$
המדריך

בדיקת כלכליסט

אסוס EeeBook X205T: מי התגעגע לנטבוק?

היצרנית הטייוואנית מחזירה לשוק את הלפטופ הקטן - עם מחיר של החל מ-1,400 שקל, מסך איכותי, מקלדת מרווחת יחסית ומשקל של פחות מק"ג. הוא חלש למדי ויכולותיו מוגבלות, אך עשוי להתאים לסטודנט החסכן

ניצן סדן 09:4801.01.15

הנטבוק - הלפטופ הקל והזול של תחילת העשור - חוזר: אחרי שהוספד עם עליית הטאבלט, התעורר שוב הצורך במחשב הקטן. לחזרתו מן המתים יש סיבה טובה מאוד: שוק המחשוב התבגר והצרכן הבין שטאבלט הוא אולי כיף גדול, אבל לא נוח ליצירת תוכן, מה שמשתמשים רבים עדיין צריכים. קל לכתוב מייל במקלדת וירטואלית של טאבלט, אבל כתיבת טקסט של 100 מילה זו כבר מטלה מעצבנת לביצוע בעזרתו.

ולכן, נוצר שוב צורך בלפטופ קטן וזול עם זמן סוללה ממושך, שיוכל לבצע משימות מחשוב בסיסיות. ולוואקום הזה נכנסת אסוס, החברה שהפכה את הנטבוק ללהיט. הנטבוק החדש שלה, X205T, נועד לפנות למשתמשים בסיסיים ואל שוק החינוך, בו מבססת את מעמדה גוגל עם מחשבי הכרומבוק.

 


 

עיצוב ומבנה: מתאים לכל תיק 

 

ה-X205T הוא כל מה שנטבוק צריך להיות: משקלו 980 גרם, יש לו מסך בגודל 11.6 אינץ' והוא דקיק ונוח מאוד לאחיזה. לגופו קווים נקיים וחלקים, במבנה שמזכיר אולטרה-בוקים (דווקא של Dell יותר משל אסוס עצמה) מודרניים. זה לא מחשב שיסובב ראשים, אבל עיצובו בהחלט נאה ואלגנטי.

 

גב המחשב גב המחשב

 

השוליים המעוגלים עושים אותו נוח לאחיזה, גם עבור מי שנוהג להסתובב עם המחשב ביד (למשל, במעבר בין כיתות או חדרי דיונים). איכות ההרכבה טובה מאוד והוא לא משדר תחושה זולה ועממית בדומה לנטבוקים של 2011-12. עוד יתרון בעיצובו הוא המטען, בעל טרנספורמטור קטן במיוחד שמאפשר למחשב לתפוס אפילו פחות מקום בתיק.

 

קטן, אך נוח לשימוש קטן, אך נוח לשימוש צילום: יח"צ

 

ממשק ומערכת הפעלה: הנטבוק שרצה להיות אולטרה

 

ל-X205T יש מסך ברזולוציית 1,366 על 768 פיקסל - הנתון הנפוץ בכל קטגוריות הלפטופים המוזלים. איכות התצוגה טובה למדי והגוונים נראים עשירים משציפיתי. עוד נקודה חיובית היא בהירות התצוגה: היא גבוהה למדי, מה שעושה את המסך קריא וברור גם תחת תאורה ישירה. הוא לא מסוגל להתמודד עם אור השמש בצורה טובה, אבל בהירות שכזו אינה נפוצה במיוחד במחשבים בקבוצת המחיר שלו ומצויה בד"כ באולטרה-בוקים.

 

בהירות גבוהה מאפשרת עבודה גם בסביבות מוארות בהירות גבוהה מאפשרת עבודה גם בסביבות מוארות

 

המחשב מריץ את ווינדוס 8.1, ללא התאמות מיוחדות. קצת חבל שאינו כולל מסך מגע, שהיה מקל את השימוש והמעבר בין החלונות והתפריטים, אך אין לי ספק שהוא איננו משום שאסוס רצתה לשמור על רמת מחיר נמוכה ולצמצם מצב של תחרות בין המחשב ובין סדרת טרנספורמר בוק היקרה יותר.

 

המקלדת מרווחת יחסית לגודל הגוף ופריסת המקשים טובה. מהנדסי אסוס צמצמו אותה למינימום ההכרחי, על חשבון המקשים שנמצאים בשימוש בתדירות נמוכה; מקשי סקירת הטקסט PgUp/Dn, Home ו-End הפכו לפונקציות משניות על מקשי החיצים - בחירה טובה לטעמי - ואחרים פשוט הוקטנו.

