$
מכשירים ומדריכים

בדיקת כלכליסט

סוף סוף יש מה לראות באפל TV

אפל TV מודל 2015 מציע ממשק בסגנון אייפון, שלט מוצלח וחוויית צפייה וגיימינג כיפית מול מסך הטלוויזיה. בישראל הוא מעט מוגבל ומתקשה לשמש תחליף אמיתי לכבלים או ללוויין

עומר כביר 13:1225.11.15

עם כל הכבוד לאפל, עד העת האחרונה אפל TV לא היה מציאה גדולה. הסטרימר של החברה שימש מוצר נישה מוגבל ומסורבל למדי, שקיבל לא מעט ביקורות שליליות (גם אצלנו ב"כלכליסט"). בקופרטינו חזרו לשולחן הסרטוטים ובסוף החודש שעבר הוציאו גרסה חדשה לגמרי לסטרימר, הן ברמת החומרה והן ברמת התוכנה.

 

 

בדיקת "כלכליסט" מראה שההשקעה השתלמה בסך הכל: מי שמחפש גישה נוחה למגוון גדול של תכנים בידוריים, לצד חוויית גיימינג משפחתית, עשוי לגלות שהגרסה החדשה היא פתרון מוצלח ולא יקר מבחינתו. ועם זה, היא סובלת ממגבלות בשימוש בארץ, ואינה מהווה תחליף ל־HOT או ל־yes מבחינת הצופה הישראלי, בגלל היעדר הזמינות של שירותי סטרימינג כמו נטפליקס.

 

סרטים באפל TV סרטים באפל TV צילום: עומר כביר

 

סירי במקום כפתורים

 

חיצונית המכשיר דומה למדי לדור הקודם. קופסה קטנה ושחורה ולה נורית חיווי בצדה הקדמי, חיבורים בצדה האחורי ומעבד מתקדם בקרביים.

 

השדרוג המורגש ביותר הוא השלט הרחוק: בשעה ששלטי טלוויזיה הולכים ונהיים מסובכים עם השנים, אפל TV מציע מינימליזם מופתי עם שישה כפתורי תפעול בלבד. מעליהם יש משטח מגע כמו הטאצ'פד במחשב, ובפנים יש גירוסקופ וחיישני תאוצה שימושיים למשחקים. קל להבין איך השלט עובד, אך הוא עדיין מספק יכולות שליטה רחבות ומגוונות. וכן, אפשר לתפעל אותו מתחת לשמיכה ביד אחת.

 

הסטרימר החדש של אפל השתפר מאוד הסטרימר החדש של אפל השתפר מאוד צילום: עומר כביר

 

מערכת ההפעלה בסיסית למדי. אחרי ההתקנה הראשונית שכוללת בחירת שפת ממשק (אין עברית) ומדינה (יש ישראל), מגיעים למסך הפתיחה שבו מוצגות הקטגוריות השונות: סרטים, סדרות (לא זמין בארץ), אפסטור, תמונות, מוזיקה, חיפוש, חיבור למחשבים והגדרות. עיקר הניווט מתבצע באמצעות מחוות החלקה (סווייפ) על משטח המגע, בממשק שמזכיר למדי את המשטח של האייפון.

 

יישום החיפוש מאפשר למצוא במקום אחד אפליקציות או סדרות וסרטים לפי שם הכותר, השחקן או איש הצוות שמעורב בו, כמו במאי או מפיק. זה רעיון מוצלח, אך המקלדת הווירטואלית בטלוויזיה ממש לא אידיאלית. השימוש במחוות המגע אמנם נוח, אך כל האותיות מסודרות בשורה אחת על גבי המסך, והחוויה נפגעת במידה רבה.

 

השימוש בסירי פשוט בהרבה: צריך רק להחזיק את כפתור המיקרופון. רוצים סרטים עם מייקל דגלאס, סרטים בבימוי ספילברג או קומדיות רומנטיות? רק תגידו. יכולות זיהוי הקול עובדות מצוין, וסירי מוצאת תכנים לא רק באייטיונס אלא גם באפליקציות חיצוניות. יש רק בעיה אחת: אם אתם משתמשים באייטיונס הישראלית, היא לא תעבוד לכם. מה שכן, סירי מאפשרת לדלג קדימה או אחורה בקלילות בצפייה בווידיאו (קפצי אחורה 15 שניות, קדימה 4 דקות וכו'), וזה הרבה יותר נוח מהכפתורים המסורתיים.

