$
הייטק והון סיכון

PlayBuzz גייסה 16 מיליון דולר

החברה של שאול אולמרט ותום פחיס, שמפיצה תוכן ויראלי, חידונים ומשחקוני רשת, גייסה את הסכום מהקרנות סבן קפיטלס ו-83North. בעקבות זאת, צפויה החברה להכפיל את מספר עובדיה בישראל

אסף גלעד 16:0018.03.15

הבאז סביב פלייבאז השתלם: חברת הפצת התכנים של שאול אולמרט ותום פחיס גייסה 16 מיליון דולר בהובלת סבן קפיטלס של חיים סבן וקרן 83North, לאחר שנה של צמיחה בלתי פוסקת.

פלייבאז נחשבת כיום לאחת ממפיצות התכנים הגדולות בפייסבוק, מרביתם חידונים ומשחקים. זו חברה רווחית שמחזיקה בכמה ערוצי הכנסות שונים כפרסומות באתר הבית שלה וחלוקת רווחים עם אתרים שמקבלים ממנה תנועת גולשים. לדברי שאול אולמרט, כיום סופרים בפלייבאז 80-100 מיליון גולשים בחודש עם ויראליות יוצאת דופן שמגיעה ל-15% שמשתפים את התוכן מבין כלל הקוראים (לעומת 0.5% בממוצע באתרים מתחרים). שיעור ההשלמה של החידונים שמפיץ האתר מגיע ל-96%.

 

שאול אולמרט, ממייסדי החברה שאול אולמרט, ממייסדי החברה צילום: עמית שעל

 

זהו סבב הגיוס המוסדי השני של החברה שבשנה שעברה גייסה שלושה מיליון דולר ממשקיעים כגון קרן כרמל ופירסטיים ונצ'רס, שהשתתפו גם בסבב הנוכחי.

 

פלייבאז היא פלטפורמה טכנולוגית לייצר מדיה בידורית כמו חידונים, סקרים, רשימות וממים. החברה מייצרת אמנם תוכן משל עצמה, אך ייחודית בכך שפיתחה כלי תוכנה שמאפשר לאחרים, בעיקר אתרי תוכן ובקרוב גם חברות מסחריות - ליצור בעצמם תכנים ויראליים. בין לקוחותיה נמנים אתרי NBC, AOL, פוקס, יאהו וקוסמופוליטן. כיום רק 2% מהתכנים שמפיצה החברה מיוצרים על ידה, ואילו השאר מיוצר ומופץ על ידי 5,000 אתרי התוכן שעושים שימוש בכלי שלה. אתרי התוכן בונים על אחוזי השיתוף הגבוהים של התכנים מצד המשתמשים כדי לקבל טראפיק נוסף מהרשתות החברתיות.

 

באזפיד, מאחוריך

 

בעוד שבלוגים ואתרי חדשות בידוריים כמו צ'יזבורגר נטוורק, באזפיד וביזנס אינסיידר מפיצים חידונים ומשחקים, פלייבאז נבדלת מהם בפלטפורמה טכנולוגית שמאפשרת גם לאתרים אחרים, ובקרוב גם לחברות מסחריות ליצור תוכן אינטראקטיבי ולהפיץ אותו. אולמרט מכנה זאת "פלטפורמה בסגנון יוטיוב", כלומר, כזו שמאפשרת לכל אחד בצורה פתוחה ואוטומטית ליצור תוכן ויראלי.

 

לאחר שכבשו את אתרי התוכן, מבקשים בחברה גם לפנות לחברות מסחריות ולהציע להן לבנות חידונים ותכנים אינטראקטיביים מסחריים,שיופצו כתוכן שיווקי באתרי תוכן וברשתות החברתיות, וככל הנראה שם יימצא הכסף הגדול. מודל זה מזכיר מאוד את ההתפתחות של ענקיות ההמלצות טאבולה ואאוטבריין, שהחלו בהמלצה על כתבות אורגניות, והמשיכו גם בהמלצה על כתבות שיווקיות באתרים מסחריים - תוך גילוי נאות. כיום החברה מעסיקה בתל אביב ובסן פרנסיסקו 60 עובדים, ובכוונתה להכפיל את מצבת העובדים בארץ.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x