 

מקלדת ה-X205T מקלדת ה-X205T

 

משטח העכבר גדול מאוד ביחס לגוף המחשב. זה נוח מאוד כשמשתמשים בו, אך עשוי להפריע בעת הקלדה: לא אחת מצאתי את עצמי מקליד במסמך וורד ואז מגלה שנגיעה ארעית במשטח העבירה את הסמן שלי כמה שורות מטה. משתמשים בעלי ידיים גדולות ייאלצו לנטרל את משטח העכבר בעת הקלדה, מה שעושה את המחשב לפחות נוח עבורם. ל-X205T יש סט שקעים טיפוסי ללפטופ קטן: שני שקעי USB, שקע מיני HDMI וחריץ לכרטיסי מיקרו SD. האחרון אינו נפוץ דיו לטעמי, במיוחד לאור העובדה שאלו הם כרטיסי הזיכרון הנפוצים בשוק כיום.

 

משטח עכבר גדול במיוחד משטח עכבר גדול במיוחד

 

מולטימדיה ואפליקציות: המינימום הנדרש

 

הנטבוק, מסורתית, לא היה מכונת מולטימדיה עתירת-יכולות - וה-X205T אינו חריג. איכות התצוגה סבירה ביחס למחיר אך לא משהו שיספק חובבי סרטי HD, איכות האודיו אמנם טובה ביחס למחשב בקטגוריית המחיר שלו אך עדיין לא מרשימה וגם מצלמת הרשת של המחשב מציגה איכות נמוכה באופן בולט, מה שיאכזב את חובבי שיחות הווידאו. גם בזירת האפליקציות לא מצאתי עליו יישומים בולטים.

 

אפליקציית הבישול של ווינדוס 8.1 אפליקציית הבישול של ווינדוס 8.1

 

ביצועים וזמן סוללה: חלש, אבל ארוך טווח

 

ה-X205T מונע במעבד אינטל Atom Z3735 מסדרת ביי טרייל T ולו ארבע ליבות 1.33 גיגה-הרץ. לצידו תמצאו 2 גיגה-בייט של זיכרון פעולה וכונן קשיח זערורי של 32 גיגה-בייט. כדי לפצות על כך, מקצה אסוס חצי טרה-בייט בשרתיה לאחסון קבצים. זה נחמד, אם כי בעייתי עבור מי שמסתובב הרבה עם המחשב שלו ולא בהכרח נמצא בקרבת רשת WiFi זמינה.

 

הרמקולים של המחשב, שנמצאים בתחתיתו הרמקולים של המחשב, שנמצאים בתחתיתו

 

חומרת המחשב יכולה להריץ בצורה טובה יישומים בסיסיים, אך עדיין מדובר במחשב חלש. תרגישו את זה כשתעירו את המחשב ממצב שינה, כשתגלשו בחנות האפליקציות של מיקרוסופט ותתהו למה גם עם חיבור אינטרנט מהיר לוקח לתמונות היישומים שנייה או שתיים להופיע, כשתתקינו יישום או כשיחלוף זמן בולט בעת טעינת שלב חדש במשחק. ריבוי הליבות של המעבד מאפשר פעולה יעילה יותר בעת עבודה שגרתית אך אינה מאפשרת ריבוי משימות: מספיק שתריצו דפדפן עם הרבה לשוניות ותוכנה או שתיים ברקע ותוכלו להרגיש היטב שזהו מחשב מוזל ובסיסי. היתרון הגדול שלו בא לידי ביטוי בזמן הסוללה. הודות ליעילות המעבד, תוכלו להוציא ממנו כמעט שמונה וחצי שעות בשימוש סביר.

 

יישומים פועלים היטב, אך עם זמני טעינה בולטים יישומים פועלים היטב, אך עם זמני טעינה בולטים

 

סיכום ואלטרנטיבות: מתאים לסטודנטים

 

ה-X205T הוא נטבוק מצוין, שיוכל לשרת נאמנה את מי שצריך מחשב לשימוש בסיסי ולא רוצה להוציא יותר מדי כסף. מחירו, 1,400 שקל, עושה אותו לנגיש במיוחד לקהל החסכן ולציבור התלמידים והסטודנטים.

 

יש לו כרגע מתחרה מרכזי אחד בארץ - ה-E3 של אייסר, שמציג יכולות דומות בתוספת מרחב אחסון גדול בהרבה - חצי טרה-בייט. בקרוב צפוי להגיע לארץ גם נטבוק ה-Stream של HP. שמציג עיצוב ויכולות דומים ותמחור זהה.

 

על אף יתרונותיו, חשוב לזכור שזהו מחשב מוגבל למדי. לא תוכלו להריץ עליו משחקים תובעניים (אפילו משחקי מובייל יפעלו לאחר זמני טעינה ארוכים יחסית), לא תוכלו להפעיל יותר מדי תוכנות בו זמנית בלי להרגיש אותו מתאמץ ואפילו יישומים יעודיים פועלים עליו לאט יחסית. אבל מי שצריך מחשב ללימודים עשוי למצוא אותו נוח ומתאים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x