 

מגבלה נוספת, אוניברסלית הפעם, היא שיכולות הסטרימינג של אפל TV מוגבלות בהתחשב שמדובר ב... ובכן, סטרימר. אי אפשר להזרים למסך הטלוויזיה בחופשיות את כל התכנים שנמצאים על המחשב בבית. אפשר להתחבר למחשב שמריץ אייטיונס ולהזרים את התכנים שנמצאים בספרייה המקומית של התוכנה, וכן, עקרונית אפשר לצרף לאייטיונס תכנים ששמורים על המחשב, אך לא תמיד הם בפורמט נתמך ובכל מקרה מדובר בכאב ראש. משתמשי מק יכולים גם לשתף את מסך המחשב על אפל TV באמצעות תכונת AirPlay, אבל מדובר בפתרון עקום שעלול להוביל לירידה באיכות ולהיתקעויות.

 

השופינג עוד בדרך

 

חנות המוזיקה של אייטיונס כבר פעילה באופן מלא בישראל, אך בתכנים אחרים המצב פחות טוב. סדרות אין כלל, ומבחר הסרטים מכובד אך לא אדיר: הרבה דיסני (כולל מארוול ופיקסאר) ולהיטים עדכניים כמו "משימה בלתי אפשרית: אומת הצללים", "אסון מהלך" של איימי שומר ואפילו "אפס ביחסי אנוש" הישראלי והמצליח. מי שמוכן לשלם כ־50 שקל לרכישת סרט או כ־15 שקל להשכרה, ימצא בנקל מה לראות.

 

אפל טיוי אפל טיוי

 

פריצת הדרך האמיתית היא בחנות האפליקציות, שלראשונה מציעה ממשק פיתוח מתקדם וגישה רחבה למפתחים. התוצאה היא שמגוון רחב של אפליקציות שימושיות פותחו במיוחד בעבור אפל TV. נכון, כמה מהבולטות — נטפליקס, הולו, HBO GO ואחרות — אינן זמינות למשתמש הישראלי הלא מתחמן, אך רבות אחרות כן. המוצלחות שבהן הן אפליקציית TED, "הוול סטריט ג'ורנל" וכמובן יוטיוב, שמספקים וידיאו באיכות גבוהה ללא זמן המתנה גדול.

 

והשוס האמיתי של אפל TV מודל 2015 הוא כמובן — המשחקים. המבחר כרגע עוד לא גדול, ומורכב מכמה עשרות כותרים שהמפתחים התאימו לאמצעי השליטה הייחודיים של המערכת ולחיישני התנועה המתקדמים שנוספו לה.

 

בדקנו שלושה מהם. Crossy Road הוא משחק מובייל מצליח שעבר לאפל TV כמעט אחד לאחד, וההבדל העיקרי הוא בשליטה, באמצעות הטאצ'פד במקום מסך המגע — מה שנוח יותר ומאפשר לשבור שיאים. Rayman Adventure, משחק פלטפורמה בזיכיון ריימן הוותיק, משתמש היטב במשטח המגע בשלט, וגם הגרפיקה עברה היטב למסך הגדול ונראית כמו סרט מצויר. גיימרים שמחפשים קצת יותר אקשן ימצאו אותו ב־Asphalt8, משחק מירוצים קצבי ואיכותי שמאפשר להשתמש בשלט כהגה.

 

אפילו באחד מהמשחקים לא תמצאו איכות גרפיקה, סאונד או הפקה כמו במשחקי מחשב וקונסולות יקרים, וזו גם לא המטרה. אפל TV מנסה להביא את שוק משחקי הקז'ואל הרווחי אל הטלוויזיה, ומההתנסות שלנו עושה זאת בהצלחה רבה. המשחקים שבחנו מהנים, מעבירים את הזמן ובעיקר לא מחייבים — אפשר להיכנס, לשחק כמה דקות ולעבור הלאה. בדיוק מה שמשחק קז'ואל אמור לעשות. הסטרימר גם תומך בחיבור שלט גיימינג חיצוני, ונשאר פתח ליצירת משחקים רציניים ומורכבים מאלה.

 

גם אפליקציות שופינג ולייף סטייל זמינות לאפל TV, כמו GILT. האפליקציה מאפשרת לצפות במוצרים השונים על המסך הגדול, אם כי נראה שלא הושקעה מחשבה מספיקה ביצירת ממשק שמנצל אותו ואת השלט הרחוק כראוי. נראה שזה רק עניין של זמן עד שיגיעו אפליקציות שישכילו לעשות זאת ויזניקו את חוויית השופינג בטלוויזיה קדימה.

 

אפל טיוי

מעבד: A8 של אפל, 64-ביט

נפח אחסון: 32 או 64 גיגה-בייט

אמצעי שליטה: שלט מינימליסטי בעל שישה כפתורים ומשטח מגע, אפשר לחבר שלט גיימינג חיצוני

חיבורים: רשת, HDMI ו-USB-C (כרגע רק לצורכי תמיכה ושירות)

מחיר: 890-1200 שקל באיידיגיטל, מעט פחות אצל יבואנים עצמאיים

בטל שלח
    לכל התגובות
    x