$
הייטק והון סיכון

מוח כוורת, גרסת האפליקציה: Askem גייסה 550 אלף דולר

החברה הישראלית, אשר פיתחה יישום להתייעצות עם גולשים על בסיס תמונות ושיתוף התוצאות ברשת, גייסה את הסכום בהובלת המשקיע הסדרתי טל ברנוח. האפליקציה זוכה לפופולריות גדולה בקרב סטודנטים בארה"ב

אסף גלעד 17:3406.06.13

המילה "מוחכוורת" היא כבר מזמן שם קוד ופתיח פופולרי לסטטוס ברשת החברתית שמבקש להתייעץ עם החברים. משתמשים מעוניינים להשתמש בחכמת ההמונים כדי לקבל המלצות ותשובות בשלל נושאים - מהמלצה על מלון טוב בלונדון ועד חוות דעת על גידול זקן או תכשיר להדברת פרעושים.

בטוויטר בלבד נשאלות מדי שניה אלף שאלות ידע והתייעצות, ורבות מהן זוכות לתשובות חסרות פואנטה, ציניות, לא שימושיות או מבלבלות. אפליקציה ישראלית חדשה בשם Askem עושה סדר בתוהו וזוכה לפופולריות גדולה בקרב תלמידי מכללות בארה"ב.

 

 

ממשק האפליקציה מאפשר להתייעץ עם החברים ברשת בכל נושא, כל עוד הוא מעוגן בתמונה. היא לא מאפשרת לשאול שאלות פתוחות, ובנויה במודל אמריקאי של עד חמש תשובות אפשריות המוצגות על גבי תמונה. היא מציגה את התשובות לפי חלוקת העונים - לגברים ונשים, חברים והציבור הרחב.

 

פאלי או רפאלי? ההמון יקבע פאלי או רפאלי? ההמון יקבע
המשתמש שמעוניין להתייעץ עם חבריו מעלה לרשת תמונה ועליו פניו, ועל גביה יכול להציב את השאלה: "האם עלי לגדל זקן?", ולצידה שתי התשובות האפשריות 'כן' ו- 'לא'. לאחר שחרור הפוסט ברשת, הוא יוכל לקבל את פילוח המצביעים הכללי וכן לחלק אותו לשלושה סגמנטים לפי מגזר: מה הצביעו החברים הישירים, מה הצביעו בנים ומה הצביעו בנות. "בפעם הראשונה תוכל לדעת מה אומרות רק הנשים כשאתה מתלבט איזו חולצה ללבוש לדייט", אמר ל"כלכליסט", איתי הרמן, מנכ"ל החברה.

 

נגה מול מאדים 

 

הרמן הסביר שההבדלים בין גברים לנשים בדעות על נושאי היום הם לעיתים בלתי צפויים, אך יוצרים עניין רב בקרב המשתמשים. כאשר משתמש העלה תמונה ששואלת האם עדיף לו לקנות ג'ינס מרשת דיזל או ליוויס, קיבל רוב לליוויס בקרב הבנים, ורוב לדיזל בקרב הבנות. כאשר משתמש העלה את תמונותיהן של הדוגמניות בר רפאלי ובר פאלי, קיבל שיוויון בקרב הנשים והעדפה ברורה לרפאלי מקרב הגברים. כאשר משתמשת העלתה תמונה של דוגמנית מלאה משנות החמישים, קיבלה אהדה גדולה מקרב הגברים אך תשובות שנויות במחלוקת מקרב הנשים.

 

האפליקציה ניתנת להורדה לאייפון בלבד ואת הפוסטים - תמונות ושאלות כאחד - ניתן לשתף בפייסבוק, בטוויטר ובקרוב גם בפינטרסט ובאינסטגרם. בחברה גם בוחנים שיתוף פעולה עם אפליקציות צ'ט כגון וואטסאפ, טנגו, וויצ'ט וקקאו-טוק. המענה על השאלות נעשה גם ללא הורדת האפליקציה על ידי לחיצה על 'בועית' התשובה שעל גבי התמונה המופיעה כסטטוס בפייסבוק.

 

עצות בנוגע למאכלים, לבוש, חוות דעת כלליות ובעצם, כל מה שתרצו. Askem עצות בנוגע למאכלים, לבוש, חוות דעת כלליות ובעצם, כל מה שתרצו. Askem

 

"שמנו דגש על לא ליפול לשאלות Hot or Not, למרות שיש לנו לא מעט תלמידי קולג'ים בארה"ב שזה עבורם אחד היישומים הפופולרים", אמר הרמן. "רצינו ליצור פלטפורמה לביטוי עצמי. שאלה שמציגים לקהל יכולה להיות לא רק שאלת התייעצות לגבי מה ללבוש, אלא גם יכולה לספר סיפור או בדיחה ולשאול לגבי פרט שקשור אליו. עד היום לא הוקם גוף שמאפשר לדעת על מה אנשים חושבים על כמעט כל נושא. הכח הזה היה עד היום מחוץ להישג ידם של המשתמשים. עכשיו אנחנו שמים את הכח הלא מבוטל הזה בידיים של כל מי שיש לו אייפון".

 

מאה אלף תשובות ביממה

 

האפליקציה הושקה אמנם לפני חודש, אבל מנהליה מדווחים על זינוק בקצב ההורדות בעיקר בימים האחרונים. בתחילת השבוע רשמה האפליקציה 6,000 הורדות, אך היום (ה') חצתה את רף עשרת אלפים ההורדות, 65% מהם בארה"ב. לדברי הרמן, הרשת מכפילה את עצמה בכל שבוע מזה שלושה שבועות, כאשר המגזר הצומח ביותר שלה הוא נשים אמריקאיות. לאחרונה חצתה החברה את רף מאה אלף תשובות, או הצבעות, ביום.

 

Askem סיימה לגייס 550 אלף דולר בהובלת המשקיע הסדרתי טל ברנוח, ממייסדי דוטומי, שמלווה את החברה מאז הקמתה. אליו הצטרפו משקיעים כגון איש העסקים הניו יורקי ג'ואי לואו והמשקיע הסיני מינג-מינג הוואן, מנהלו לשעבר של יוני המי, אחד המייסדים בחברה.

 

החברה, שבגרה את מאיץ הסטארט-אפים של מיקרוסופט, נוסדה בידי הרמן, לשעבר מנהל הקריאייטיב של TBWA ישראל, זאב רובינשטיין, ממייסדי חברת אבטחת המידע DI.GI ובכיר בפרויקט ממשל זמין, תומר זכאי, לשעבר מעצב ראשי באוגליבי ישראל ויונתן המי, ארכיטקט תוכנה שעבד עד לאחרונה בקאנבוקס, המקבילה הסינית של דרופבוקס.

 

בעוד מספר חודשים, כאשר תצבור מסת משתמשים, מתכננת Askem להציע שירות בתשלום לעסקים שידווח להן על תובנות עסקיות מתוך השימוש באפליקציה. לדוגמא, מידע על הצבע האהוב על נשים או גברים בגזרת נעליים מסוימת יוכל לסייע ליצרן להתאים את עצמו לדרישות השוק.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x