה בקריירה שלהם, מתוךהניסיון וההיכרות עם התעשיה; והנסיון הזה הוא שהפך לבסיס למוצר של יודאס".

 

Yodas בוגרת המאיץ החדש של גיגי לוי בעמק הסיליקון, NFX Guild. היא סיימה את המחזור הראשון שמנה 16 חברות, מתוכן 5 שהוקמו על ידי יזמים ישראלים. כיום היא ממוקמת בבנימינה, בבניין שאוכלס בעבר על ידי Scale IO שנמכרה ל- EMC ב- 170 מיליון דולר, ובמתחם שבו הוקמהגם פייבר, שעברה בהמשך הדרך לתל אביב. יודאס מעסיקה כיום את שלושת המייסדים, אך בכוונתם לגייס עד סוף השנה מעל 10 עובדים. החברה מתמקדת במכירות בעמק הסיליקון בלבד ואינה פעילה בשוק הישראלי.

 

בזכות השהות ב-NFX והנסיון של המייסדים בתעשייה, היא גייסה לשורותיה חבר משקיעים בכירים מהעמק: ג'יימס קורייר וסטן צ'ודנובסקי, מנהל פרויקט מסנג'ר בפייסבוק, שפעילים ב-NFX והקימו בעברם את את Tickle שנרכשה על ידי ענקית ההשמה מונסטר. מעורבים בחברה. גם השותף המנהל בקרן SignalFire,כריס פארמר, שהקים את אחת מחברות ההשמה הגדולות בסן-פרנסיסקו והיה אחד המשקיעים הראשונים בלינקדאין. עוד שותפים לגיוס גם NFX וקרן אלבייטור הישראלית.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x